SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skräddarsydd styrning till krypgrundsavfuktare

Kundanpassade lösningar inom elektronik och automation
Vår kund Jontronic är specialist på att utveckla och producera kundanpassade lösningar inom elektronik och automation. Företaget är baserat i Rättvik och grundades på 80-talet som en hobbyverksamhet och har funnits i sin nuvarande form sedan 2002. Tack vare det omfattande sortimentet av elektroniska komponenter från OEM Electronics har vi haft ett framgångsrikt samarbete sedan dess.

Till sin kund, OBM-Norden, har Jontronic tagit fram en styrning till en krypgrundsavfuktare. Fuktproblem i krypgrunder är en utmaning som många husägare ställs inför. En lösning på detta problem är användningen av avfuktare som hjälper till att hålla fuktnivån i krypgrunden på en acceptabel nivå. Avfuktaren placeras under huset tillsammans med en fuktsensor. Den egenutvecklade sensorn möjliggör trådlös kommunikation med en manöverpanel, som är strategiskt placerad i huset för enkel åtkomst, där man kan övervaka och justera avfuktaren.

Samarbetet mellan OEM Electronics och Jontronic sträcker sig tillbaka till företagets start år 2002 och har underlättat tillgången till en bred samling elektroniska komponenter och resurser.

”En av fördelarna med att jobba med OEM Electronics är att ni säljer brett. Till den här styrningen levererar ni både display, membranknappsatser, plastkapslingar och motorer. Dessutom har vår kund i sin tur köpt värmarna som sitter i själva avfuktarna av er”, berättar Johan Lilljha, chefsutvecklare, på Jontronic.

Displayen som används i styrpanelen är en kundunik LCD. Det är en liten grafisk display med fördelen att man kan driva den med enkel elektronik. Membranknappsatserna, förutom på styrningen sitter det även en på själva avfuktaren, är plug & play och kan enkelt anpassas efter kundens behov och önskemål. Just de här membranknappsatserna har präglade knappar och metalldomer med högre tryckkraft för att ge användaren en god taktil feedback. Tillsammans med displayen och knappsatsen används plastkapslingen för att både skydda och integrera elektroniken i styrningen. Fördelen med just dessa kapslingar är att de medför ett enkelt montage och ger ett enhetligt utseende till styrpanelen och fuktsensorn vilket tydligt visar att de hör ihop.

”Vi har tillsammans med OEM Electronics haft ett långt och välfungerande samarbete som vi är väldigt nöjda med. Vi ser fram emot att fortsätta detta samarbetet även i framtiden”, avslutar Johan.

På oemelectronics.se hittar du mer information om displayer, knappsatser och kapslingar, samt resten av det stora sortiment vi erbjuder.

www.oemelectronics.se | 075 - 242 45 00 | info@oemelectronics.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Biogasanläggningen i Karlskoga firar 10 år Utsläppsminskning med flera hundra tonInnovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagberg
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!