SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Scantruck tar över agenturen för Geismar

Och stärker sin portfölj mot järnvägen
Från och med 1 november 2022 tar Scantruck över verksamheten hos LLT Railparts AB som arbetat med Geismars sortiment för installation, underhåll och kontroll på järnvägen. Scantruck tar över agenturen i Sverige för Geismar, och blir samtidigt återförsäljare för produkterna i Norge och Finland. Från 1 januari 2023 blir Scantruck även generalagent för Geismar i Danmark.

- Det här är ett intressant tillskott i vårt produktsortiment som ger oss ett mer renodlat erbjudande till våra järnvägskunder, säger Peter Claesson som arbetar som marknadschef på Scantruck AB.

Geismar är ett franskt företag som specialiserat sig på produkter för installation, underhåll och kontroll inom järnvägen. Alla produkter som säljs på den europeiska marknaden tillverkas också i Europa. Fram till och med 1 november 2022 var det LLT Railparts AB som sålde dem.

I samband med övertagandet av Geismar anställs Pär-Arne Lundqvist och Erik Lundqvist vilka har arbetat länge med försäljning av järnvägsprodukter.

- Det är en styrka för oss att komma in i Scantrucks stora organisation. Med deras väl utbyggda nät av både försäljning och service så kommer vi både närmare kunderna och kan erbjuda ett komplett utbud inom järnväg. Med Scantruck kan Geismar växa och bli ett naturligt val av produkter inom Norden, förklarar Pär-Arne Lundqvist, ny produktchef på Scantruck för Geismars sortiment.

Geismar har ett brett sortiment av verktyg och maskiner för järnvägsarbete, fokus kommer initialt att ligga på deras handhållna utrustning. De har bland annat kommit väldigt långt med batteridrivna produkter. Activion är till exempel ett innovativt koncept där du kan använda samma batteri till alla dina olika maskiner. För dem som önskar finns även traditionella bensindrivna alternativ.

Från Scantrucks synvinkel ser marknadschefen Peter Claesson en mängd positiva effekter i och med att de får tillgång till Geismars sortiment. Han gläds dessutom åt att de lyckats anställa Pär-Arne och Erik i samband med övertagandet.

”Järnvägen i Sverige är i behov av både utbyggnationer och upprustning av det befintliga nätet. Det är en viktig komponent för att viktiga transporter ska kunna ske på ett både smidigt och miljövänligt sätt och ligger helt rätt i tiden. Geismars produkter innebär att vi kan bli en mer komplett leverantör mot våra kunder och bättre matcha deras behov. De kompletterar Platform Basket som vi redan säljer som har ett vasst sortiment av liftar speciellt konstruerade för spårarbete. Tack vare att Pär-Arne och Erik kommer att fortsätta att arbeta som anställda hos Scantruck så startar vi med en väldigt hög kompetensnivå, vilket naturligtvis är oerhört värdefullt”, avslutar Peter Claesson.

För mer information besök gärna https://geismar.com/?lang=us

Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-27
Kallabandsågar hos EquipmentstoreSafeReach kommer åt alla områden med rope accessLanserar senaste genera­tionen L&W Bending TesterVälj rätt kabel och kabelkedjaFem trender inom PLM 2023
2023-01-26
Lasermätning: Framtiden för precision och effektivitet Lyftöglor: Nyckeln till säker materialhanteringTrådbondning är ett kritiskt steg inom trådbondningSvensk Byggplåt inrättar externt hållbarhetsrådMimecast förutspår IT-säkerhetstrenderna för 2023
2023-01-25
Verktyg Online kan sina kompressorerOnlineauktioner för begagnade hjullastareKöpa begagnade industrimaskiner hos BlintoHitta begagnade industrimaskinerSatsar på potentialen i additiv tillverkning
2023-01-24
MPP erbjuder säkra tankar och cisternerMätspetsar för mätmaskiner och standardapplikationerSå lagar man en trasig hydraulcylinderGör allt som går att tillverka i tunnplåtVolvo Construction Equip­ment leder omställningen
2023-01-23
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer