SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv

Av Optimel Elektronik och Plåtteknik AB
Skedsmokorset, 15 september 2023 - Rodin & Co AS, en ledande leverantör av verkstadsutrustning och inredning, är stolta över att tillkännage sitt strategiska förvärv av Optimel Elektronik och Plåtteknik AB, en välrenommerad tillverkare av premium verkstadsinredning i både Norge och Sverige. Företaget producerar även däckhotellslösningar, postlådor genom det egna varumärket BIGGI. Padel- och förpackningsmaskinlösningar samt delkomponentproduktion för andra industrier såsom läkemedel etcetera Förvärvet utgör en viktig milstolpe i bolagets tillväxtstrategi och stärker positionen som branschledare.

Optimel har länge erkänts som en skicklig leverantör av verkstadsinredning med starkt fokus på kvalitet, hållbarhet och innovation. Ledningen för Rodin & Co har uttryckt stor entusiasm för den kompetens och det engagemang som Optimel-teamet bidrar med. De ser fram emot att arbeta vidare med Optimel för att leverera överlägsna produkter till kunder över hela branschen.
Några av de viktigaste faktorerna som gör detta förvärv särskilt attraktivt inkluderar:
Hållbarhet: Optimels produkter tillverkas i Sverige i enlighet med de senaste kraven för hållbar produktion. Detta ligger i linje med Rodin & Co:s engagemang för miljövänliga lösningar och ger våra kunder trygghet i att de väljer produkter med en positiv inverkan på planeten.

Premiumkvalitet: Optimel är kända för att erbjuda verkstadsinredning av högsta kvalitet där vi skräddarsyr lösningar efter kundens behov och önskemål. En av de unika fördelarna är att vi levererar förmonterade arbetsbänkar förberedda med el, data och luft på pallar "Plug and Play" Detta innebär att kunderna får ett minimalt stopp i verkstadsproduktionen när arbetsbänkarna installeras.
ISO 9001-certifiering: Optimel är ett ISO 9001-certifierat företag, vilket understryker deras engagemang för kvalitet och kontinuerlig förbättring. Detta harmoniserar med Rodin & Co:s strikta standarder för produktprestanda och kundnöjdhet.

Flexibel organisation: Optimel har en marknadsorienterad organisation som snabbt kan anpassa sig till marknadsförändringar. Detta gör att Rodin & Co kan erbjuda skräddarsydda lösningar och snabba svar på kundernas behov.
Diversifierad portfölj: Med Optimel ombord har Rodin & Co spridit branschrisken genom att erbjuda produkter i tre produktkategorier; Optimel verkstadsinredning, Biggi postlådor och automationslösningar samt delkomponentproduktion som är oberoende av varandra i förhållande till cykliska förändringar. Detta kommer att bidra till ökad stabilitet och hållbarhet i verksamheten.
Rodin & Co ser fram emot att utöka sitt sortiment och stärka relationen med befintliga och nya kunder genom detta förvärv. Vi är dedikerade till att leverera förstklassig verkstadsinredning och fortsätter att vara en pålitlig partner för våra kunder.

För ytterligare information om detta förvärv eller för mediaförfrågningar, vänligen kontakta:
Ole Marius Rosendal
Daglig Leder/CEO Rodin & Co A/S
Mail: omr@rodin.no
Tel: + 47 91 77 58 65

Fredrik Axelsson
VD/CEO Optimel Plåtteknik AB
Mail: fredrik.axelsson@optimel.se
Tel: +46 70 680 90 82

Om Rodin & Co ASRodin &; Co AS är en ledande leverantör av biltillbehör, verkstadsutrustning och förbrukningsmaterial av högsta kvalitet till företagsmarknaden. Dessutom utför vi service och teknik. Vårt rikstäckande sälj- och serviceteam gör sitt bästa för att erbjuda skräddarsydda lösningar för dig som kund. Företaget har en lång historia av att leverera pålitliga och hållbara lösningar till kunder över hela Norge. Företaget representerar bla. följande varumärken; Thule, Hazet, Snap on, Varta, VisionX, Elwis, Ligui Moly, Nussbaum, BM Brake Testers, Hofmann, Ravglioli, Stabilius etc. Rodin &; Co AS-koncernen har redan 80 anställda och en omsättning på 290 miljoner norska kronor 2022. Koncernen består av bolagen Rodin &; Co AS, AS Heda Garageequipment, Rodin Fossdal AS och nu Optimel Elektronik och Plåtteknik AB.

Om OptimelOptimel är en välrenommerad tillverkare av Premium verkstadsinteriörer med starkt fokus på kvalitet, design och hållbarhet. Företaget har ett rykte för att leverera högkvalitativa produkter i Norge och Sverige.
Kontaktinformation

Optimel Elektronik och Plåtteknik AB

Postadress
Hållnäs­gatan 19
75228 Uppsala
Region
Uppsala
Uppsala län
Sverige
Organisationsnummer:
556704-7948
Grundat: 1997
Anställda: 11
Välkommen till Optimel!

Optimel startade 1997 och är ett väletablerat legotillverkande företag inom tunnplåtsbearbetning. Vi utför arbeten som stansning, bockning, svetsning, laserskärning, montering, pulverlackering.

Egna produkter.
Optimel har idag 2st egna varumärken. OPTIMEL Workshop Interior och BIGGI Postlådor.
Workshop Interior är inredning till verkstad/industri i form av arbetsbänkar , hög skåp, oljebarer m.m.
BIGGI Postlådor är som det låter postlådor i olika form/storlekar/kulörer anpassade efter dagens behov.

Affärsidé
Optimel riktar sig till både stora och små verkstäder samt industriverksamhet.
Med egentillverkade verkstadsinredningar från fabrik i Uppsala levererar vi kundanpassade lösningar.
Vi utvecklar kontinuerligt nya produkter och flera artiklar i vårt sortiment har kommit till genom kunders önskemål.
Svensktillverkat i egen produktionslinje där vi klarar av korta produktionstider och håller hårt på våra utlovade leveranstider.
Vi investerar långsiktigt i både maskin och utbildning för personalen.
ISO-certifierade 9001:2015 sedan 2018.
Verkstadsinredning ”Plug and Play”
Optimel har genom sin egen produktion i moderna lokaler utvecklat ett koncept där vi kan leverera helt färdiga lösningar utan montage på kunds verkstad. Hela arbetsbänken byggs komplett med bestyckade el kanaler och anslutningskabel.
Begränsningen på förmonterade ”Plug and Play” bänkar är 3000mm i längd. Vi levererar ju självklart även arbetsbänkar som är längre än 3000mm. Dessa bänkar slut monteras på plats i kunds verkstad men även där är grunden att vi för monterar så mycket som möjligt i vår fabrik i Uppsala för att korta monteringstiden på verkstaden.
Vårt fokus är att ge våra kunder bästa möjliga lösning med så lite påverkan i slutmontage som möjligt. Vi ger er rätt förutsättningar för tidigt se eran framtida verkstad genom att rita i 2D och 3D samt leverera en film på kommande lösning.
Vision
Vår målsättning är att vara ett ledande företag med Svensktillverkade produkter i egen produktionslinje.
Vi jobbar aktivt med en hög genomförande standard på våra uppdrag. Vårt mål är att öka kunskapen, kompetensen och följa teknikutvecklingen inom verkstad och däckservice. Vår strävan är att alltid ha en god kundkontakt som genomlyser allt från första idé till slutlig leverans.

Optimels motto är kvalitet och flexibilitet.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9000:2015

Kontakter

Lasse Tidblom
018-152727

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-24
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
2023-11-23
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
2023-11-22
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen