MÅNDAG 14 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så lyfte vi Airshoppens nya lager

Airshoppen är ett systerbolag till Ving som levererat tullfria varor till charterresenärer i mer än 30 år. Inför bolagets flytt till ett nytt lager i Landskrona, fick AJ Produkter i uppdrag att platsoptimera och inreda den 12 000 kvm stora lokalen.
Det resulterade i att Airshoppen nu har en effektiv lagerlösning med 4 300 pallplatser och kapacitet att packa 1 miljon påsar om året.

Airshoppen ingår i Nordic Leisure Travel Group och har till uppgift att packa och distribuera förbeställda taxfree-varor till gruppens flygresenärer världen runt. För detta ändamål lagerhåller bolaget ca 1 200 produkter från ledande varumärken inom hudvård, parfymer, smycken, solglasögon, godis och alkohol.

När bolaget 2019 beslöt att flytta sitt centrallager till en ny logistikanläggning i Landskrona, vände de sig till oss på AJ Produkter med ett tydligt uppdrag: Att maximera lagerkapaciteten utifrån lokalens förutsättningar och se till så att all önskvärd inredning kom på plats i rätt tid.


Kundens önskelista var lång
Rickard Larsson, projektsäljare på AJ Produkter med inriktning på lagerlösningar, ledde arbetet med att ta fram en helhetslösning utifrån kundens önskemål. Utöver en platsbesparande layout och högkvalitativ inredning stod även god ergonomi, effektiva plockrutiner och hög säkerhetsnivå på kravspecifikationen.

– Det här var ett uppdrag som passade oss väldigt bra, säger Rickard. Med vårt breda lagersortiment och vår långa erfarenhet av stora logistikprojekt kunde vi snabbt presentera ett attraktivt förslag, som både svarade upp mot dagens och framtida behov.

När Airshoppens ledning sagt JA till vårt förslag, övergick vi till att hantera alla praktiska frågor.

Samtliga punkter bockades av
Armin Seceragic, projektingenjör på AJ Produkter, ansvarade först för alla tekniska beräkningar och ritningsunderlag. Därefter fungerade han som projektledare fram till dess att kunden flyttade in.

– Vi löste allt från att optimera planlösningen till att tillverka, leverera och slutligen montera alla pallställ och packbord på plats, säger Armin. Det var dagliga samtal med kund och byggentreprenör, och många tilläggsbeställningar som vi löste efter hand, bland annat med kompletterande kontorsinredning. Ett kul projekt!

Och tilläggas kan att varje detalj, liten som stor, kom på plats på utsatt tid.

Vi levererade en helhetslösning
Vårt helhetsåtagande omfattade allt från inredningsskisser till projektledning och besiktning. Därutöver levererade och monterade vi produkter enligt följande:

• Pallställ Ultimate med totalt 4 300 pallplatser som märktes upp individuellt,
• Ca 1000 plockplatser i rullbanor av flow racks-typ integrerade i pallstället för de mest högfrekventa varorna,
• Alla plockplatser har långsideshanterade pallar för en mer ergonomisk plockning,
• Säkerhetslösningar med rasskydd, pallstopp, stolpskydd, gavelskydd och bakkantstopp.
• Kompletterande lagerinredning såsom packbord och plockvagnar samt kontorsmöbler.

Ett bra resultat för framtiden
Inflyttningen skedde helt enligt plan under det andra kvartalet 2020. Det innebär att Airshoppen nu står väl rustade för framtiden. Till sitt förfogande har de ett lika effektivt som säkert lager med kapacitet att packa ca 2 500 000 varor och därmed kunna serva 1 miljon gäster per år. I många år framöver.
Kontaktinformation
Postadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Besöksadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands län
Sverige
Orgnr:
556190-7329
Grundat: 1975
Anställda: 206
Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

AJ Kundservice
035-180 500

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic ABFantasi och gedigna material möts när Lisebergs upplevelsehotell växer framNu startar Sveriges modernaste fyllnings­anläggning för köldmediaNy VD för XL-BYGG Lundgrens i KalmarRabbalshede Kraft och Solkompaniet erbjuder investeringsfri solel
2021-05-27
SMC gillar IO-LinkIndustrilås expanderar i FrankrikeVäderstad köper USA-baserade AGCO-AMITY JV LLC. Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företagKRAUSZ väljer IBECO som exklusiv agent för HYMAX produkter även i NorgeBosch lanserar ny ergonomisk kap-/geringssåg i BITURBO-serienDet fortsätter uppåt!Arevo släpper världens första 3D-printade elsparkcykel – helt i kolfiberkomposit
Annonser