LÖRDAG 14 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säker och snabb infästning av sandwichpaneler

SFS nya panelskruv SXC16 för sandwichelement mot stål
SFS i Strängnäs lanserar två nya skruvar för montage av sandwichpaneler. SXC16 heter den nya panelskruven för infästning mot stålkonstruktioner och MDC är panelskruven som gäller när sandwichpaneler ska fästas mot betong. SFS har bland annat ökat diametern på SXC16 vilket gör att utdragsvärdet har ökat med 30 procent jämfört med tidigare skruvar. Nya MDC för betonginfästning har en nyutvecklad gänga som minimerar risken för sprickbildning i betongen. Båda skruvarna har en nyutvecklad och patenterad asymmetrisk gänga under huvudet som optimalt låser och vädertätar mellan bricka och panel.

– På vårt utvecklingscenter utvecklar våra ingenjörer kontinuerligt våra produkter med målet att hela tiden överträffa våra kunders förväntningar, säger Fredrik Malmberg, kommunikation- och varumärkesansvarig på SFS i Strängnäs. De nya fästsystemen är inte något undantag, de är klassledande inom respektive infästningsområde trä, stål och betong.

Anpassningen av gängdiametern från 5,5 till 5,8 mm samt den patenterade gängstigningen på nya SXC16 är ett exempel på innovation och ständiga förbättringar. Förändringarna har ökat utdragsvärdet i tunna material med hela 30 procent samt bidragit till högre dimensionerande värden överlag.

Panelskruvens nya gänggeometri tillsammans med den nyutvecklade borrspetsen gör dessutom att det går snabbare att montera panelerna.

Nya SXC16 finns i längder anpassade för paneler mellan 50–300 millimeters tjocklek och tillverkas i rostfritt A2- och A4-stål.

– Våra nya system uppfyller med råge de krav som finns för sandwichsystem, säger Fredrik Malmberg. Infästningarna ska givetvis behålla sin funktion under byggnadens hela livstid utan att försvagas. De ska även underlätta monteringsarbetet av sandwichpaneler.

SFS nya MDC är en självgängande skruv för betong och murverk som förborras med 6 millimeter innan fastsättning av panelen. Skruven har en optimerad gänggeometri vilken ger en hög dimensionerande värden. Den nyutvecklade spetsen bidrar till ett rent skär utan sprickbildning i betongen och ger skruven ett maximalt utdragsvärde.

MDC som är tillverkad i rostfritt A4-stål har en gängdiameter på 7,5 millimeter och finns i längder för paneler mellan 50–300 millimeters tjocklek.

– Att lära känna våra kunders behov är av största vikt för oss.

Endast genom att förstå de olika krav som kunderna ställer kan vi skapa system och produktserier som uppfyller framtidens och våra kunders behov. Det är vad vi kallar - Att uppfinna framgång tillsammans, avslutar Fredrik Malmberg.

För ytterligare information:
SFS intec AB
Fredrik Malmberg, Marknadskommunikatör
E-post: fredrik.malmberg@sfs.biz
Tel. direkt: 0152 - 71 50 34
Tel. vxl: 0152 - 71 50 00
Adress: Olivehällsvägen 10, 645 42 Strängnäs
Hemsida: www.sfsintec.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser