SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rätt chip på rätt plats med mikroelektronikmontering

Vikten av att ha rätt chip på rätt plats
Varför är det så viktigt att sätta rätt chip på rätt plats? Detta för att det berör prestandan på den färdiga kretsen i slutändan. Alltså är mikroelektronikmontering en viktig del i arbetet för Mandalon Technologies.

Mikroelektronikmontering trådbondning


Mikroelektronisk trådbondning är egentligen en metod för att utföra en kontaktering mellan mikrochip och andra elektroniska delar. Denna tråd som då bondas kan ha olika diametrar eller storlekar. De vanligaste är en diameter mellan 15 µm och 600 µm. Den något tjockare diametern är till exempel vanligt förekommande inom bilindustrin och bilelektronik.

En mikroelektronisk trådbondning är alltså en tråd som är fäst med hjälp utav någon form av kombination av värme, tryck och ultraljudsenergi. Detta skapar då någon form av svets så att tråden fäster på materialet.

Detta anses allmänt att vara den mest kostnadseffektiva och mest flexibla lösningen för anslutning mellan mikroelektronik.

Mikroelektronikmontering kapsling


Mikroelektronikmontering kapsling av chip är enkelt förklarat att man kapslar in ett chip. Detta gör man för att skydda chipet. Processen går till att man täcker chipet med ett plastlock eller en keramikkapsel. Dessa två kapslar går att placera inom två kategorier. Dessa är hålmonterade och ytmonterade. För att inte gå in i för mycket i detalj så är hålmonterade en mikroelektronikmontering där man placera kapslingen i förutbestämda hål i kortet. Ytmontering är en metod som är skapad av IMB och dessa sätt att kapsla ett chip gör att chip får en lägre induktans.

Mandalon


Mandalon är ett företag som löser mikroelektronikmontering för era chip. Detta för att Mandalon är experter när det kommer till trådbondning och kapsling av era chip.
Kontaktinformation
Postadress
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556616-3670
Grundat: 2001
Anställda: 2
Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Filmer

Bondning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-19
Unik adapter producerad med hjälp av CNC-svarvQNAP lanserar AI-baserad bildsökningVeeam underlättar datafrihet
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner