SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Riktigt smart belysning

Sangel smartlight
Denna belysning gör så mycket mer än att avge just ljus, den kan nämligen underlätta kommunikationen mellan maskin och människa. Perfekt för att indikera hur en process i tillverkningsindustrin fortgår eller varför inte använda den som vi gör - som en indikering för hur långt du kan backa med lastbilen mot lastkajen.

Effektivisera processen


Genom Sangels nya typ av smarta armaturer kan du frångå de nu klassiska signalenheterna med gröna, gula och röda färgkoder. Tack vare denna tekniska innovation kan du effektivisera processen så att operatören hela tiden ser vilket stadie i processen maskinen befinner sig i.

Vi är med hela vägen!


Sangel Smartlight ger dig en anpassad och individuellt utvecklad status- och signallösning för all din belysning och ditt mekaniska behov. Från utvecklingen av elektroniken, hela vägen till implementeringen av en komplett mekatronisk modul, hjälper vi dig gärna från prototyper till serieproduktion.

Fråga oss - Vi använder sangel smartlight!


I filmen kan du se hur vi använder lampan för att göra det enklare för chauffören när hen ska backa intill vår lastkaj. Innan var påkörning och skada på både kaj och lastbil ganska vanligt förekommande. Numera gör Sangel Smartlight det tydligt hur långt chauffören kan backa innan det tar stopp, vilket gör att det numera går att undvika påkörning av kajen. I denna lösning ingår även ett ultraljud som känner av avståndet. Glöm inte att vi gärna levererar en helhetslösning!

Sangel Smartlight


• Flexibel belysning och signalering från en enda ljuskälla
• Spara utrymme, tid och pengar
• Individuellt programmerbar
• Anpassade efter dina behov och anpassas efter din maskins design

Produktbeskrivning
Sangel Smartlight är en ny typ av ”smarta” armaturer indikerar på ett visuellt sett hur långt gången en process är samt visar status på själva maskinen.

Interaktionen mellan människor och maskiner är av yttersta vikt för effektiva processer. Hur en maskin utnyttjas på det mest effektivaste sätet beror mycket på hur effektivt information överförs mellan maskinen och teknikern.

Användningen av smart LED-belysning spelar en mer och mer betydande roll för att förbättra denna kommunikationsprocess.

Fram till nu har klassiska signalenheter med gröna, gula och röda färgkoder varit utbredda lösningar - men med dagens tekniska framsteg så hjälps operatören så mycket mer för att effektivisera processen.

Sangel Smartlight är ett framtidsorienterat och effektivt medium att använda, när kommunikation mellan människor och maskiner är allt viktigare.

SANGEL SMARTLIGHT ger dig en anpassad och individuellt utvecklad status- och signallösning för all din belysning och mekaniska behov. Från och med utvecklingen av elektroniken, hela vägen till implementeringen av en komplett mekatronisk modul, hjälper vi dig gärna från prototyper till serieproduktion.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1011
57328 Tranås
Besöksadress
Dala­gatan 4
SE-57342 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556187-1012
Grundat: 1974
Anställda: 170
Välkommen till OEM Automatic AB!

Vi strävar efter att vara en av de ledande aktörerna i norra Europa inom försäljning av komponenter för industriautomation. Vi fungerar som våra leverantörers sälj- och marknadsorganisation på den svenska marknaden.

Genom vår marknadsnärvaro, kunskap och service tillför vi ett mervärde till produkterna och blir på så sätt en värdeskapande länk mellan tillverkare och kunder.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Datorutrustning & Mjukvara: Industridatorer
Elektromekaniska tjänster/produkter: Elautomation, Elkablage, Energikontroll, Frekvensomriktare, Kopplingsutrustning, Manöverpaneler, PLC-system, Reläer, Styr och reglerteknik, Transformatorer
Elmaterial : AC/DC-omvandlare, Arbetsbelysning, Automatsäkringar, Batteribackup, DC/DC-omvandlare, DC-källor, Digitala displayer, Elkablar, Fjärrstyrsystem, Frekvensmätare, Frekvensomriktare, Förskruvningar, Genomföringar, Gränslägesbrytare, Induktorer, Kabelkedjor, Kabelutrustning, Kabelverktyg, Kablage, Kanalskenor, Kapslingar, Kontaktdon, Kontaktorer, Kraftfilter, Magnetventiler, Manometer, Membranswitchar, Mikrobrytare, Mjukstartare, Motorskydd, Nivåvippor, Positionsgivare, Reglerprodukter, Regulatorer, Reläer, Sensorer, Signalomvandlare, Skärmad slang, Spiralslang, Strömställare, Switchregulatorer, Tidur-elektromekaniska, Tidur-mekaniska, Transformatorer, Tryckgivare, Tröga säkringar, Överspänningsskydd
Fordonsutrustning: Backkamera, LED Strålkastare, Monteringsmaterial, Reglage
Industriautomation: Automationsutrustning, Avsyningssystem, Förarlösa truckar, Robotautomation, Styrsystem, Visionsystem
Processutrustning för livsmedelsindustrin: CIP-system, Separatorer, Tryckmätare
Produkter: Belysning, Gasfjädrar, Givare, Gångjärn, Hydraulcylindrar, Hydraulik, LED-strålkastare, Lås & Beslag, Låsspakar, Magneter, Maskinkomponenter, Maskinskydd/Maskinsäkerhet, Mekaniska låssystem, Pneumatik, Reglerventiler, Regulatorer, Sugkoppar, Tryckluft, Vakuumkomponenter, Ventiler

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Markus Hyltbring
Marknadschef
070-6553093
Viktoria Tell
Marknadskommunikatör
070-7503329

Filmer

Hallå där med Pierre Bengtsson

Hallå där med Pierre Bengtsson
Hallå där med Johan Lind
Hallå där med Johan Löfgren
Produktpresentation - Aventics pneumatiksortiment
Produktpresentation - Inxpect Radarsystem
Produktpresentation - Industriell LED-belysning från Sangel
Produktpresentation - Välj rätt dykrör
Produktpresentation - Partex märkmaskin EOS2

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?