SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säker anslutning till maskiner

Var som helst, när som helst
Upplev sömlös anslutning, övervakning och insamling av värdefulla data i realtid, allt med cybersäkerhet i åtanke.

Övervaka och samla in kritiska driftdata, prestandamätvärden och utrustningsparametrar på distans, så att du kan fatta välgrundade beslut och optimera dina processer.

Rockwell Automation Cybersäkerhet
Gränsen mellan den digitala och den fysiska infrastrukturen kommer att suddas ut, när fler system integreras i en modern produktionsverksamhet. Det kan vara svårt att överblicka var man ska koncentrera sina insatser som ansvarig för att skydda infrastrukturen, men du är i goda händer.

Det är tuffa tider för leverantörer av kritisk infrastruktur. Utmaningarna står i kö: Cyberattacker och pandemier som tydligen aldrig slutar har blivit en del av vardagen, och företag som vill gå med i digitaliseringsvågen står inför problemet med att säkra sina operativa nätverk mot oavsiktlig åtkomst och cyberattacker.

OT-säkerheten har blivit ett högfokusområde för industrin eftersom fientliga aktörer har bevisat att de kan och kommer att bryta mot IT-system som inte är säkrade, som en språngbräda för att infiltrera OT och industriella kontrollsystem (ICS). Denna typ av angrepp kan lägga ner IT-system och kritisk infrastruktur med omfattande kostnader som följd.

Om det finns ett specifikt hot som oroar företagsledare är det den globala ökningen av ransomware-attacker.

Många organisationer med en kritisk infrastruktur saknar principer och procedurer kring en automatisk hotidentifiering och svar, till exempel kring en kontinuerlig övervakning av sina nätverk och sina system. Andra vanliga problem inkluderar risker förknippade med en digital transformation, inaktuella system och applikationer, ouppdaterade digitala tillgångar, samt bristen på en centraliserad nätverks- och hothantering.

Dessutom har COVID-19 medfört utmaningar kring säkra anslutningar för att arbeta hemifrån.

Öka säkerheten medmanaged switchar
Layer 2 managed switchar är nätverksswitchar som arbetar på Layer 2 i OSI-modellen (Open Systems Interconnection). De är utrustade med avancerade funktioner och hanteringsalternativ, så att administratörerna kan ha detaljerad kontroll över nätverket.

Hanterade switchar ger ytterligare funktionalitet utöver grundläggande switchning. De erbjuder vanligtvis funktioner som stöd för VLAN (Virtual Local Area Network) som möjliggör logisk segmentering av nätverket, vilket förbättrar säkerhet och prestanda. De är utformade för att kombinera flera fysiska portar till en enda logisk länk för ökad bandbredd och redundans.

Dessutom har Layer 2-hanterade switchar ofta funktioner som QoS (Quality of Service) för prioritering av vissa typer av trafik, portspegling för nätverksövervakning och STP (Spanning Tree Protocol) för loop prevention.

Hanterade lager 2-switchar innehåller flera cybersäkerhetsfunktioner som hjälper till att skydda nätverk från olika hot. Några av de viktigaste är

1. åtkomstkontrollistor (ACL)

2. portsäkerhet

3. VLAN: Virtuella lokala nätverk

4. Säker fjärrhantering: SSH (Secure Shell) och HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure)

5. Portbaserad autentisering: IEEE 802.1X

6. DHCP Snooping

Vill du ha sparring inom automationslösningar för industrin?
Som en lokal expert inom automation utarbetar vi tillsammans med våra kunder lösningar med fokus på produktivitet och pålitlighet.

Tony Annell
Divisionschef
Telefon: (+46) 070 609 2610
E-mail: tan@wexoe.se
Kontaktinformation
Postadress
Scheele­vägen 17
22370 Lund
Region
Lund
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
559134-3404
Grundat: 2018
Anställda: 4
Välkommen till Wexoe AB!

Lokal automationspartner med fokus på produktivitet och driftsäkerhet
Som lokal partner och experter på ett av världens ledande automationsföretag väljer våra specialister rätt produkter från våra leverantörer för att utarbetar den optimala lösningen tillsammans med våra kunder. Wexoe kan utöver att hitta rätt teknisk lösning även ge en flexibel logistik och möjligheter för anpassning i egen montageverkstad.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakter

Tony Annell
Divisionschef
0706092610

Filmer

Vi är Wexoe AB

Vi är Wexoe AB
Intro video

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när