Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-Owned

En plattform för finansiell infrastruktur för företag
Stripe, en plattform för finansiell infrastruktur för företag, meddelade idag att de har valts ut som Zaras betalningspartner för att hantera alla betalningar på Zara Pre-Owned, en marknadsplats för second hand-kläder. Zara kommer att använda Stripe Connect för att överföra pengar mellan köpare och säljare av begagnade varor från Zara.

Med Zara Pre-Owned erbjuder Zara sina kunder en enkel möjlighet till återbruk för att förlänga klädernas livslängd. Säljaren tar bilder på sina oönskade Zara-produkter som sedan paras med Zaras produktportfölj, vilket ger potentiella köpare detaljerad information om de varor man planerar att köpa. Plattformen erbjuder också Zara-kunder andra hållbara valmöjligheter, som möjligheten att donera sina kläder eller att få dem reparerade.

Stripe Connect gör det möjligt för Zara att integrera Stripes globala betalningsplattform direkt i Zara Pre-Owned-marknaden, vilket innebär att alla betalningar överlåts till Stripe. Detta samtidigt som kundupplevelsen förblir helt och hållet Zara-märkt.

– Hållbarhet inom detaljhandeln får äntligen den uppmärksamhet den förtjänar och bidrar till att skydda vår ömtåliga planet. Vi är glada att Zara har valt Stripe eftersom det är ett företag som leder utvecklingen, säger Eileen O'Mara, chef för global försäljning på Stripe.

Zara Pre-Owned är tillgänglig för kunder i Storbritannien och kommer att expandera till andra europeiska marknader under andra halvåret 2023. I genomsnitt återanvänds endast 8,6 procent av de material som utvinns ur jorden till vår ekonomi. World Economic Forum beräknar att övergången till mer hållbara modeller kommer att generera 4,5 biljoner dollar i extra ekonomisk produktion fram till 2030. Inte minst tack vare en förändring av konsumenternas och återförsäljarnas vanor, som till exempel genom marknadsplatser för begagnade varor.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-24
Lanserar hemsida för att främja hållbar byggbranschSpecialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Savox Noise-COM 500 lanserasM-Files når Centaur-status
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
2023-05-22
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
2023-05-19
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
2023-05-17
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande