LÖRDAG 31 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snow lanserar analystjänsten Snow Atlas

Det svenska IT-företaget Snow Software lanserar nu en helt ny, integrerad plattform för teknikanalys, döpt till Snow Atlas.
Plattformen är från grunden utvecklad för att hjälpa organisationer att upptäcka, övervaka och optimera sina teknikinvesteringar både lokalt och i molnet. De första integrationerna att bli tillgängliga på den nya molnbaserade plattformen är Software Asset Management, SaaS Management och IT Service Management, som nu finns tillgängliga i early access.

Det svenska IT-företaget Snow Software, med bas i Stockholm och i Texas, har nått en viktig milstolpe i och med lanseringen av Snow Atlas, den första helt integrerade plattformen som är helt byggd från grunden för teknikanalys både lokalt och i molnet. Snow Atlas etablerar ett helt nytt sätt att få tillgång till Snows prisbelönta teknik och följs av en kraftig ökning av investeringar i produktutveckling.

– Lanseringen av Snow Atlas är nästa steg i vår resa för att göra det möjligt för organisationer att förverkliga sin fulla potential för teknikanalys. Plattformen ger ett nytt sätt för hybridföretag att hantera kostnader, minimera risker och optimera teknikinvesteringar, men lika viktigt är att vi ser Snow Atlas som grunden för framtida innovationer som stöder våra kunders föränderliga behov. Därmed ökar vi avsevärt investeringarna i vår produktutvecklingsförmåga för att snabbt påskynda vår innovationsagenda, säger Vishal Rao, VD och koncernchef för Snow Software.

En gemensam plattform för komplett visibilitet och hanterbarhet
Snow Atlas är en molnbaserad plattform byggd på Microsoft Azure som levereras som tjänst, i enlighet med marknadens efterfrågan på att köpa teknik som tjänst. Plattformen bygger på en mikrotjänstarkitektur och standardiserade API:er för att möjliggöra snabbare innovation och större flexibilitet. Snow Atlas har självbetjäningsfunktioner som självläkning för låsta eller frånkopplade tjänster, agentskapande i realtid, slutanvändarhantering, enkel inloggningsaktivering och appvägledning inbyggt från start. Kunderna kommer också att dra nytta av de senaste funktionerna och egenskaperna i Snows kontinuerliga leveranspipeline.

Snow Atlas är utformad för att ge organisationer värde snabbare, förbättrad övergripande erfarenhet, förbättrad ROI och förbättrad affärsflexibilitet. Den första lösningen som finns tillgänglig på den nya plattformen är SAM, som i Snow Atlas ger organisationer möjlighet att:

• Upptäcka och inventera tekniktillgångar över hela ekosystemet
• Hantera och optimera användningen av företagsprogramvara och SaaS-applikationer
• Minska teknikkostnaderna genom att omfördela licenser eller åtkomst efter behov
• Minimera risker som orsakas av efterlevnads- och säkerhetsproblem
• Integrera teknikdata i företagets ekosystem

SAM i Snow Atlas är nu tillgängligt över hela världen i early access, och den allmänna lanseringen förväntas ske senare under 2021. Snow kommer att även fortsättningsvis att erbjuda alternativ både för lokala och partner-hostade tjänster.

Fördubbling av innovationen
Snow förbereder sig också för att fördubbla sin produktutvecklingskapacitet genom att öka sin totala investering i FoU och teknik.

– För de flesta organisationer, inklusive oss själva, var 2020 ett år av djupgående förändringar som krävde ett fokus på stabilitet och motståndskraft. När vi tittar på den möjlighet som ligger framför oss och utvärderar den fortsatta utvecklingen av marknaden ser vi att det är viktigt att investera aggressivt i framtiden för vår teknik. Globala organisationer behöver lösningar som kan hjälpa dem att sortera igenom besluten från det senaste året och optimera utgifter för att påskynda tillväxten. Och vi vill se till att vi kan erbjuda nya sätt för organisationer att förverkliga affärsresultaten genom att påskynda vår färdplan för att hjälpa våra kunder att ta vara på varje tillfälle, säger Vishal Rao.

Lanseringen är en i en rad anmärkningsvärda prestationer för Snow under det senaste året, där företaget bland annat passerat 100 miljoner dollar i årligt återkommande intäkter, lanserat ett nytt partnerprogram, utökat det strategiska partnerskapet med BMC och instiftat det nya priset Technology Intelligence Awards.

För mer information om Snow Atlas.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling