Så ska svensk greentech gå på export - industritorget.se
SÖNDAG 05 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så ska svensk greentech gå på export

Svensk miljöteknik har stor potential utomlands.
Dock kan expansion till nya marknader innebära en betydande ekonomisk risk för många bolag.

- Riktade insatser, där statliga aktörer och privat näringsliv samverkar, är helt avgörande för att företag ska kunna satsa på export, säger Stefan Blom, försäljningsdirektör på Regin.

I Sverige finns många företag som ligger långt fram i utvecklingen av lösningar inom miljöteknik, vilka kan ge stora positiva effekter i delar av världen med hög klimatpåverkan.

En ökad export innebär därmed inte endast affärer och ökad konkurrenskraft för Sverige utan även en möjlighet att bidra till en mer hållbar värld.

- Vi var tidigt ute med att spara energi i fastigheter. Idag ser vi att det inte bara är bra för ekonomin utan också är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, säger Stefan Blom.

Exportverksamheten står för drygt 70 procent av Regins totala omsättning.Tillsammans med bland andra Krister Nilsson (S), statssekreterare för utrikeshandelsministern, medverkar nu Regin i en panel för att diskutera exportfrämjande insatser.

- För Regin är det viktigt att agera förebild, dela med oss av erfarenheter och lyfta de kärnfrågor som vi anser är viktiga för att främja export. Tillväxtföretagen är viktiga för Sveriges ekonomi och behöver draghjälp av större bolag. Ett framgångsrikt koncept är att skapa företagsgrupperingar tillsammans med staten som driver gemensamma intressen, även om varje organisation agerar självständigt rent kommersiellt, säger Stefan Blom.

Enligt Stefan Blom krävs samarbete och nätverkande mellan statliga aktörer och privat näringsliv, både på hemmaplan och i det land företaget vill sälja till, för att nå framgång.

- Att aktörer som Energimyndigheten lyfter branschen utomlands är otroligt viktigt. Tillsammans visar vi vår kompetens inom hållbarhetsområdet, vilket är en stark konkurrensfördel på en global marknad, säger Stefan Blom.

Paneldiskussionen arrangeras av branschorganisationen Teknikföretagen och äger rum i Stockholm, fredagen den 22 november.

För ytterligare information, kontakta:

Stefan Blom, försäljningsdirektör AB Regin, tfn: 0418-44 67 41, e-post: stefan.blom@regin.se

Inga Hedman, marknadschef AB Regin, tfn: 031-720 02 43, e-post: inga.hedman@regin.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-18
Veeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
2020-06-12
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
2020-06-11
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
2020-06-10
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
2020-06-09
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknaden
Annonser