Så lyfte vi Airshoppens nya lager - industritorget.se
LÖRDAG 28 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så lyfte vi Airshoppens nya lager

Airshoppen är ett systerbolag till Ving som levererat tullfria varor till charterresenärer i mer än 30 år. Inför bolagets flytt till ett nytt lager i Landskrona, fick AJ Produkter i uppdrag att platsoptimera och inreda den 12 000 kvm stora lokalen.
Det resulterade i att Airshoppen nu har en effektiv lagerlösning med 4 300 pallplatser och kapacitet att packa 1 miljon påsar om året.

Airshoppen ingår i Nordic Leisure Travel Group och har till uppgift att packa och distribuera förbeställda taxfree-varor till gruppens flygresenärer världen runt. För detta ändamål lagerhåller bolaget ca 1 200 produkter från ledande varumärken inom hudvård, parfymer, smycken, solglasögon, godis och alkohol.

När bolaget 2019 beslöt att flytta sitt centrallager till en ny logistikanläggning i Landskrona, vände de sig till oss på AJ Produkter med ett tydligt uppdrag: Att maximera lagerkapaciteten utifrån lokalens förutsättningar och se till så att all önskvärd inredning kom på plats i rätt tid.


Kundens önskelista var lång
Rickard Larsson, projektsäljare på AJ Produkter med inriktning på lagerlösningar, ledde arbetet med att ta fram en helhetslösning utifrån kundens önskemål. Utöver en platsbesparande layout och högkvalitativ inredning stod även god ergonomi, effektiva plockrutiner och hög säkerhetsnivå på kravspecifikationen.

– Det här var ett uppdrag som passade oss väldigt bra, säger Rickard. Med vårt breda lagersortiment och vår långa erfarenhet av stora logistikprojekt kunde vi snabbt presentera ett attraktivt förslag, som både svarade upp mot dagens och framtida behov.

När Airshoppens ledning sagt JA till vårt förslag, övergick vi till att hantera alla praktiska frågor.

Samtliga punkter bockades av
Armin Seceragic, projektingenjör på AJ Produkter, ansvarade först för alla tekniska beräkningar och ritningsunderlag. Därefter fungerade han som projektledare fram till dess att kunden flyttade in.

– Vi löste allt från att optimera planlösningen till att tillverka, leverera och slutligen montera alla pallställ och packbord på plats, säger Armin. Det var dagliga samtal med kund och byggentreprenör, och många tilläggsbeställningar som vi löste efter hand, bland annat med kompletterande kontorsinredning. Ett kul projekt!

Och tilläggas kan att varje detalj, liten som stor, kom på plats på utsatt tid.

Vi levererade en helhetslösning
Vårt helhetsåtagande omfattade allt från inredningsskisser till projektledning och besiktning. Därutöver levererade och monterade vi produkter enligt följande:

• Pallställ Ultimate med totalt 4 300 pallplatser som märktes upp individuellt,
• Ca 1000 plockplatser i rullbanor av flow racks-typ integrerade i pallstället för de mest högfrekventa varorna,
• Alla plockplatser har långsideshanterade pallar för en mer ergonomisk plockning,
• Säkerhetslösningar med rasskydd, pallstopp, stolpskydd, gavelskydd och bakkantstopp.
• Kompletterande lagerinredning såsom packbord och plockvagnar samt kontorsmöbler.

Ett bra resultat för framtiden
Inflyttningen skedde helt enligt plan under det andra kvartalet 2020. Det innebär att Airshoppen nu står väl rustade för framtiden. Till sitt förfogande har de ett lika effektivt som säkert lager med kapacitet att packa ca 2 500 000 varor och därmed kunna serva 1 miljon gäster per år. I många år framöver.
Kontaktinformation
Postadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Besöksadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands län
Sverige
Orgnr:
556190-7329
Grundat: 1975
Anställda: 206
Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

AJ Kundservice
035-180 500

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-16
Green Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
2020-11-05
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckar
Annonser