FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säljstart för två nya ladd­hybrider från Kia

Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och Kia XCeed Plug-In Hybrid är nu beställningsbara hos de svenska Kia-handlarna.
Lång räckvidd på el och generös standardutrustning kännetecknar de nya laddbara modellerna.

Kia har etablerat sig som det tredje största bilmärket i Sverige och kan i dag erbjuda ett av marknadens starkaste elektrifierade modellutbud. Varannan Kia som säljs är elektrifierad.

Nu förstärks utbudet med två helt nya bilar: familjekombin Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid.

Drivlinan i de båda bilarna kombinerar bensin- och elmotor som ger totalt 141 hästkrafter och 265 newtonmeter som via en sexväxlad dubbelkopplingslåda driver på framhjulen. Till elmotorn hör ett batteri med en kapacitet på 8,9 kWh.

Räckvidden på el är ännu preliminär, och uppges till ca 50 km (WLTP).

Laddhybriderna från Kia har i oberoende jämförelsetester motsvarat, eller till och med överträffat, den räckvidd som fabriken anger. Det innebär längre utsläppsfri körning per laddning jämfört med konkurrenterna.

Båda bilarna får ny aerodynamisk grill och laddluckan sitter integrerad i vänster framskärm.

Familjekombin Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid har ett bagageutrymme på 437 liter, medan crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid rymmer 291 liter.

Säkerhetsutrustningen är omfattande och som standard ingår bland annat autobroms med skydd för fotgängare och cyklister samt aktivt filkörningssystem och fillhållningsassistans. Pekskärmen tillåter spegling av mobiltelefoner via Apple CarPlay™ och Android Auto™.

I utrustningsnivån Advance Plus (instegsnivå för Kia XCeed) är skärmen 10,25 tum stor med navigationssystem och livetjänster via TomTom samt telematiksystemet UVO-Connect med tillhörande app. Digital instrumentering på 12,3 tum ingår i standardutrustningen i Kia XCeed och erbjuds i Kia Ceed SW Advance Plus 2.

Priser
Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid Advance 339 900 kr
Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid Advance Plus 357 800 kr
Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid Advance Plus 2 387 700 kr
(Ej inräknad miljöbonus, preliminär: 39 294 – 35 010 kr)
Kia XCeed Plug-In Hybrid Advance Plus 369 900 kr
Kia XCeed Plug-In Hybrid Advance Plus 2 399 800 kr
(Ej inräknad miljöbonus, preliminär: 34 296 kr)

De första Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid kommer till återförsäljarna i slutet av januari- Kia XCeed Plug-In Hybrid väntas under mars/april.

David Lilja
Press- & Kommunikationschef
d.lilja@kia.se
070-740 67 00
08-400 443 16

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser