Smart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbrist - industritorget.se
TORSDAG 03 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Smart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbrist

År 2025 beräknas Anglian Water i östra England lida av en vattenbrist på upp emot 30 miljoner liter vatten per dygn. För att klara den utmaningen har vattenverket börjat installera ett smart vattennät som ska säkra vattenförsörjningen.
Projektet omfattar uppgraderade vattenmätare som ska installeras i samarbete mellan Xylem-företaget Sensus, och Arqiva, en brittisk leverantör av kommunikationsinfrastruktur och medietjänster.

Med det nya smarta vattennätet, kommer Anglian Water snabbt kunna identifiera läckor och informera kunder om hur mycket vatten de använder.

– Vi har en förvaltningsplan med riktlinjer för hur vi ska hantera efterfrågan på vatten. Enligt planen ska vi installera uppgraderade mätare som hjälper kunderna att förstå deras vattenförbrukning samt ger oss möjlighet att lokalisera läckor på fastighetssidan, läckor som kan orsaka att hundratals liter vatten per dag går förlorade, säger Peter Simpson, Anglian Waters VD.

Avläsning varje timme via Sensus-nätet
Arqiva ska ansvara för driften av vattennätet i 15 år samt övervaka drygt trekvarts miljon Sensus-mätare i bland annat Norwich, Lincoln, Northampton och Peterborough. Med Arqivas tjänst för fullt övervakade nät överförs avläsningar av användningen per timme till Anglian Water genom att använda kommunikationsnätverket Sensus FlexNet, en tvåvägskommunikation över Arqivas särskilda nät. Med frekvent datainsamling kan Anglian Water bättre förstå sina kunders vattenförbrukning..

– Det har blivit allt viktigare för vattenleverantörer att hushålla med vatten och göra det möjligt för kunder att fatta smartare beslut om vattenanvändning. Projektet med Anglian Water och vår partner för övervakade nät, Arqiva, visar hur effektivt data och smart teknik kan bidra till att lösa problem med vattenbrist. Det här är ett viktigt steg mot en resilient och vattensäker framtid för regionen, säger Xylems VD Patrick Decker.

– Vi delar uppfattningen med Anglian om att vatteneffektiviteten är en av de absolut viktigaste frågorna för vattenverk i världen i dag. Anglian Water verkar i Storbritanniens torraste region och ska försörja en befolkning som är en av de snabbast växande i landet. Projekt som det här är helt avgörande för att vattenbrist ska kunna undvikas i framtiden, säger Alex Pannell, chef för Commercial Broadcast and Utilities på Arqiva.

Rätt data vid rätt tidpunkt
På Anglian Water är digitaliseringen i full gång och med analyserna från Xylem skapas ytterligare möjligheter att hantera vattenresurserna.

– En hållbar vattenhushållning börjar med en medvetenhet om förbrukningen och var det finns läckor. Med detta program får Anglian och deras kunder tillgång till data som hjälper dem att förstå vattensvinnet så att de kan minska det och ändra sitt konsumtionsbeteende. Med rätt data vid rätt tidpunkt kan vattenverken minska förlustvattnet och nå sina mål när det gäller både kundservice och hållbarhet, säger Colin Sabol, chef för Measurement & Control Solutions på Xylem.

Läs mer om digitalisering inom vattensektorn
I Xylems senaste hållbarhetsrapport för 2019, “Water for a Healthy World,” tas digitalisering av vattenlösningar upp som en möjlighet att skapa vatten-, energi- och kostnadseffektiviteter för vattenverk och andra kunder.
Kontaktinformation

Xylem Water Solutions Sweden AB (FS)

Postadress
Gesäll­vägen 33
17453 Sundbyberg
Region
Sundbyberg
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556906-0899
Grundat: 1901
Anställda: 183
Om oss - det här är Xylem!

Med 17 000 engagerade medarbetare i mer än 150 länder har vi resurserna som krävs för att hitta innovativa lösningar för världens vattenförsörjning. En grundläggande del av vårt arbete är att utveckla nya tekniker som förbättrar vårt sätt att använda, förvara och återanvända vatten. Xylems lösningar hjälper helt enkelt människor att använda vatten mer effektiv - hemma, på arbetet, på fabrikerna och i jordbruket över hela världen.

Vi arbetar också aktivt för att höja medvetandet om vikten av att bevara och skydda jordens vattenresurser. Ett exempel på det är Stockholm Water Prize, som vi varit med och instiftat.

Här i Sverige startade verksamheten redan 1901 som en liten bysmedja i småländska Emmaboda. Senare utvecklades vi till att bli företaget Flygt, som sedermera blev en del av den världsomspännande koncernen ITT. 2011 ombildades den del av ITT som sysslade med vatten och pumpning till att bli Xylem.

Kontakter

Sofia Sundström
08-4756549
Reine Lindholm
Marknadschef
08-4756085
070-9706085

Filmer

Xylem Let´s Solve Water

Xylem Let´s Solve Water
Xylem Sverige presentation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-20
Mimecast: Tusentals falska nätbutiker öppnar dörrarna inför Black FridayTre av fyra företag ändrar sina försörjningskedjor för att hantera covid-19-pandemin och klara nya utmaningarHybridarkitektur är svaret på dagens datacenters behov – men också morgondagens
2020-11-19
En stor omvälvning för svensk verktygs­maskins­produktion. Spara tid med ComatRelecos nya kommunikationsreläVärldens industriventiler kommer från SäffleCIO Awards 2020: De kan bli årets hållbara projektSCHABLONER FÖR SOCIAL DISTANSERING FRÅN TECHNIMA NORDICNy innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnaderNy halvledarbeläggning kan bana väg för framtidens gröna bränslenFör snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18
Höganäs Verkstads AB köper MTE bäddfräsCERTEX och Klätterteknik blir ett bolagÖppet brev till Maskinentreprenadmarknaden!ABB:s lösning Compact Interior Paint sparar utrymme och ger minskade målningskostnader samt mindre miljöpåverkan100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
2020-11-17
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighet
Annonser