SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sonnen lanserar sonnenCharger i Sverige

Ger svenska hushåll grön körglädje
Med nylanserade sonnenCharger kan hushåll utrustade med ett fotovoltaiskt (FV) system och ett sonnenBatterie enkelt ladda sina elfordon. Detta markerar ett viktigt steg mot en fullständig elektrifiering av ett hushålls energibehov och en sömlös integrering av individuella förnybara energitillgångar i ett och samma system.

sonnen är glada att kunna meddela lanseringen av sin laddbox sonnenCharger på den svenska marknaden, med en imponerande laddeffekt på 11 kW eller 22 kW. Med två lägen, “Power mode” och “Eko mode”, erbjuder sonnenCharger flera laddningsalternativ. I power-läget utnyttjas den maximala mängden kraft genom att använda antingen solenergi eller elnätet för att ladda elbilen. I ekoläget används istället självgenererad solenergi. Även om egenproducerad energi vanligtvis är lägre än den maximala effekten på 11 kW eller 22 kW, ger den användarna ett grönt laddningsalternativ.

sonnenCharger är ett viktigt tillskott för alla hushåll som är utrustade med solceller, och dess smarta laddfunktioner säkerställer att användare kan dra full nytta av sina solenergisystem samtidigt som de sömlöst kan integrera sina behov av laddning av elfordon.

Elektrifiering av hushållen ökar snabbt i länder världen över. I Tyskland, sonnens huvudmarknad, har företaget observerat att kunder föredrar att ladda sina fordon med hjälp av egen solcellsenergi, men samtidigt efterfrågar samma hastighet och full effekt som en vanlig laddbox.

– Vi förstår hur viktigt det är för våra kunder att kunna använda självgenererad solcellsenergi, och strävar därför efter att erbjuda dem effektiva och pålitliga laddningslösningar, förklarar Wenzel Brühl, Vice President för tillväxtmarknader på sonnen.

sonnenCharger är bara en del av sonnens strategi för att tillgodose hushålls energibehov med ren energi. sonnens sammanlänkade system omfattar solcellsenergisystem, energilagring och elfordonsladdare, som kommunicerar med varandra för att optimera energianvändningen. Överskott av solenergi lagras i batteriet eller används för att ladda elfordon, och sonnen-systemet justerar dynamiskt laddningsenergin för att tillgodose förändrad energitillgänglighet.

I takt med att antalet elfordon i Sverige fortsätter öka kan sonnenChargers smarta laddningsbeteende bidra till att förbättra integrationen i elnätet genom att jämna ut efterfrågetoppar. Laddaren kan dra betydligt mindre eller till och med ingen energi från elnätet genom självgenererad solenergi, vilket ger betydande ekonomiska fördelar. Ekoläget, som använder självgenererad energi, kan hjälpa användare att spara pengar vid laddning av sina elfordon. Med regeringens skattesänkning, som infördes 2021, kan användarna dessutom dra nytta av att integrera en laddare i hemmets energisystem.

Genom att erbjuda ett intelligent, uppkopplat energisystem leder sonnen utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Med sonnenCharger kan hushåll ta ett betydande steg mot att uppnå energi oberoende, minska koldioxidavtryck och förbättra sin totala energieffektivitet.

Kontakta sonnen:
Alexandre Leduc, Director Strategy Growth Markets
E-post: a.leduc@sonnen.de
Web: https://sonnen.se/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso