SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snabba stiftbyten med nya pneumatiska CP74-serien

Slipat verktyg från Chicago Pneumatic optimerar produktiviteten
Chicago Pneumatic lanserar en ny serie pneumatiska slipmaskiner. Den helt nya spindellåsningen som innebär snabba och enkla stiftbyten är det som främst kännetecknar den nya CP74-serien. Serien består av sex stycken ¼ tums/sex millimeters slipmaskiner med olika huvud, raka och vinklade, vart och ett perfekt anpassat till sin arbetsuppgift inom till exempel metall- och fordonsindustrin.

Den nya pneumatiska CP74-serien är utrustad med en nyutvecklad spindel som gör bytet av verktyg blir enklare och dessutom snabbare. Spännhylsan frigörs genom att spindeln vrids och dras ut. En skiftnyckel används sedan för att lossa slipstiftet. Ett nytt stift sätts i spindeln som dras sedan åt med skiftnyckeln, därefter skjuts spindeln in och låses. Bytet går snabbt och kan göras med en hand. Man slipper därför sätta verktyget i ett skruvstäd eller klämma fast verktyget mellan knäna, nu kan man snabbt ch ergonomiskt byta stift utan stopp.

– Utöver spindeln har nya CP-74-serien ett nytt handtag tillverkat av termoplastiskt gummi (TPR) som säkerställer ett bra grepp om maskinen, säger Peter B. Nilsson, nordisk försäljningschef hos Chicago Pneumatic. Ett robust komposithölje runt motorn fungerar som en isolator och minskar värmeöverföringen från motorn.

Sex olika huvuden
Chicago Pneumatics nya serie består av fyra maskiner med raka huvuden i olika längder samt två med vinklade huvuden, 120 respektive 90 grader. De sex olika huvudena gör det enkelt att välja rätt maskin när arbetsuppgifterna varierar.

– Vår nya 74-serie ersätter den tidigare CP91-serien. Utöver ovan nämnda finesser så levererar den nya serien upp till 20 procent mer effekt än den tidigare, säger Peter B. Nilsson. Den nya spindeln kommer uppskattas extra mycket när en och samma slipmaskin ska utföra arbeten som kräver flera verktygsbyten.

De nya pneumatiska slipmaskinerna arbetar mellan 22 000 och 28 000 varv per minut beroende på modell. Den minsta slipmaskinen i serien, CP7405, väger endast 0,5 kilo och den största väger 1,1 kilo. Företagets CP-74-serie erbjuder en utmärkt kraft-till-vikt-prestanda.

De nya slipverktygen från Chicago Pneumatic passar perfekt för slipning och bearbetning av metall, borttagning av svetsfogar etcetera, till exempel inom metallindustrin och på fordonsverkstäder.

Peter avslutar:
– Alla våra verktyg och maskiner testas mycket noggrant för att uppfylla ISO-kvalitetsstandarder liksom de riktmärken för prestanda, vibrationer, buller och hållbarhet som Chicago Pneumatic kräver av alla sina verktyg. Och vår nya CP74-serie är inte något undantag.

Se videon om CP74-serien från Chicago Pneumatic

För mer information
Peter B. Nilsson
Nordisk försäljningschef

Telefon: 070 863 99 50
E-post: peter.b.nilsson@cp.com
Kontaktinformation

Chicago Pneumatic Compressor Sverige

Postadress
Sickla Industriväg 19
10523 Stockholm
Besöksadress
Sickla Industriväg 19
10523 Stockholm
Region
Nacka
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556155-2794
Grundat: Ej angivet
Anställda: x
Chicago Pneumatic - Mer än 100 års erfarenhet

För oss handlar det inte om bara om produkterna. Vi månar om våra kunders konkurrenskraft och produktivitet. Vi anstränger oss lite extra för att göra det enkelt att arbeta med oss, oavsett om det gäller nya kompressorer eller reservdelar.

Chicago Pneumatic har idag en av marknadens absolut bredaste utbud av kompressorer och vi är idag den snabbast växande kompressorleverantören i Skandinavien och finns i mer än 150 länder.

Hos Chicago Pneumatic finner ni allt från kolvkompressorer till oljesmorda och oljefria skruvkompressorer samt torkar, tankar och filter. Vår ambition är att du alltid skall finna en produkt som passar just ditt behov.
Chicago Pneumatic är idag en del av Atlas Copco.

5 års garanti
Välkommen att kontakta oss direkt eller kontakta din närmaste partner.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001

Kontakter

Fredrik Oden
Key Account Manager
087439955

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när