ONSDAG 19 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rivstart för Deutz-Fahr i Värmland – Komatsu och Bomag också på G

Söderberg & Haak förstärkte sin position i Karlstad för ett par år sedan, då man förvärvade anläggningen i Skåre, strax utanför Karlstad.
Där finns nu mer än 3000 kvadratmeter lokaler och ett hektar mark för uppställning och provkörning av maskiner.

Drygt tio personer arbetar med försäljning, service och reservdelsförsörjning. I Säffle finns dessutom servicepartnern Jaco Maskinservice.

– Karlstad och Värmland är ett strategiskt viktigt område för oss. Vi har många kunder i Värmland med omnejd och det finns en bra marknad för både våra entreprenad- och lantbruksmaskiner, säger Söderberg & Haaks vd Jonas Jaenecke.

Ett kvitto på att satsningen går rätt väg är de fyra, nyligen sålda traktorerna.

Två är av modellen Deutz-Fahr 7250 TTV på ca 250 hästkrafter. Lantbrukssäljaren Kent Lekander berättar:
– Det här är bra traktorer med erkänt hög kvalitet och låga drifts- och bränslekostnader. Sedan 2016 har Söderberg & Haak svenska agenturen för Deutz-Fahr och vi vet att detta premiummärke väcker stort intresse hos svenska kunder. Det kommer mera, säger han.

Från anläggningen i Värmland säljs även entreprenadmaskiner.

Söderberg & Haak har hittills sålt några grävmaskiner via Karlstad och nu tar det fart. Sedan i våras är säljaren Mårten Eriksson helt fokuserad på entreprenadmaskinförsäljningen. Han har säljansvaret för Komatsu och inom kort även för Bomag vägbyggnadsmaskiner.

– Tack vare vår lokala satsning, med både försäljning och service ökar intresset för Komatsu. Närheten till service och reservdelar är viktigt för kundernas trygghet, säger Mårten Eriksson.

Bomag-agenturen, som förverkligas inom kort, innebär att asfaltvältar, -fräsar och -läggare samt vibroplattor snart finns i sortimentet och kan demonstreras i Karlstad.
– Extra roligt är, att när nyheten kom i juni att Söderberg & Haak fått agenturen för Bomag, så fick jag genast förfrågningar från en värmlandsentreprenör, med behov av nya asfaltsfräsar. Så det börjar bra, säger Mårten Eriksson.

Söderberg & Haak har dessutom styrkan att hålla korta leveranstider för de flesta av modellerna på både entreprenad- och lantbrukssidan. Vd Jonas Jaenecke berättar:

– Vårt arbetssätt går ut på att det ska finnas maskiner i lager, som är färdigutrustade och snabbt kan levereras. Vi arbetar så, för att möta kundernas behov snabbt och effektivt. Snabba leveranser innebär konkurrensfördelar och det är självklart något att ständigt sträva efter, säger han.

Satsningarna i Karlstad är desamma som gäller i hela Sverige. Söderberg & Haak förstärker sin säljorganisation genom rekrytering av fler säljare. Serviceverkstäderna genomgår också förändringar som innebär ökad mobilitet och gör att varje maskinägare i landet ska ha tillgång till snabb service oberoende av var de befinner sig.

För mer information, kontakta:
Vd Jonas Jaenecke, Söderberg & Haak Maskin AB: 046-25 92 01 / 070-359 95 00
Lantbrukssäljare Karlstad, Kent Lekander: 072-223 91 11
Entreprenadsäljare Karlstad, Mårten Eriksson: 070-288 16 80

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3
Annonser