Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rejlers utökar samarbetet med LKAB

Fått i uppdrag att utveckla logistiksystemet
Rejlers har fått i uppdrag att utveckla logistiksystemet för den nya och djupare huvudnivån som planeras vid LKAB:s gruva i Malmberget. Målet är att skapa nya tekniska lösningar som kommer att sätta en ny världsstandard för hållbar gruvbrytning på stora djup.

En av världens största underjordsgruvor ligger i Malmberget i Gällivare kommun. Nuvarande brytning sker på nivå 1250 m. Planeringen pågår för brytning bortom år 2060 med stora investeringar i infrastruktur, brytningsmetoder och nya arbetssätt.

Rejlers har fått förnyat uppdrag att fortsätta arbetet med processen för logistiksystem, som omfattar transport av järnmalm på den nya och djupare huvudnivån. Uppdraget påbörjades 2021 och beräknas stå klart i februari 2024.

– Djupare gruvor innebär stor komplexitet, med både högre bergspänningar och större säkerhetskrav. Vi arbetar för att hitta de absolut bästa tekniska lösningarna för ändamålet och utvecklar ett helt autonomt och robust logistiksystem med fokus på låga driftskostnader och hög säkerhet. Det här blir något helt nytt och sätter standarden för framtidens brytning av malm på de här nivåerna, säger Mats Daglind, uppdragsansvarig för logistikprojektet på Rejlers division Industry.

Utvecklingen av den nya huvudnivån är kopplad till det teknikskifte som krävs för att skapa fossilfritt stål. Malmberget och Gällivare är först ut och den lösning som skapas för Malmberget kan även komma att implementeras vid LKAB:s övriga underjordsgruvor.

För ytterligare information:
Mikael Fränckel, Head of Division Industry, 070 593 69 96, mikael.franckel@rejlers.se
Malin Sparf Rydberg, kommunikationschef, 070 477 17 00, malin.rydberg@rejlers.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-24
Lanserar hemsida för att främja hållbar byggbranschSpecialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-OwnedSavox Noise-COM 500 lanseras
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
2023-05-22
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
2023-05-19
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
2023-05-17
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande