SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Red Hat integrerar generativ AI

I hela hybridmolnportföljen med Red Hat Lightspeed
Red Hat Lightspeed utökar generativa AI-möjligheter till Red Hats branschledande Linux- och applikationsplattform för hybridmoln, vilket gör IT-drift mer effektiv och tillgänglig för företag och den öppna källkodsvärlden

Red Hat, ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, utökar Red Hat Lightspeed över sina plattformar genom att integrera företagsklar AI över sin hybridmolnportfölj. Red Hat OpenShift Lightspeed och Red Hat Enterprise Linux Lightspeed kommer att inkludera intelligenta, naturliga språksbehandlingsfunktioner för att sänka kompetenströsklarna för företagsklassad Linux och molnbaserade applikationsplattformar, vilket gör dem enklare att använda för nybörjare och mer effektiva för erfarna användare.

Red Hat Lightspeed introducerades först i Red Hat Ansible Automation Platform för att bekämpa branschomfattande kompetensklyftor, vilket gör det möjligt för användare att vara mer exakta och effektiva när de skriver handböcker om automation samt frigör IT-team för att driva ökad innovation. Med Red Hat Lightspeed ingjutit över Red Hats plattformar, kommer användare att dra nytta av möjligheten att kontextuellt tillämpa Red Hats enorma kunskap om att använda teknologier med öppen källkod i verksamhetskritiska miljöer till deras specifika situationer, vilket ytterligare utökar värdet av en Red Hat-prenumeration.

Generativ AI möter applikationsplattformen för hybridmoln
Som branschens ledande hybrid-molnapplikationsplattform, som drivs av Kubernetes, används Red Hat OpenShift ofta över avdelningar och team med olika roller och färdigheter. OpenShift Lightspeed tillämpar GenAI på hur dessa grupper distribuerar traditionella och molnbaserade applikationer på OpenShift-kluster, vilket förenklar hanteringen av applikationers livscykel och resursskalning för att möta efterfrågan. Detta innebär att OpenShift-nybörjare snabbare kan bygga och utveckla de färdigheter som behövs för att köra applikationsplattformen medan experter kan använda OpenShift Lightspeed som en kraftmultiplikator.

Ett av de många scenarierna som OpenShift Lightspeed kommer att kunna stödja är de åtgärder en användare kan vidta när ett kluster har kapacitet. Det kommer att föreslå för användaren att automatisk skalning bör aktiveras och, efter att ha bedömt att klustren är hostad på ett offentligt moln, föreslå en ny instans av lämplig storlek. Genom att ytterligare utvärdera användningsmönster kan OpenShift Lightspeed sedan erbjuda att aktivera automatisk nedskalning när kapacitetskraven minskar och till och med ge ytterligare rekommendationer, som att använda GitOps för att spara denna konfiguration för användning över kluster.

Linux för nästa generations IT-talanger
Red Hat Enterprise Linux Lightspeed kommer att hjälpa till att förenkla hur teknikorganisationer distribuerar, hanterar och underhåller Linux-miljöer. Eftersom systemskala och komplexitet blir en utmaning även för IT-veteraner, hjälper Red Hat Enterprise Linux Lightspeed både nybörjare och erfarna driftteam att göra mer, snabbare, med världens ledande Linux-plattform för företag.

Kapaciteten bygger på Red Hats Linux-expertis för företag och använder GenAI för att hjälpa kunder att snabbare besvara vanliga frågor och lösa uppkomna problem. Vid tillkännagivandet av en ny Common Vulnerability and Exploit (CVE) skulle Red Hat Enterprise Lightspeed kunna flagga för en administratör att ett säkerhetsmeddelande innehållandes korrigeringar från Red Hat (RHSA) har släppts. Därefter kan den varna användaren om att vissa berörda maskiner är i produktion och inte bör tas ner, men att uppdateringar kan tillämpas på påverkade utvecklings- och iscensättningssystem. Slutligen kan Red Hat Enterprise Linux Lightspeed hjälpa användare att schemalägga patchning för nästa underhållsfönster i produktionen, och göra allt detta genom enkla kommandon trots begränsad kunskap om kommandoraden.

IT automation och öppen källkodsinnovation med gen AI
Sedan lanseringen av Red Hat Ansible Lightspeed 2023 har tjänsten förfinats ytterligare för att göra kodrekommendationer mer relevanta samtidigt som den övergripande användarupplevelsen förbättras. Några av dessa förbättringar inkluderar:

Modellanpassning/justering - IBM watsonx Code Assistant gör det nu möjligt för Ansible Lightspeed-användare att använda sitt befintliga Ansible-innehåll för att träna modellen. Kunder kan förbättra kvaliteten och noggrannheten på deras Ansible-innehåll med kodrekommendationer som är skräddarsydda för organisationers specifika behov och automatiseringsmönster.
Administrativt gränssnitt - Red Hat-administratörer kan se telemetridata kring deras Ansible Lightspeed-användning, inklusive övervakningsstatistik för gen AI-förfrågningar och insikter om hur slutanvändare använder tjänsten.

Utöver Red Hat Lightspeed-portföljen fortsätter Red Hat sitt engagemang för innovation i öppen källkod-communityn genom att ta generativ AI till projekt såsom Konveyor i framtiden.

Tillgänglighet
OpenShift Lightspeed beräknas vara tillgänglig i slutet av 2024; de som är intresserade av tidig tillgång kan registrera sig här för mer information. Red Hat Enterprise Linux Lightspeed är i planeringsfasen, mer information kommer inom kort. De nya funktionerna i Ansible Lightspeed är allmänt tillgängliga nu.

Molnet är hybrid. Det är AI också
I mer än 30 år har öppen källkodsteknik kombinerat snabb innovation med kraftigt sänkta IT-kostnader och minskade innovationshinder. Red Hat har lett denna utveckling nästan lika länge, från att ha levererat öppna företagsanpassade Linux-plattformar med RHEL i början av 2000-talet till att driva containrar och Kubernetes som grunden för öppna hybridmoln och molnbaserad databehandling med Red Hat OpenShift.

Denna drivkraft fortsätter med att Red Hat stöder AI/ML-strategier över det öppna hybridmolnet, vilket möjliggör för AI-arbetsbelastningar att köras där data finns, vare sig det är i datacentret, i flera offentliga moln eller vid kanten. Förutom arbetsbelastningarna så följer Red Hat's vision för AI modellträning och justering i samma spår för att bättre hantera begränsningar kring datavernonitet, efterlevnad och operationell integritet. Konsekvensen som levereras av Red Hats plattformar över dessa miljöer, oavsett var de körs, är avgörande för att hålla AI-innovationen flytande.

Stödjande citat
Ashesh Badani, Senior Vice President och Chief Product Officer, Red Hat
"Red Hats engagemang för företags-AI över hybridmolnet är inte begränsat till att tillhandahålla plattformarna för att bygga, köra och distribuera AI-arbetsbelastningar, utan också de funktioner som är inneboende i underliggande plattformar. Red Hat Lightspeed sätter AI i arbete omedelbart. Det möjliggör snabba förvärv av nya färdigheter samtidigt som befintlig expertis skalas, från att bygga grunden för hybridmolnet med Red Hat Enterprise Linux till att väcka molnbaserade applikationer till liv med Red Hat OpenShift, till att hantera distribuerade miljöer med Red Hat Ansible Automation Platform. Red Hat Lightspeed lägger produktionsklar AI i händerna på de användare som kan leverera mest innovation snabbt: IT-organisationen.”

Sunny Singh, fellow - Cloud, Verizon
"Vi är optimistiska över att integrationen av nya produkter och teknologier kommer att driva våra team till oöverträffade nivåer av skalbarhet och effektivitet. Automatiseringsverktyg, såsom Red Hat Ansible Automation Platform, är avgörande i konstruktionen, distributionen och underhållet av avancerade telekommunikationsnätverk över hela det hybridmolnbaserade landskapet. Synergier mellan generativ AI och IT-plattformar utökar befintliga kapaciteter och förbättrar vår förmåga att innovera inom automatisering i våra miljöer. Vi ser med spänning fram emot utvecklingen av dessa kapaciteter, inte bara inom automatisering, utan över hela spektrumet av företagsdatabehandling."

Ytterligare resurser
• Mer om Red Hat Ansible Lightspeed
• Ta del av alla Red Hats nyheter i nyhetsrummet

Ta gärna del av det fullständiga pressmeddelandet på engelska här.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD