SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säkerhetstest för lindade komponenter

Hur de fungerar, framstående maskiner och viktiga faktorer vid köp
Säkerhetstestning av lindade komponenter är en kritisk del av kvalitetskontrollen inom elektronik- och elektroteknikindustrin. Dessa tester säkerställer att komponenter såsom transformatorer, motorer och andra lindade enheter fungerar korrekt och uppfyller säkerhetsstandarder. I denna artikel går vi igenom vad säkerhetstest för lindade komponenter innebär, framstående maskiner för dessa tester och vad man bör tänka på vid köp av testutrustning.

Vad är säkerhetstest för lindade komponenter?


Säkerhetstest för lindade komponenter innebär att man kontrollerar att dessa enheter uppfyller specifika säkerhetskrav och fungerar på ett tillförlitligt sätt. Testerna omfattar ofta högspänningstest, resistansmätning och impulsprovning. Syftet med dessa tester är att identifiera eventuella fel eller svagheter som kan leda till problem under drift, såsom kortslutningar, isoleringsfel eller andra elektriska defekter. Genom att utföra dessa tester kan man säkerställa att produkterna är säkra för användning och uppfyller de krav som ställs av olika standarder och regleringar.

Framstående maskiner


När det gäller säkerhetstestning av lindade komponenter erbjuder Combinova flera avancerade maskiner testutrustningar , från det välkända varumärket Chroma, som hjälper till att utföra noggranna och pålitliga tester. Här är ett urval av deras produktlösningar:

’Chroma Model 19305 Series Impulsing Winding Tester’


Denna maskin är framstående inom impulsprovning av lindade komponenter. Den är särskilt användbar för att upptäcka isolationsfel och andra dolda defekter som kan påverka komponentens prestanda. Med hög precision och känslighet för urladdningsdetektering är den optimal för tillverkningsmiljöer där kvalitetssäkring är avgörande.

’Chroma Model 19035 Series Wound Component EST Scanner’


Denna scanner är utmärkt för att snabbt och effektivt genomföra en rad olika säkerhetstester, inklusive högspänningstest och resistansmätning. Den är designad för hög genomströmning och noggrann analys, vilket gör den idealisk för produktionslinjer där hastighet och noggrannhet är viktiga faktorer.

’Chroma Model 19301A Impulsing Winding Tester’


Denna testare är särskilt lämpad för applikationer som kräver både hög och låg induktanstestning. Den används ofta för att testa små, högprecisionsinduktorer som används i moderna elektroniska enheter. Den erbjuder avancerade funktioner för att identifiera isolationsfel och säkerställa komponenternas långsiktiga tillförlitlighet.

Att tänka på vid köp


När du överväger att köpa testutrustning för säkerhetstestning av lindade komponenter finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Först och främst bör du utvärdera maskinens testkapacitet och precision för att säkerställa att den kan hantera dina specifika behov. Det är också viktigt att överväga användarvänlighet och tillgång till teknisk support, eftersom detta kan påverka hur effektivt du kan utföra testerna. Slutligen bör du även tänka på maskinens hållbarhet och tillförlitlighet, för att säkerställa att din investering ger långsiktiga fördelar.

Testutrustning från Combinova


För att säkerställa högsta kvalitet och säkerhet i dina lindade komponenter, överväg att investera i pålitlig testutrustning från Combinova. Besök deras hemsida idag för att lära dig mer om deras breda utbud och hur de kan hjälpa dig att uppfylla dina säkerhetskrav.
Ta kontakt idag för en konsultation och hitta den bästa lösningen för dina testbehov.
Kontaktinformation
Postadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Besöksadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556775-9765
Grundat: 1981
Anställda: 2
Välkommen till Combinova AB!

Vi har en lång tradition i test-och mätteknik.
Sedan mer än 25 år sedan har vi tillverkat instrument för att mäta elektriska och magnetiska fält i frekvensområdet 5 Hz till 400 kHz. Instrumenten används både i laboratorier för att mäta fält från elektriska produkter och för kartläggning av fält under kraftledningar eller fält ute på arbetsplatserna. Från och med 2016-07-01 gäller nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket som begränsar arbetstagares exponering för elektriska och magnetiska fält. I november 2016 lanserar Combinova ett nytt instrument FD10 som är utvecklat för att kunna mäta och utvärdera elektromagnetiska fält enligt de nya föreskrifterna.

Vi kompletterar våra egna instrument med magnetfätmätare från Coliy som med Hall-elementgivare mäter statiska fält. FW Bell har ett sortiment av handhållna instrument för 1- och 3-axlig mätning.

Vi säljer även Chroma:s sortimentet av testutrustning för elektonikindustrin, som programerbara elektroniska laster, programerbara AC- och DC-aggregat samt testutrustning för elsäkerhetstestning. Chroma har också ett brett sortiment av automatiska testsystem för komponenter och färdiga produketer. Systemen kan anpassas efter efter kundens testbehov.

Från Meatest säljer vi främst deras kalibreringsutrustning för mätinstrument , för en-och trefas effekt/energimätare och Specialkalibratorer för impedans och höga strömmar.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Chroma, Taiwan (Generalagent)
Elektroniska laster, programmerbara AC- och DC-källor, batteritestutrustning samt elektrisk säkerhetstestutrustning
Coliy, Kina
En- och treaxliga Hall element Gaussmeters
Meatest, Tjeckien
Kalibratorer och resistansdekader

Kontakter

Åke Amundin
VD
+46-708-201965
Mats Inge
Teknisk Chef
08-627 93 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige