SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

STILRIDE får miljonbelopp i projektbidrag från EIT

För att vidareutveckla mjukvaran
EIT, European Institute of Innovation and Technology, har beviljat svenska STILRIDE ett projektbidrag på € 816 000. Målet är att vidareutveckla mjukvaran för att möjliggöra för fordonsindustrin att använda den unika, origami-inspirerade tillverkningsmetoden STILFOLD.

I projektet kommer STILRIDE att samarbeta med Magna Cosma, en OEM-tillverkare av bland annat fordons-chassin samt Adaxis som specialiserar sig på robotiserad och automatiserad tillverkning.

- Att EIT går in med en så stor pott pengar är ett bra bevis på man tror på vår teknik och även ser den stora potentialen för oss att göra ett rejält avtryck på tillverkningsindustrin klimatpåverkan. Med denna finansiering kan vi växla upp utvecklingen av mjukvaran och skynda på möjligheten för andra att använda STILFOLD-tekniken, säger Jonas Nyvang, medgrundrare och VD för STILRIDE.

EIT har som grundidé att, med hjälp av EU-pengar, finansiera projekt som kan leda till en mer hållbar tillverkningsindustri. STILFOLD har i den bemärkelsen utmärkt sig på en rad punkter, inte minst genom att man kan spara in rejält på råvara i en konstruktion jämfört med traditionella metoder.

STILRIDE arbetar i dagsläget parallellt med sin egen första produkt som utnyttjar STILFOLD, el-motorcykeln STILRIDE 1, och att hitta en lösning som innebär att andra enkelt och effektivt kan använda tekniken. I den senare delen är mjukvaran STILWARE en viktig del då den förenklar och optimerar hur råvaran används för att åstadkomma form och minska vikt, delar och energi i processen till färdig produkt.

- Fordonsindustrin är något som inte bara ligger oss nära om hjärtat, utan det är också en av de mest uppenbara industrierna som kan dra stor nytta av vår teknik. Mindre råmaterial innebär inte bara en lägre tillverkningskostnad utan även en lägre vikt vilket förstås leder till en rad andra fördelar och möjligheter, fortsätter Jonas Nyvang.

Genom projektbidraget från EIT kan STILRIDE nu ytterligare öka tempot i utvecklingen av mjukvaran STILWARE som beräknas vara färdigt för en bredare lansering mot slutet av 2024.

Jonas Nyvang
CEO
+46707663022
jonas@stilride.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige