SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Scantruck AB tar över Weycor i södra Sverige

Tätt samarbete med Deutz
Från och med 1 maj så är det till Scantruck AB man ska vända sig om man är nyfiken på hjullastare och vältar från det tyska kvalitetsmärket Weycor. Scantruck kommer att sälja hela dess sortiment av hjullastare och vältar från Gävle och söderut. Intresserade kunder kommer kunna se och känna på maskinerna i Scantrucks monter på Svenska Maskinmässan på Solvalla 2–4 juni, men kan man inte vänta till dess så går det faktiskt redan att köpa maskiner från dem.

- Vi har redan hunnit sälja ett par maskiner och kommer ta emot leveranser av fler nya maskiner löpande, avslöjar Scantrucks marknadschef Peter Claesson.

17 olika modeller av hjullastare
Weycor tillverkar hjullastare och vältar i tyska Wildeshausen samt i Ungerska Kaposvàr. Deras hjullastare sträcker sig från minstingen AR320 som väger in på 2500kg i sitt lättaste utförande ända upp till AR680 som väger 15,1 ton. Deras minsta maskin lyfter 1500kg, och deras största hela 11150kg. De mindre maskinerna drivs av motorer från Yanmar eller Kubota, men från och med AR420 och uppåt så är det fyra eller sexcylindriga Deutzmotorer i maskinerna. Modellen AR480 erbjuder en närmast obegränsad valfrihet då du kan få lastaren antingen med svängbart lastaraggregat, teleskopbom för ökad räckvidd eller som en helt vanlig hjullastare. Sammanlagt erbjuder Weycor hela 17 olika hjullastare i sitt sortiment.

Tätt samarbete med Deutz
Även bland vältarna så har Weycor ett brett utbud av olika modeller. De har tre tandemvältar som sträcker sig från Weycor AW240 via AW260 till AW300. Minstingen väger endast 2400kg och AW300 väger in på 3 ton. Samtliga dessa drivs av Perkinsmotorer.

Deras modellprogram av kompaktorer sträcker sig från 7,1 ton upp till 13,8 ton via fem olika modeller. Här kommer motorerna från Deutz som Weycor har ett tätt samarbete med.

På Svenska Maskinmässan kommer besökarna notera att Scantruck AB utökat sin redan breda produktportfölj ytterligare. Redan nu står det klart att de kommer visa upp lastmaskinen AR660 samt välten AW1120E. AR660 väger 14 ton och drivs av en sexcylindrig Deutzmotor på 215hk. Maskinen lyfter hela 10ton samt 8,8ton i svängt läge. AW1120E väger 12 ton och har en arbetsbredd på 2,1 meter. Även här hittar man en motor från Deutz som drivkälla.

- Det ska bli otroligt roligt att möta besökarna på Svenska Maskinmässan igen till att börja med. Att få göra det med ett nytt varumärke som är så starkt som Weycor gör det givetvis ännu roligare. Vi kommer att besöka fabriken ett par mil utanför Bremen i Tyskland i mitten på maj. Vi kommer faktiskt till och med få vara med när de tillverkar välten som vi kommer att ha i vår monter på mässan. Weycor är en ny bekantskap för Scantruck AB, men eftersom Scantruck i Danmark har sålt dem ända sedan 2006 så finns det givetvis en stor kunskap om dem inom företaget. Det var också därför vi gjorde bedömningen att de passar perfekt in mot våra befintliga kundsegment inom uthyrning, entreprenörer samt lantbruk avslutar Peter Claesson.


Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion