SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rätt verktyg för auto­matisk datainsamling

Hitta rätt datalogger för dina specifika behov
Dataloggers är kompakta enheter utrustade för automatisk insamling och lagring av data över tid, har blivit centrala verktyg inom olika sektorer. Genom att möjliggöra övervakning av miljöparametrar och processer ger dataloggers användare möjlighet att anpassa och optimera sina system. Utforska de många tillämpningsområdena och upptäck fördelarna med dataloggers för exakt datainsamling och förbättrad verksamhet.

Vad är en datalogger?


En datalogger representerar en elektronisk apparat konstruerad för att automatisera insamling och lagring av data under en tidsperiod. Dessa kompakt utformade enheter är oftast försedda med batteridrift och bärbarhet, vilket ger dem optimal lämplighet för mätning och registrering av olika miljöparametrar.

Deras mångsidighet gör att de används inom ett brett spektrum av områden. Dessa enheter är programmerbara för att logga data med specifika tidsintervall och har kapacitet att lagra omfattande mängder information, vilken senare kan överföras till datorer för noggrann analys.

Dataloggers är ovärderliga i långsiktiga studier och övervakning av system och miljöer där manuell insamling av data skulle vara opraktisk eller rentav omöjlig.

Så här fungerar dem


Dataloggers består av flera komponenter, vanligtvis sensorer som mäter temperatur, luftfuktighet, tryck, ljusstyrka och andra miljövariabler. Deras styrka ligger i förmågan att effektivt och automatiskt samla in data antingen vid förinställda intervaller eller genom kontinuerlig övervakning för att spåra förändringar över tid. Denna flexibilitet ger en omfattande överblick över observerade förhållanden.

Dataloggers är utrustade med inbyggt minne som varierar i storlek beroende på enhetens design, vilket möjliggör lagring av stora mängder data. Denna lagringskapacitet är kritisk för att säkerställa att data inte går förlorad och kan analyseras vid behov.

För att möjliggöra analys överförs den insamlade data till en dator eller molntjänst via olika metoder, såsom kabelanslutningar, trådlöst nätverk eller Bluetooth.

Strömförsörjningen kan anpassas, oftast genom batterier, vilket gör dem perfekta för fjärrövervakning i områden där elektriska nätverk är begränsade. Denna batteridrift säkerställer att dataloggers kan fungera effektivt över längre tidsperioder även i avlägsna eller svårtillgängliga platser.

Olika Användningsområden



Miljöövervakning: Dataloggers används för att övervaka väderförhållanden, luftkvalitet, och vattenkvalitet genom mätningar av olika parametrar.

Jordbruk: I växthus övervakas temperatur, luftfuktighet, och ljusintensitet. För jordbruk mäts jordens fuktighet och näringsnivåer för att optimera växttillväxt.

Forskning: Inom vetenskaplig forskning används dataloggers för långsiktiga studier och experiment, inklusive klimatologiska studier och beteendevetenskapliga undersökningar.

Industri: I industriella miljöer övervakas produktionsprocesser, lagring av material, och maskinprestanda med hjälp av dataloggers.

Energiövervakning: Dataloggers används för att övervaka energianvändning och effektivitet i byggnader och kraftverk.

Transport: Under transport övervakas temperatur, fuktighet, samt stötar och vibrationer för att säkerställa optimala förhållanden för varor.

Effektiva och precisionsinriktade Dataloggers från Metix


Metix erbjuder ett omfattande utbud av dataloggers från ledande tillverkare som Delphin, JRI, Lascar, och Microedge Instruments. Oavsett om det gäller miljöövervakning, växthusförhållanden, energieffektivitet, eller transport, levererar deras dataloggers exakta och pålitliga mätvärden. Utforska möjligheterna med Metix för noggrann datainsamling och ökad effektivitet i din verksamhet.
Kontaktinformation

Metix AB

Postadress
Skogsviks­vägen 51
42361 Torslanda
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556819-6736
Grundat: 2010
Anställda: *
Välkommen till Metix AB!

Vi levererar tjänster och produkter inom dataloggning och mätteknik. Vi hjälper dig hitta rätt lösning för dina mätningar.

Företag som vi representerar i Sverige är:

* Delphin Technology - Det senaste inom dataloggning och automation.
* JRI - Trådlösa mätsystem
* Lascar electronics - Små en/tvåkanaliga dataloggers, wifi baserade loggningssystem
* Microedge Instruments - 1-8 kanalers dataloggers
* Tempmate - Transportövervakning

Har du ett mätuppdrag? Ring oss för en kostnadsfri rådgivning. 031-681500

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Delphin Technology, Sverige (Generalagent)
Delphin erbjuder fullständiga hård- och mjukvarulösningar. Delphins dataloggers används inom processteknik, produkttester, övervakning av stora system, energi-och livsmedelsindustri samt inom forskning och utveckling. Användningsområden är många tex vibrationsövervakning av gasturbiner, temperaturloggning vid forskning och utveckling , automation via testbänkar .
JRI Maxant, Sverige (Generalagent)
Trådlösa mätsystem baserade på radioteknik med lång räckvidd.
Lacroix Sofrel, Sverige
LACROIX SOFREL är specialister på konstruktion och tillverkning av telemetri och SCADA produkter för tekniska installationer inom nivåmätning, läcksökning, flödesmätning.
Lascar Electronics, Sverige (Generalagent)
Små enkla prisvärda dataloggers. kompletta produkter med både hård och mjukvara. Perfekt för dig som vill börja använda dataloggers. Mycket uppskattade. Även modeller med grafiska displayer. Även smarta enheter kopplade via trådlösa nätverk. Molntjänster för analys och lagring.
Microedge instruments, Sverige (Generalagent)
Datalogger med 1-8 analoga ingångar. Finns även med digitala ingångar, och modell för trådtöjningsgivare. Internt batteri med upp till 12 års driftstid. Hög upplösning, Stort minne. mycket prisvärda dataloggers.
Tempmate, Sverige (Generalagent)
Mycket enkel engångslogger för temperaturmätning i transporter

Kontakter

Stefan
VD
031-681500

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när