ONSDAG 04 AUGUSTI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Smart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbrist

År 2025 beräknas Anglian Water i östra England lida av en vattenbrist på upp emot 30 miljoner liter vatten per dygn. För att klara den utmaningen har vattenverket börjat installera ett smart vattennät som ska säkra vattenförsörjningen.
Projektet omfattar uppgraderade vattenmätare som ska installeras i samarbete mellan Xylem-företaget Sensus, och Arqiva, en brittisk leverantör av kommunikationsinfrastruktur och medietjänster.

Med det nya smarta vattennätet, kommer Anglian Water snabbt kunna identifiera läckor och informera kunder om hur mycket vatten de använder.

– Vi har en förvaltningsplan med riktlinjer för hur vi ska hantera efterfrågan på vatten. Enligt planen ska vi installera uppgraderade mätare som hjälper kunderna att förstå deras vattenförbrukning samt ger oss möjlighet att lokalisera läckor på fastighetssidan, läckor som kan orsaka att hundratals liter vatten per dag går förlorade, säger Peter Simpson, Anglian Waters VD.

Avläsning varje timme via Sensus-nätet
Arqiva ska ansvara för driften av vattennätet i 15 år samt övervaka drygt trekvarts miljon Sensus-mätare i bland annat Norwich, Lincoln, Northampton och Peterborough. Med Arqivas tjänst för fullt övervakade nät överförs avläsningar av användningen per timme till Anglian Water genom att använda kommunikationsnätverket Sensus FlexNet, en tvåvägskommunikation över Arqivas särskilda nät. Med frekvent datainsamling kan Anglian Water bättre förstå sina kunders vattenförbrukning..

– Det har blivit allt viktigare för vattenleverantörer att hushålla med vatten och göra det möjligt för kunder att fatta smartare beslut om vattenanvändning. Projektet med Anglian Water och vår partner för övervakade nät, Arqiva, visar hur effektivt data och smart teknik kan bidra till att lösa problem med vattenbrist. Det här är ett viktigt steg mot en resilient och vattensäker framtid för regionen, säger Xylems VD Patrick Decker.

– Vi delar uppfattningen med Anglian om att vatteneffektiviteten är en av de absolut viktigaste frågorna för vattenverk i världen i dag. Anglian Water verkar i Storbritanniens torraste region och ska försörja en befolkning som är en av de snabbast växande i landet. Projekt som det här är helt avgörande för att vattenbrist ska kunna undvikas i framtiden, säger Alex Pannell, chef för Commercial Broadcast and Utilities på Arqiva.

Rätt data vid rätt tidpunkt
På Anglian Water är digitaliseringen i full gång och med analyserna från Xylem skapas ytterligare möjligheter att hantera vattenresurserna.

– En hållbar vattenhushållning börjar med en medvetenhet om förbrukningen och var det finns läckor. Med detta program får Anglian och deras kunder tillgång till data som hjälper dem att förstå vattensvinnet så att de kan minska det och ändra sitt konsumtionsbeteende. Med rätt data vid rätt tidpunkt kan vattenverken minska förlustvattnet och nå sina mål när det gäller både kundservice och hållbarhet, säger Colin Sabol, chef för Measurement & Control Solutions på Xylem.

Läs mer om digitalisering inom vattensektorn
I Xylems senaste hållbarhetsrapport för 2019, “Water for a Healthy World,” tas digitalisering av vattenlösningar upp som en möjlighet att skapa vatten-, energi- och kostnadseffektiviteter för vattenverk och andra kunder.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling