SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Strategisk finansiering av din nya maskin

Investera i moderna maskiner utan att tära på din likviditet för mycket
Maskinfinansiering erbjuder stöd för att finansiera förvärvet av maskiner och fordon. Det är en vanlig typ av lån som många företag och organisationer använder för att främja utvecklingen av sina verksamheter och öka omsättningen. Läs vidare för att lära dig hur det kan hjälpa din verksamhet.

Vad innebär maskinfinansiering?


Maskinfinansiering erbjuder stöd för att finansiera inköp av stora eller kostsamma maskiner. Maskiner som används inom områden som jordbruk, bygg och tillverkning kan vara betydligt dyra. Det kan därför vara utmanande att bära den fulla kostnaden direkt från den egna kassan.

När det gäller maskinfinansiering genom ett lån fungerar vanligtvis maskinen som säkerhet, likt hur en bostad används vid ett bolån. Det innebär att långivaren tar över ägarskapet av maskinen om du inte lyckas betala för finansieringen.

Eftersom lånebeloppet oftast motsvarar maskinens värde krävs sällan ytterligare säkerheter. Dock krävs en kontantinsats, vanligtvis runt 20 procent (vilken kan variera mellan olika långivare), likt kravet på bolån.

Leasing utgör ett alternativ till maskinfinansiering genom lån. Genom leasing äger du inte maskinen utan hyr den under en längre period. Leasing kan vara dyrare, men det innebär också att du slipper ägarskapsansvar för maskinen samt kostnader för värdeminskning, reparationer och andra utgifter som påverkar företagets ekonomi.

Därför kan maskinfinansiering hjälpa dig


Maskinfinansiering erbjuder betydande fördelar genom att minimera påverkan på företagets likviditet vid investeringar i nya maskiner, där endast en eventuell kontantinsats behöver belasta resurserna.

Vidare eliminerar denna finansieringsform behovet av att belåna andra tillgångar än själva maskinen som används som säkerhet. Det utgör en effektiv strategi för att förverkliga din affärsidé och accelerera tillväxten för din verksamhet utan att binda upp övriga tillgångar som säkerhet.

Genom att välja maskinfinansiering skapar du en möjlighet att snabbt och smidigt utveckla din verksamhet utan att kompromissa med företagets övergripande ekonomiska hälsa.

Exempel på maskiner som ofta finansieras med dessa lån• Fordon
• Jordbruksmaskiner
• Skogsbruksmaskiner
• Datorer
• Verkstadsmaskiner
• Traktorer

Att tänka på innan du tar ett lån för maskinfinansiering


När bankers och långivares bedömning av ditt företags betalningsförmåga genomförs, väger de in flera faktorer som sedan påverkar beslutet om att bevilja din låneansökan samt vilka villkor som kommer att gälla. För att förbättra chanserna för att få din låneansökan godkänd, finns det förberedelser du kan genomföra, däribland:

- Fixa en borgenär
- Strukturera upp dina papper (Resultat- och balansräkning etc.)
- Redovisas en välkonstruerad affärs- och återbetalningsplan.

Företagsägare har möjlighet att ansöka om företagslån, men för att bli godkända måste de uppfylla olika krav som varierar mellan olika banker. Detaljerade krav och specifikationer för varje bank finns oftast tillgängliga på deras hemsidor.
Gör din ansökning om maskinfinansiering kostnadsfritt genom Creddo idag
Creddo – Din pålitliga partner för att jämföra olika företagslån.
Kontaktinformation
Postadress
Garvar­gatan 20
11221 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559157-4784
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Vi hjälper småföretagare att nå sin sanna potential

Trots att små och medelstora företag utgör ryggraden i landets ekonomi, upplever de flesta som driver företag att det är utmanande att få tillgång till extern finansiering för att stödja nya investeringar och expandera sina verksamheter. Det som bland annat gör det utmanande är att många företagare inte vet vilka banker eller långivare som kan erbjuda bäst villkor till sitt företag. Creddo grundades av ett par svenska entreprenörer som själva har stött på svårigheter med att hitta finansiering och vår tjänst växte fram som svar på behovet att underlätta för små- och medelstora företag när det gäller att hitta och jämföra företagslån.

Genom en helt digital ansökningsprocess möjliggör Creddo att företagare enklare kan navigera i det komplexa landskapet av finansieringsalternativ.

Kort om oss på Creddo
• Vi jämför över 20 långivare
• Endast en kreditupplysning via UC
• Gratis & ej bindande, svar inom 24 timmar
• Få pengarna snabbt utbetalda

Idag finns Creddo i Sverige, Finland och Nederländerna med huvudkontor i Stockholm.
För små- och medelstora företag förmedlar vi vanligtvis lån från 10,000 kronor upp till 10 miljoner kronor. På vår startsida kan du påbörja en kostnadsfri ansökan som ej är bindande.

Creddo förmedlar även större lånebelopp


Utöver vårt fokus på små- och medelstora företag har vi även möjligheten att hjälpa större företag med en mycket hög omsättning att hitta rätt lån. Creddo har tidigare förmedlat lån på över 100 miljoner kronor – om du representerar eller driver ett större bolag så kan du kontakta våra lånespecialister direkt via kundservice@creddo.se eller genom att ringa 010-551 67 02

Kontakter

Mikolaj
010 195 68 33
Agnes Sitarz
+46 72 843 77 98

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN