SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stor betongorder för historiskt broprojekt

Omfattande renovering av "Pfaffendorfer Brücke" i Koblenz, Tyskland
Thomas Concrete Groups tyska dotterbolag, Thomas Beton GmbH, har fått i uppdrag att leverera betong till det prestigefyllda projektet att ersätta "Pfaffendorfer Brücke" i Koblenz, Tyskland. Projektet innebär en omfattande renovering av bron, som är en av stadens stora trafikleder och en historisk symbol för Rhen.

Ungefär 40 000 fordon, cyklister och gångtrafikanter passerar dagligen över den gamla Rhenbron, invigd 1953. Nu, eftersom bron har försämrats och inte längre kan hantera den dagliga trafikbelastningen, har Thomas Beton GmbH fått uppdraget att leverera betong till den nya bron.

Projektets totala budget uppgår till 181,3 miljoner euro och omfattar inte bara byggandet av en ny 311 meter lång bro utan också förnyelsen av stödmurar, angränsande vägar, infarter och installationen av ett hissystem. Totalt kommer 17 olika byggnadsstrukturer att uppdateras för att möta framtida krav på trafik och hållbarhet.

- Vi är stolta över att vara en del av detta betydande projekt och ser fram emot att bidra med högkvalitativ betong för att säkerställa hållbarheten och säkerheten för 'Pfaffendorfer Brücke.' Detta projekt är ett utmärkt exempel på vårt åtagande att delta i projekt som förbättrar och effektiviserar våra samhällen, säger Thorsten Brinkmann, försäljningschef, Thomas Beton GmbH, Tyskland.

Projektet innebär leverans av olika skräddarsydda betongprodukter, inklusive den tyngsta betongen med en rådensitet på över 4 ton. En unik aspekt av projektet är leveransen av betong till en befintlig historisk byggnad intill bron. Genom användningen av 700 kubikmeter FILLTRON (lättviktsbetong) säkerställs stabiliteten och bevarandet av byggnaden som ett kulturellt landmärke.

Projektet förväntas vara färdigt år 2028, och Thomas Beton GmbH räknar med att leverera totalt 32 500 kubikmeter betong till projektet.

För ytterligare information, kontakta:
Hans Karlander
VD och koncernchef, Thomas Concrete Group
E-post: hans.karlander@thomasconcretegroup.com
Tel: 0046 (0)104 50 50 55

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?
2024-02-13
Intercut har installerat ELEMENT skärmaskin Ännu en fantastisk kundresa att lyfta framVälkomnar Reality Capture till DynaMate-familjenVägen mot mer ansvarsfull produktionRF-System återlanserar extra tålig sopskopa