SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stor internationell efterfrågan på maskiner

Intresset ökar som en följd av den svaga kronan
Den svaga valutakursen gör att allt fler utländska köpare sneglar åt Sverige inom många branscher. Det märks också på Klaravik. De senaste tre månaderna har antal besök på webbplatsen från personer utomlands gått upp med hela 33 procent.

Under samma period har buden från utlandet ökat med tolv procent på klaravik.se. Totalt sett har Klaravik – som helhet – haft en rekordomsättning under oktober-december.

– För våra svenska kunder har begagnatmarknaden blivit ett än mer attraktivt alternativ i ljuset av den stigande inflationen. Fler och fler väljer det cirkulära snarare än att köpa nytt, säger Christian Lenander, vd på Klaravik och fortsätter:

– Allra tydligast just nu är annars ökningen från utlandet där den svaga svenska kronan gör sitt. Det är mer attraktivt att hitta sin lastbil, traktor eller kanske skogsmaskin i Sverige, helt enkelt.

Ökad trygghet har lett till ökad försäljning



Ökningen från utlandet har skett samtidigt som Klaravik drivit på arbetet för en mer säker exporthandel.

– Vi vill vara en trygg partner för både säljare och köpare. Samtidigt som det ska vara enkelt. Som säljande kund får man hjälp med den dokumentation som krävs vid export. Samma sak gör vi gentemot kunderna som köper från utlandet. För oss är det viktigt att inte bara vara en auktionssajt utan även stå för en säker försäljning i alla led.

Polen i topp bland exportländer



De allra flesta utländska budgivare är hemmahörande i Europa. Under 2022 var polska köpare allra mest frekventa, följt av i tur och ordning köpare från Lettland, Litauen, Estland, Finland och Danmark. Utländska köpare är mer representerade när det kommer till större maskiner och ofta återkommande och vana kunder på Klaravik. 

Under fjolåret gick totalt 106 515 objekt under klubban på klaravik.se – mer än någonsin förut.
– Vi är ödmjuka och tacksamma för att allt fler väljer oss. Att förenkla återbruket för ännu fler, både i Sverige och utomlands, är fortsatt vår mission, avslutar Christian Lenander. 

Mest vanliga exportländerna på Klaravik 2022*



1. Polen: 588 maskiner/tunga fordon
2. Lettland: 232
3. Litauen: 228
4. Estland: 202
5. Finland: 159
6. Danmark: 108
7. Nederländerna: 73
8. Tjeckien: 71
9. Tyskland: 56
10. Rumänien: 49

*=Statistiken avser antal försäljningar inom entreprenad, tunga fordon (exempelvis lastbilar) och traktorer, inte samtliga branschkategorier på Klaravik. 

För mer information, kontakta
David Kvicklund, Content Manager, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 190
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Åsa Albinsson
073-523 24 25
Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
Content Manager
054-774 52 31

Filmer

Klaravik - Så funkar det

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Så maximerar du ditt sparande Serviceföretaget PIMA lanserar utbildningNy medarbetare på Binosight
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884