FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Schneider Electric bekräftar ökad satsning på klimatet i samband med COP25

Schneider Electric har ett stort fokus på hållbarhet och påskyndar nu arbetet mot att uppfylla målet att vara ett koldioxidneutralt bolag redan till 2025, fem år i förväg.
Bolaget har under 2019 nått stora framgångar med sina insatser för klimatet, bland annat har Schneider Electric kunnat påvisa att de har möjliggjort en minskning av sina kunders klimatpåverkan med hela 70 miljoner ton koldioxid.

Solna, 13 december 2019 – I samband med FN:s klimatkonferens, COP25, bekräftade Schneider Electric en ökad satsning i sitt arbete för klimatet. Bolaget erbjuder tjänster och lösningar som möjliggör att kunderna kan minska andelen koldioxidutsläpp, samtidigt som Schneider Electric också själva strävar efter att uppnå koldioxidneutralitet inom en snar framtid.

– Klimathotet är ett av de största hoten mot vår planets framtid. Därför måste vi tillsammans kraftsamla för att kunna bromsa den globala uppvärmningen. Här spelar företag en väsentlig roll och behöver ta ansvar för att begränsa det klimatavtryck de lämnar efter sig. Schneider Electric har nyligen gått med i den grupp som leder "Business Ambition for 1.5ºC – Our only future” med målet om att skapa en ökad kännedom för klimatpåverkan, säger Charlie Timmermann, vd Schneider Electric Sverige.

Schneider Electric är del av satsningen "Business Ambition for 1.5ºC” som reflekterar de mål som sattes i samband med Climate Week NYC 2019 i september. Under toppmötet delade Schneider Electric även med sig av bolagets planer för satsningar inom hållbarhet:

• En gemensam insats, bolaget och leverantörer sinsemellan, mot en leverantörskedja med netto-noll klimatavtryck till 2050.

• Uppnå driftsmålet med nollenergiutsläpp och minska s.k. ”scope 3-utsläpp” med 35% till 2030.

• Verksamheten ska vara koldioxidneutral genom kompensation av återstående utsläpp senast år 2025.

• Uppnå bolagets COP21-mål till 2025, 5 år innan målet ursprungligen var satt till, vilket innebär att bli koldioxidneutrala genom hela ekosystemet.

Hållbarhetsarbete som ger resultat och påvisar ökad lönsamhet

Schneider Electric har hjälpt kunder att lyckas minska sina koldioxidutsläpp med mer än 70 miljoner ton, likväl som att koldioxideffektiviteten inom transportsegmentet förbättrats med 8,8%. Koncernen påvisade även hela 45% förnybar elförbrukning, världen över. Samtidigt som hållbarhetsarbetet visar klimatvänliga resultat har även intäkterna från affärsområdet Energy & Sustainability Services ökat med 20,2%.

Schneider Electric fortsätter arbetet med att påskynda utvecklingen av nya cirkulära affärsmodeller som ger produkter och lösningar en ökad livslängd. Sedan 2015 har bolagets program ecoDesign WayTM inkluderats i R&D strategin för att ta fram nya erbjudanden genom förbättrad, cirkulär design med ytterligare miljövänliga fördelar för kunder.

Schneider Electric har de senaste 15 åren varit en av de främsta bidragsgivarna för att motverka klimatförändringarna. Detta genom bolagets implementering av smarta lösningar för energihantering och industriautomation genom hela verksamheten, samt med det stöd de tillgodoser sina kunder i syfte att minska koldioxidutsläpp och skapa tydligare effektivitetsmål. Tack vare detta arbete har över 24 miljoner människor fått tillgång till el, något som enligt Schneider Electric bör ses som en mänsklig rättighet.

Läs mer om hållbarhetsarbetet på Schneider Electric: www.se.com/se/sv/about-us/sustainability/

Malin Brant-Lundin
malin.brant-lundin@se.com
073 - 086 56 64

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser