TORSDAG 20 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stort eluppdrag på Innovatum i Trollhättan

Byggnad 103 är en ny kontorsfastighet på det spännande utvecklingsområdet Innovatum i Trollhättan.
Assemblin ansvarar för såväl projektering och installation av samtliga elinstallationer när en sju våningar hög kontorsfastighet växer fram på området Innovatum i Trollhättan. Byggnad 103 är ännu ett spännande projekt på det historiska Nohab-området.

Omvandlingen av det klassiska Nohab-området i Trollhättan – till utvecklingscentret Innovatum – startade redan för 20 år sedan. Här har det vuxit upp moderna kontor, bostäder och byggnader för kultur, forskning och offentlig verksamhet, och området fortsätter att utvecklas hela tiden.

Ett av de senaste projekten är Byggnad 103, en ny kontorsfastighet på sju våningar med över 10 000 kvm kontor och restaurang i bottenplan. Byggherren Kraftstaden har anlitat Serneke för projektet, som är en totalentreprenad. Assemblin har fått ansvaret för samtliga elinstallationer inklusive säkerhet, tele och datakom och även automation.

– Vi har under flertalet år och många intressanta projekt utvecklat ett samarbete med Assemblin El i Trollhättan som vi känner oss trygga med och vi är glada att tillsammans med dem, och övriga samarbetspartners, få uppföra Byggnad 103, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke Bygg AB.

Åtta-tio medarbetare från Assemblin är delaktiga i eluppdraget, som leds av projektledare Ulrik Karlsson. Assemblin sköter även projekteringen av elinstallationerna i egen regi. Ordersumman ligger på cirka 25 miljoner kronor.

– Det är en styrka hos oss att vi har en sådan bred kompetens, både gällande teknikområden och projektering, säger Anders Härling, filialchef Assemblin El i Trollhättan.

Fastigheten byggs enligt kraven i Miljöbyggnad Silver och kommer bland annat att ha solpaneler på taket. I mitten av 2020 väntas de första hyresgästerna kunna flytta in.

– Innovatum ligger på historisk mark i Trollhättan, där verkstadsföretaget Nohab en gång i tiden bland annat byggde lok åt den ryske tsaren. Det är både intressant och viktigt för oss på Assemblin att vara med och bidra till utvecklingen av det här området, säger Anders Härling.

För mer information, kontakta:
Anders Härling, filialchef Assemblin El Trollhättan, +46 10 472 47 55, anders.harling@assemblin.se
Fredrik Allthin, affärsområdeschef och vd Assemblin El, +46 10 472 40 10, fredrik.allthin@assemblin.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen
Annonser