SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snabba leveranser accelererar gasfjäder­försäljningen

Lesjöfors försäljning av gasfjädrar går som tåget över hela världen. Nya säljkanaler och säkra leveranser, i kombination med att ta igen efterfrågeminskningen från coronaåret, borgar för en hög tillgänglighet.
I princip alla marknader där Lesjöfors säljer gasfjädrar har visat fina försäljningsökningar under 2021. Några segment särskilt värda att lyfta fram är produkter för båtar och fordon.

”Hemester” ökade efterfrågan på båtar

Försäljningen av båtar har utvecklats enormt under 2021 då många investerat i fritidsbåtar för semester på hemmaplan till följd av smittorisker och reserestriktioner. Detta har Lesjöfors även märkt av i orderböckerna för gasfjädrar.

På fordonssidan har försäljningen av gasfjädrar ökat både till husvagnar, släp, bussar och skåpbilar men även för lösningar inom interiör, styrkolumner och påbyggnader. Eftermarknaden (reservdelar) för fordon går också mycket bra. Kontraktstillverkare för industrin är en annan stor kundgrupp där efterfrågan ökat under året.

”Extra glädjande är att försäljningssiffrorna står sig bra inte bara jämfört med coronaåret 2020 utan även mot rekordåret 2019, vilket vi är mycket nöjda över”, säger Mårten Glas, vd för Lesjöfors Stockholms Fjäder.

Hög tillgänglighet och fler säljkanaler

En viss del av ökningen kan tillskrivas det uppdämda behovet från 2020, då efterfrågan gick ned till följd av svallvågorna av coronapandemin. Men det finns ytterligare viktiga faktorer som bidragit till försäljningsökningen. Två förvärv har tillkommit i Lesjöforskoncernen; nederländska De Spiraal och brittiska Metrol Springs vilket har breddat både kompetens och marknadstäckning för gasfjädrar. Dessutom har fler nya medarbetare inom försäljning anslutit i Sverige och Tyskland.

”En mycket stor anledning till att kunder vänder sig till Lesjöfors är även vår höga tillgänglighet genom säljpersonal och webbshop. Tack vare vår lagerhållning av ett brett sortiment av standardprodukter och reservdelar kan vi i de flesta fall leverera mycket snabbt för de flesta behov, vilket vi ser att våra kunder värdesätter mycket högt”, säger Greg Lehman, produktchef för gasfjädrar på Lesjöfors Stockholms Fjäder.

Investeringar väntar

Den stora efterfrågan möjliggör fler investeringar i produktion och ny teknik inom den närmaste framtiden. Just nu pågår ett intensivt arbete för att identifiera svaga punkter i produktionen och därigenom kunna bygga underlag för kommande investeringar. Målet är att bättre kunna möta den växande efterfrågan vi har idag och våra kunders behov i framtiden med en hög andel automatiserad tillverkning.

Sofia Håkansson
Marketing and Communications Director
+46 54 13 77 56
sofia.hakansson@lesjoforsab.com
Kontaktinformation
Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556997-0675
Grundat: 1852
Anställda: Ej angivet
Lesjöforskoncernen är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher.

Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv.

Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Senaste annonser från Lesjöfors Springs & Pressings AB

Se alla företagets 14 annonser »

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Fjädrar, Gasfjädrar

Certifieringar

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Kontakter

Sofia Håkansson
Kommunikation- & Marknadschef
054-13 77 56
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Mårten Glas
VD
08-445 88 78
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-10-15
Investeringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
2021-10-14
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
2021-10-13
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!Läkemedelsrobotar gör entréNy standard för batteri­anläggningar med litium-jonbatterierUtställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
2021-10-12
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
2021-10-11
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
2021-10-08
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsprodukt