SOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstöd - industritorget.se
FREDAG 03 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstöd

SOTI släpper nu version 1.2 av sitt IoT-hanteringssystem för företag, SOTI Connect. Med den nya versionen undanröjs viktiga hinder för effektiv enhetshantering och ägandet av uppkopplade produkter, sakernas internet, eller IoT.
Den förbättrade lösningen hanterar utmaningar som finns för hantering av industriella och mobila skrivare och sensorer med begränsad åtkomst genom en enda kontrollpunkt.

Behovet för organisationer av att förenkla användningen av IoT är stort. Enligt en ny undersökning från SOTI säger endast 45 procent av de som genomför eller påverkar teknik- eller mobilitetsinköp för företag att deras organisation för närvarande utnyttjar IoT, trots att 76 procent håller med om att det skulle förbättra deras företags produktivitet. 31 procent av de köpare och påverkare som driftsätter IoT-enheter säger att nedtid är deras största IoT-relaterade utmaning, medan 33 procent ser bristen på visibilitet i enheterna i realtid som sitt största problem.

SOTI Connect v1.2 har stöd för en mängd olika industriella och mobila skrivare och IoT-aktiverade sensorer, som ger robusta förvaltningsfunktioner och automatiserad övervakning och underhåll av organisationens IoT-enheter. Den nya versionen av SOTI Connect har inbyggt stöd för skrivare från TSC Printronix Auto ID, SATO, Honeywell, Brother, Toshiba och Epson. Nya enheter med IoT-stöd kan snabbt stödjas, konfigureras och driftsättas, eftersom SOTI Connect byggs med en datadriven arkitektur, där SOTI kontinuerligt certifierar nya enheter från olika tillverkare.

Sensorer inom logistik, detaljhandelsenheter eller maskinövervakning
Några nyckelanvändningsområden för den nya versionen av SOTI Connect är hantering av de många enheter och sensorer som krävs för att upprätthålla en obruten temperaturkontrollerad leveranskedja, synkronisering från IoT-apparater i detaljhandelsbutiker som förbättrar kundupplevelsen och övervakning av sensorer i tillverkningsmaskiner. Globalt sett upplever mer än två tredjedelar av konsumenterna, 67,3 procent, att mobilteknologi ger dem en snabbare shoppingupplevelse, vilket visar att detaljhandlarna behöver implementera IoT-teknologi för att möta konsumenternas förväntningar. Inom transport- och logistikindustrin, där det är avgörande att ha övergripande kontroll i hela verksamheten, använder för närvarande 50 procent av organisationerna mobila enheter för att stödja sina fälttjänster.

SOTI Connect gör det också möjligt för funktionstjänsteleverantörer, MSP:er, att undvika att behöva skicka felande enheter till teknisk support för service, genom att på distans komma åt enheten, identifiera eventuella problem, läsa enhetsloggar och göra automatisk återställning. Allt detta görs på distans, vilket avsevärt minskar underhålls- och övervakningskostnaderna för IoT-lösningar. Dessutom kan MSP:er minimera sina buffertlager tack vare minskade driftstopp och större insyn i hur enheterna mår och presterar, vilket gör det möjligt för IT att åtgärda eventuella problem redan innan de inträffar.

Oscar Rambaldini, produktchef på SOTI, kommenterar:

– Fram till nu har det alltid varit en utmaning att integrera industriella och mobila skrivare, precis som sensorer med begränsad åtkomst, i en enda kontrollplats för IoT-enheter. Tack vare SOTI Connect v1.2 kan företagsledare ha full insyn över alla IoT-enheter i hela verksamheten och säkra, hantera och stödja dessa enheter på distans. De positiva effekterna på drifttid, avbrott och totala ägandekostnader kan inte underskattas. Det vi i slutändan hjälper företagen att uppnå är högre effektivitet, oavsett vilken bransch eller vilken miljö som enheterna sitter i, och oavsett deras komplexitet, säger Oscar Rambaldini, produktchef på SOTI.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-18
Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
2020-06-12
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
2020-06-11
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
2020-06-10
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
2020-06-09
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknadenChecklista för förvaring av brandfarlig handspritFörebygg läckage för en säkrare arbetsplatsRejäla förslag för att stärka yrkesförberedande utbildning
Annonser