MÅNDAG 16 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så ska svensk greentech gå på export

Svensk miljöteknik har stor potential utomlands.
Dock kan expansion till nya marknader innebära en betydande ekonomisk risk för många bolag.

- Riktade insatser, där statliga aktörer och privat näringsliv samverkar, är helt avgörande för att företag ska kunna satsa på export, säger Stefan Blom, försäljningsdirektör på Regin.

I Sverige finns många företag som ligger långt fram i utvecklingen av lösningar inom miljöteknik, vilka kan ge stora positiva effekter i delar av världen med hög klimatpåverkan.

En ökad export innebär därmed inte endast affärer och ökad konkurrenskraft för Sverige utan även en möjlighet att bidra till en mer hållbar värld.

- Vi var tidigt ute med att spara energi i fastigheter. Idag ser vi att det inte bara är bra för ekonomin utan också är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, säger Stefan Blom.

Exportverksamheten står för drygt 70 procent av Regins totala omsättning.Tillsammans med bland andra Krister Nilsson (S), statssekreterare för utrikeshandelsministern, medverkar nu Regin i en panel för att diskutera exportfrämjande insatser.

- För Regin är det viktigt att agera förebild, dela med oss av erfarenheter och lyfta de kärnfrågor som vi anser är viktiga för att främja export. Tillväxtföretagen är viktiga för Sveriges ekonomi och behöver draghjälp av större bolag. Ett framgångsrikt koncept är att skapa företagsgrupperingar tillsammans med staten som driver gemensamma intressen, även om varje organisation agerar självständigt rent kommersiellt, säger Stefan Blom.

Enligt Stefan Blom krävs samarbete och nätverkande mellan statliga aktörer och privat näringsliv, både på hemmaplan och i det land företaget vill sälja till, för att nå framgång.

- Att aktörer som Energimyndigheten lyfter branschen utomlands är otroligt viktigt. Tillsammans visar vi vår kompetens inom hållbarhetsområdet, vilket är en stark konkurrensfördel på en global marknad, säger Stefan Blom.

Paneldiskussionen arrangeras av branschorganisationen Teknikföretagen och äger rum i Stockholm, fredagen den 22 november.

För ytterligare information, kontakta:

Stefan Blom, försäljningsdirektör AB Regin, tfn: 0418-44 67 41, e-post: stefan.blom@regin.se

Inga Hedman, marknadschef AB Regin, tfn: 031-720 02 43, e-post: inga.hedman@regin.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
SAS presenterar första flygplanet av modellen A350Solör Bioenergi växer vidare genom fjärrvärmen i BollebygdNytt projekt ska ge kunskap om metallens ursprungNy metod minskar energi­förlusten vid avfalls­förbränningUndvik ryggskott och förslitningsskador med ergonomisk fathanteringInterroll får sorterarorder från Actemium Lyon Logistics för franska postnav Derome fortsätter den framgångsrika satsningen i SkåneSvensk arkitektur prisas dubbelt i ”VM i arkitektur”Kvinnokraft driver Power One​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020
Annonser