SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så hjälper Bygglet hantverkare upp i molnet

Tar bort mycket av den administrativa bördan
Har man någon gång anlitat hantverkare till hemmet eller företaget är det troligt att man kommit i kontakt med Bygglet. Det Göteborgsbaserade bolaget har funnits sedan 2010 och har som affärsidé att hjälpa hantverkare genom hela kedjan i byggprocessen - från kund- och offerthantering till planering, fakturering och bokslut.

– Hantverkare tvingas göra mycket av det som hantverkare inte gärna vill göra. Och då finns risken att man skjuter på det. Vår tanke är att erbjuda en helhetslösning oavsett var våra kunder befinner sig. På så sätt tar vi bort mycket av den administrativa börda många kämpar med, säger Torbjörn Claesson, utvecklingschef på Bygglet.

Han förklarar att många hantverkare arbetar sena kvällar och under helger med exempelvis fakturering, tidrapportering och uppföljning.

För Bygglets del har det därför varit viktigt att i ett tidigt skede gå bort från de lokala servrar som man använde tidigare till att lägga över verksamheten i molnet, eftersom det garanterar tillgängligheten. Att arbeta molnbaserat och serverlöst i så hög grad som möjligt är en målsättning Bygglet strävar efter. I dag använder man uteslutande Amazon Web Services (AWS) som molnleverantör.

– Strategin gör det möjligt att hålla vår driftkostnad och energiutnyttjande låg, eftersom vi endast använder kapacitet vid behov. Därmed kan vi fokusera på att skapa direkt kundvärde och låta AWS göra de tunga lyften när det kommer till systemunderhåll. Det, samt att vi format hela verksamheten utifrån molnets fördelar, skapar förutsättningar för en väl fungerande och effektiv utvecklingsmiljö, säger Torbjörn Claesson.

– Det gör också att vi kan ha små och snabba team med ett tydligt kundfokus.

En fördel med det molnbaserade arbetssättet är flexibiliteten, där Bygglet kan vara ett kontorsverktyg på dagen när hantverkare är ute hos sina kunder och ett administrationssystem när de är klara och behöver fylla i sina siffror.

– Under vissa perioder, inte minst när månaderna skall stängas kan det bli rejäl belastning. Samtidigt är vi inte i behov av i närheten av samma kapacitet under nätter och industrisemestern.

Molnet har också medfört att man snabbare kan testa och lansera nya funktioner, utan att det får negativ påverkan på systemet.

– Att gå från test till att sätta funktioner i produktion utan att våra kunder märker det ger oss en kvickhet men också en säkerhet. Eftersom vi ibland kan produktionssätta flera gånger om dagen är det viktigt att det sker sömlöst.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder