Scantruck prioriterar grön omställning - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Scantruck prioriterar grön omställning

För Scantruck AB är det ett viktigt mål att inspirera sina kunder till att välja hållbara lösningar. Hela organisationen har fokus på hållbarhet, och vi följer noga med i utvecklingen av miljövänliga lösningar som skapar mervärde för våra kunder.
Som en av de stora leverantörerna i Sverige vad gäller entreprenadmaskiner och teleskoplastare så vill Scantruck AB bryta ny mark i riktningen för ännu mer miljövänliga maskiner. Fler och fler kunder efterfrågar maskiner med smarta gröna lösningar som fortfarande är effektiva och pålitliga, och här är Scantruck redan långt framme i sin gröna omställning.

Scantruck är generalagent för och servar de världsberömda märkena Manitou, SENNEBOGEN, GMG och PB Platforms. Samarbetet med dessa starka varumärken gör det möjligt att att leverera värdeskapande och starka kundanpassade lösningar för alla kunder. De allra flesta av våra produktnyheter innehåller nya hållbara lösningar, och verktyg som kan följa upp och dokumentera miljövinsten med dem.

-Vi märker en tydlig ökning från våra kundsegment att de efterfrågar de allra modernaste alternativen byggda med grön teknologi och hållbarhet i fokus. De vill inte kompromissa med vare sig prestande eller miljövänlighet, och den här gröna utvecklingen är vi naturligtvis väldigt glada över att både kunna bidra till och förstärka, säger Anker Lemvig som är Business Manager för Scantruck i Sverige.

Scantruck är en garant för hållbara lösningar till ett brett spektrum av branscher, och har bland annat levererat miljövänliga maskiner till återvinningscentraler, värmeverk, biogasanläggningar, solcellsanläggningar, kommuner, energibolag, rivningsentreprenörer med flera. Merparten av de här företagen arbetar redan med hållbarhet i fokus, och väljer därför så miljövänliga lösningar som möjligt för alla sina maskinbehov.

Ett exempel är kranarna från tyska SENNEBOGEN. De kan arbeta i Eco-mode med reducerat motorvarv, har stoppfunktion vid pauser samt automatisk tomgångstillstånd. Detta gör att förbrukningen av bränsle minskas markant. Maskinerna använder stora hydrauliska ventiler och slangar för största möjliga effektivitet. De har oljebyte först efter 4.000 driftstimmar och termostatstyrd ventilator som startar vid behov.

Som världens ledande levarantör av teleskoplastare och terränggående gaffeltruckar har Manitou haft Hållbarhet och miljövänlighet som fokus i många år. De har utvecklat nya och helt eldrivna bomliftar och maskiner som är helt utsläppsfria. Därtill så körs maskinerna på biodrivmedel samt Manitous koncept med Stop&Go.

-Våra leverantörer har alla ett stort fokus på hållbarhet och miljövänlighet både i sitt utvecklingsarbete och i sin produktion vilket betyder att vi kan erbjuda miljövänliga lösningar till alla våra kunder. I kombination med våra serviceavtal så betyder det att vi ger våra kunder de bästa förutsättningarna för att servia sina kunder på ett så bra sätt som möjligt utan att det skadar miljön, säger Anker Lemvig.

Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser