SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snart rullar 150 Volta Zero-lastbilar för DB Schenker

Flottan ska testas runt om i Europa
Den har kallats revolutionerande när det kommer till säkerhet och arbetsmiljö. Genom att föraren är placerad i mitten får man bättre insyn i trafiken. Representanter från DB Schenker var nyligen på besök hos tillverkaren Volta Trucks för att ta del av utvecklingen av prototypen.
– Det kommande europeiska pilottestet av Volta Zero Trucks är en viktig milstolpe för oss och för Volta Trucks, säger Cyrille Bonjean, chef för landtransporter på DB Schenker Europa.

DB Schenker har besökt Volta Trucks anläggning i Österrikiska Steyr, för en presentation av den första prototypen av den 150 fordon stora flottan som ska testas runt om i Europa. När Volta Trucks lämnar över nycklarna till de 150 fordonen senare i år, innebär det att DB Schenker kan erbjuda utsläppsfria leveranser i 124 städer och 22 länder med sina 330 ellastbilar och 70 ellastcyklar – speditionsmarknadens största elektrifierade fordonsflotta.

– Som marknadsledare strävar vi efter att vara världens främsta leverantör av grön logistik, och har stort fokus på att minska utsläppen från vår fordonsflotta. Feedbacken från våra förare och transportörer under pilottesterna kommer att vara värdefull när det är dags att börja serietillverka lastbilen, säger Cyrille Bonjean, chef för landtransporter på DB Schenker Europa.

Ellastbilarna kommer att testas på DB Schenkers europeiska terminaler för att transportera varor från distributionsnav till stadskärnor och stadsområden. Det är här fordonets innovativa design kommer till sin rätt. Föraren är placerad i mitten av hytten och har därmed bättre insyn i trafiken vilket ökar säkerheten för utsatta medtrafikanter. I hytten finns kameror som ger chauffören överblick runt hela fordonet.

Essa Al-Saleh, verkställande direktör för Volta Trucks, berättar:
– Att kunna välkomna DB Schenker till vår tillverkningsanläggning i Steyr och visa upp deras första helelektriska Volta Zero är oerhört spännande. DB Schenker har följt oss på resan mot noll-utsläpp, och fått se de många säkerhets- och miljöfördelar Volta Zero kommer kunna erbjuda den urbana logistiken. Att träffa dem i Steyr och visa upp deras fordon är ett viktigt steg för oss alla.

I september 2022 genomförde DB Schenker och Volta Trucks ett första test, utan last, av Volta Zero Design Verification-prototypen i Paris. Nästa testfas innebär att DB Schenker kommer använda fullastade Volta Zero i verkliga distributionsmiljöer.

DB Schenker kommer att testa fordonen i 18 olika städer i Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Nederländerna, Sverige och Norge.

Hanna Svebring
Pressansvarig
hanna.svebring@dbschenker.com
0709749711

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD