LÖRDAG 31 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelem

Kedjehjulssatser och spännrullar finns nu tillgängliga från norelem, den globala standardkomponentspecialisten, vilket gör det möjligt för konstruktörer att designa anpassade spänningslösningar efter sina behov.
Det nya sortimentet av spännanordningar, som består av kedjehjulssatser och spännrullar, är mycket flexibla och designade för användning med bältes- eller kedjedrivenheter. Med en mängd olika storlekar för varje produkt kan de anpassas individuellt för att minimera vibrationer och säkerställa att drivenheterna jobbar ekonomiskt och tyst.

Kärnan i varje ny enhet är spännelementet. Kudde, stöd, spänning och dämpning tillhandahålls av de multifunktionella fjäderenheterna tillverkade av mycket elastiskt och dimensionellt stabilt naturgummi. Gummit är underhållsfritt, avrivningssäkert och har en hög kemisk beständighet. Samtidigt finns de universella spännelementen i stål och rostfritt stål. Med stålversionerna är frontfäste tillgängligt när bakmontering inte är möjligt.

Spännenheten kan sedan kombineras med en uppsättning av kedjehjul, kedjespännare eller en spännrulle, vilket gör den till ett installationsfärdigt klämfäste för kedje- och bältdrivenheter.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Vi vet att flexibilitet är avgörande för konstruktörer. Därför finns alla våra nya spänningslösningar tillgängliga i olika storlekar och typer, så att konstruktörer kan anpassa dem så att de passar deras tillämpningar snabbt och kostnadseffektivt.”

En vanlig spänningstillämpning som kedjehjulsenheterna kan användas till är rullkedjor. Kullagren i denna komponent är tätade på båda sidor och är underhållsfria tack vare smörjning som räcker hela produktens livslängd. För flexibilitet kan kedjehjulet flyttas på skruven och därmed anpassas till kedjespåret. I duplex- och triplex-versionerna säkerställer exakta distanshylsor att kedjan har korrekt styrning.

Kedjespännare kan också användas på rullkedjor. Den symmetriska utformningen tillåter användning av båda sidor, medan stora radier säkerställer smidig drift. Glidaren är tillverkad av högkvalitativ Vesconite®-plast, som inte heller behöver smörjas.

Det sista elementet i norelems nya sortiment är spännrullar, som gör det möjligt att spänna platta och tandade remmar på utsidan eller baksidan av remmen. Med underhållsfria kullager kan spännrullarna monteras styvt utan spänningselement. Komponenterna kan också användas som böjningsrullar.

För mer om norelem och de nya spännkomponenterna, besök www.norelem.se
Kontaktinformation
Postadress
Wenngarn 443
19391 Sigtuna
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559071-4795
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Alla framgångar börjar med en idé. Därför vill norelem hjälpa dig att förverkliga dina mål inom maskin- och anläggningskonstruktion med ett enastående urval av standarddelar. I THE BIG GREEN BOOK finns ett omfattande och överskådligt sortiment av kvalitetsdelar för konstruktörer och tekniker.

Vi är med i ditt projekt redan från början – med kompetent rådgivning, en fullständig CAD-databas och snabb leverans. I mer än 60 år har norelem utvecklats dynamiskt inom allt, från att ständigt utöka sortimentet till att kontinuerligt optimera logistiken.

Kontakter

Kontakt
08 14 15 00
Joel Bodén
Country Manager Sverige
0703618447

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

norelem

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling