LÖRDAG 31 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stora Enso sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport i Planica 2023 och Trondheim 2025

Stora Enso kommer att vara huvudsponsor för världsmästerskapen i nordisk skidsport i slovenska Planica 2023 och i norska Trondheim 2025.
Det blir femte respektive sjätte gången som Stora Enso sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport. Företaget kommer även att vara huvudsponsor vid de kommande tävlingarna i tyska Oberstdorf 2021, och har tidigare varit huvudsponsor i österrikiska Seefeld 2019 och finska Lahtis 2017, samt sponsor när mästerskapen ägde rum i Falun 2015.

– Vi är glada över att förlänga vårt sponsoravtal för världsmästerskapen i nordisk skidsport fram till 2025. Med våra förnybara produkter tillverkade av trä kan vi bidra till att göra tävlingarna till hållbara evenemang i världsklass, säger Annica Bresky, VD på Stora Enso.

Stora Ensos produkter tillverkade av trä tillhandahåller ett klimatvänligt alternativ som har lägre koldioxidavtryck jämfört med många produkter tillverkade av fossilbaserade råvaror. Under mästerskapen kommer Stora Enso att visa upp hållbara produkter och lösningar som exempelvis träbyggnader, juiceförpackningar, pappersmuggar, papperspåsar, prispodier och förpackningar för priser och medaljer. Stora Enso kommer även att bidra till att göra tävlingarna cirkulära med hjälp av sin spetskompetens inom området.

– Stora Enso är en föredömlig sponsor för FIS genom sitt aktiva och praktiska stöd för de lokala organisationskommittéernas hållbarhetsinitiativ. Vi är mycket glada över att Stora Enso har förlängt sitt engagemang för världsmästerskapen i nordisk skidsport fram till 2025. Företagets starka hållbarhetsprofil kommer att uppmärksammas i samarbetet med värdarna för Planica och Trondheim, som båda lyft fram hållbarhet som centralt i mästerskapen. Det kommer att passa perfekt för alla involverade parter, säger Sarah Lewis, generalsekreterare på Internationella Skidförbundet (FIS).

– Världsmästerskapen i nordisk skidsport är en utmärkt plattform för att skapa ökad synlighet kring vårt varumärke, samt visa på fördelarna med att använda fossilfria och återvinningsbara produkter för att bekämpa den globala uppvärmningen. I samarbete med Internationella Skidförbundet och de lokala organisationskommittéerna ser vi fram emot att bidra till en mer miljövänlig framtid, säger Annica Bresky.

För ytterligare information, v g kontakta:
Carl Norell
presschef Stora Enso Sverige
tel. +46 72 2 410 349
Kontaktinformation

Stora Enso Paper AB

Postadress
Nymölla­vägen 260 -15
29573 Nymölla
Region
Bromölla
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556070-4446
Grundat: 1959
Anställda: 1481
Välkommen till Stora Enso

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, kartong- och pappertillverkare, förläggare, detaljhandlare, tryckerier, konverterare, snickerier och byggföretag.


Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Våra material är förnybara, återvinningsbara och går att återanvända. De utgör grunden för många innovativa lösningar inom förpackningar, träprodukter och biomaterial som kan användas istället för produkter som baseras på fossila bränslen och andra icke förnybara material.


Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Vår omsättning 2017 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 miljard EUR.


Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Kontakter

Carl Norell
Presskontakt
-

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Stora Enso e-TALES

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling