SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ramström levererar förnybara miljöoljor

Helhetsleverantör satsar på hållbara smörjmedel
Ramström Transmission är en helhetsleverantör inom transmission för sågverks- och pappersindustrin. Nu kompletterar företaget sitt utbud med förnybara miljöoljor från EAL Sweden.

– Vi vill hjälpa våra kunder att hitta optimala tekniska lösningar som leder till en mer hållbar utveckling. Att byta ut fossila oljor är en del av det, säger Niclas Landin, VD Ramström Transmission.

Det går åt miljontals liter fossila oljor varje år bara för att smörja kedjor och hjul i transportsystemen på sågverk och pappersbruk. Därför erbjuder nu Ramström Transmission sina kunder förnybara miljöoljor baserade på raps.

– Vi har lång erfarenhet av helhetslösningar inom transmission för industrin. Nu vill vi hjälpa våra kunder att ta steget till förnybara miljöoljor för att göra de svenska industrierna mer hållbara, säger Niclas Landin, VD Ramström Transmission.

Ramström Transmission gör satsningen tillsammans med EAL Sweden, som är importör av miljöoljorna.

– EAL Sweden har kunskapen om oljorna och vi på Ramström Transmission kan industrin. Tillsammans är vi unikt kvalificerade för att hjälpa svenska sågverk och pappersbruk att byta ut sina fossila oljor, säger Niclas Landin.

De förnybara miljöoljorna är certifierade enligt EU Ecolabel och har motsvarande eller bättre egenskaper jämfört med fossila oljor.

– De är bättre för människa och miljö – och för maskiner och industrier, säger Niclas Landin.

Kontakt
Niclas Landin, VD Ramström Transmission
niclas.landin@ramit.se
070-527 45 14

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige