SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Qlik lanserar Qlik Staige™

Hjälper organisationer skala upp med AI
Genom en holistisk uppsättning lösningar ger Qlik företag möjligheten att innovera och hantera risker, komplexitet och tryggt arbeta snabbare med AI.

Qlik® tillkännagav igår Qlik Staige, en holistisk uppsättning lösningar som hjälper kunderna att tryggt omfamna kraften i artificiell intelligens (AI) och leverera påtagligt värde. Med Qlik Staige kan kunderna förnya sig och agera snabbare genom att göra säker och styrd AI till en del av allt de kan göra med Qlik - från att experimentera med och implementera generativa AI-modeller till att utveckla AI-drivna förutsägelser.

Alla organisationer ser AI som en konkurrensfördel, men det är svårt att införa tekniken. Ledande företag är försiktiga med att gå för fort fram på grund av risker, styrning och förtroende. Qlik Staige hjälper organisationer att bygga en tillförlitlig datagrund för AI, utnyttja modern AI-förstärkt analys och distribuera AI för avancerade användningsfall.

- Qlik förstår att organisationer letar efter pragmatiska sätt att utnyttja AI för att fatta bättre och snabbare beslut, just nu. Våra konkurrenter har gjort många tillkännagivanden som utlovar framtida produkter eller visioner. Vår skillnad är att Qliks kunder redan använder AI, inklusive att utnyttja en beprövad och pålitlig LLM och ett komplett utbud av AI-förstärkta analyser. Med Qlik Staige kan våra kunder och partners dessutom omvandla organisationer - vilket framgår av mer än 100 000 AI-modeller som byggts med Qlik AutoML, säger Mike Capone, vd för Qlik.

AI-innovation kommer till liv genom Qlik Staige
Precis som skådespelare ger liv åt karaktärer på en scen, använder dagens innovatörer AI för att ge liv åt idéer - snabbare än någonsin. Qlik Staige är utformat för att hjälpa organisationer att hantera risker, omfamna komplexitet och skala upp effekterna av AI. Genom att arbeta i ett brett ekosystem av partners kan Qliks kunder dra nytta av en holistisk uppsättning lösningar för att:

Bygg en tillförlitlig datagrund för AI - Qlik hjälper organisationer som Airbus och J.B. Hunt att leverera AI-redo data. Qliks lösningar för dataintegration och datakvalitet utnyttjar AI för att automatisera dataleverans och transformation, vilket minskar komplexiteten, minskar riskerna och möjliggör datastrukturer. Innovationerna omfattar bland annat:
• AI-förstärkt datakvalitet som erbjuder diagnostik och korrigering av ofullständiga, korrupta/opålitliga data.
• Connectors till viktig AI-infrastruktur inklusive ChatGPT, Hugging Face, expert.ai och Amazon SageMaker med kommande stöd för Microsoft Fabric och vektordatabaser.
• Minskad manuell kodning med promptbaserad generering av anpassad SQL-transformationslogik.

Hitta och agera på insikter med AI-förbättrad analys - Qlik levererar AI-förbättrade och prediktiva analysfunktioner till ledande företag som CaixaBank och Intuit. Insight Advisor, Qliks AI-assistent för analys, svarar på frågor med relevant text och visualiseringar på tio språk. Qliks OpenAI-connectors utökar kraften i generativ AI till Qlik analytics, vilket ger ännu mer kraftfulla chattfunktioner till en rik användarupplevelse. Qlik introducerar en rad nya inbyggda AI-funktioner, inklusive:
• Nya analystyper för att automatiskt generera de bästa visualiseringarna, insikter på naturligt språk och till och med hela instrumentpaneler med några få klick.
• Analys av viktiga drivkrafter för att få en djupare förståelse för vad som händer och varför genom inbyggd prediktiv analys som identifierar vad som skapar störst inverkan på ett resultat.
• AI-assisterad skriptgenerering för att enkelt skapa Qlik-uttryck med hjälp av naturligt språk.
• AI-genererade insikter för att tolka och sammanfatta resultat direkt i dashboarden.
• Generativ AI-supportchattbot, byggd med Ada, för att snabbt svara på frågor och effektivisera lösningar på mer komplexa problem.

Bygg och driftsätt AI för avancerade användningsfall - Ohio State University Physicians, Inc. och Appalachian Regional Healthcare System är några av de många kunder som använder Qlik AutoML™ för att utöka AI:s genomslagskraft. Med Qlik AutoML kan organisationer skala upp investeringar i datavetenskap till fler användare samtidigt som tekniskt kunnig personal kan anpassa AI-lösningar för nya användningsområden. Qlik AutoML har nu funktioner för att snabba upp datatransformeringen och förbättra modellernas noggrannhet.

- Qlik Staige är en välkommen utveckling av Qliks växande AI-kapacitet och passar bra med hur vi vill samarbeta för att leverera verkliga AI-lösningar som kunderna behöver. Vi har själva sett fördelarna med att kombinera Qliks AI-drivna lösningar med vår egen kapacitet för att driva transformation. Vi ser fram emot att använda Qliks utökade AI-portfölj för att hjälpa våra kunder att på ett tryggt och säkert sätt ta till sig kraften i AI i hela sin organisation, säger Nick Parrotta, President, Digital Transformation Solutions och Chief Digital and Information Officer på HARMAN

- Företag vill ha AI-funktioner som är kontrollerade, pålitliga och enkla att använda så att de snabbt kan skala upp dem i hela organisationen. Genom att bygga in AI i allt de levererar, samtidigt som de behåller en molnagnostisk strategi, möter Qlik kunderna där de är i sin AI-resa samtidigt som de ger den flexibilitet som behövs för att expandera AI där och hur det är meningsfullt, säger Dan Vesset, Group Vice President för IDC:s marknadsundersökning och rådgivning inom Analytics and Information Management.

För mer information, besök https://staige.qlik.com/.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin