Styrud investerar för hållbarhet - industritorget.se
LÖRDAG 30 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Styrud investerar för hållbarhet

Styrud investerar för framtiden och tar med miljö, arbetsmiljö, säkerhet och effektivitet i kalkylen.
ISO-certifiering av entreprenadprocessen 2019 var en viktig markering att kvalitet, miljö och arbetsmiljö är frågor som kontinuerligt finns med högst upp på agendan.

Personalen kommer givetvis i första rummet och Styrud lägger ned stort arbete på både utbildning och på att skapa förutsättningar för en säker arbetsplats. Annika Jacobsson som är inköpsansvarig på Styrud kan intyga att dessa frågor är i fokus i hela inköpsprocessen. När det gäller maskiner arbetar Styrud aktivt tillsammans med leverantörerna för att få ut det allra bästa ur varje inköpt enhet.

Inför våra senaste investeringar har vi haft ett intensivt samarbete med de aktuella leverantörerna och till exempel lyckats få ned ljudnivån från 107 till 84 Db på en maskin som köptes in i höstas. Vi är tydliga med våra önskemål och vilka krav som ska uppfyllas inom KMA både för vår del och för våra kunder. Det gäller att ligga i framkant vad gäller utrustning och att vara med och påverka utvecklingen mot ännu mer effektiva och miljövänliga maskiner och fordon. Inköp är en viktig del av utvecklingsarbetet, konstaterar Annika.

Fördelarna med schaktfri teknik är flera. Att intilliggande verksamheter och trafik fortsatt kan pågå under ledningsbygget och ekonomiska besparingar, främst genom att varken schaktning eller spontning krävs och att inte heller återställande av asfalt, stensättningar eller planteringar behövs. Den stora miljömässiga vinsten ligger i att schaktfritt ledningsbygge genererar avsevärt mindre koldioxidutsläpp (beräkningar på uppemot 70-95% mindre beroende på förhållanden och metod) i jämförelse med traditionellt schaktade metoder. Har man dessutom en maskinpark som underhålls regelbundet och lägger till moderna fordon och maskiner allt eftersom, blir utsläppskalkylen ännu mer glädjande.

Att våra metoder är bättre, är vedertaget sedan länge, säger Johan Blomdahl, regionchef på Styrud och mycket engagerad i utvecklingsarbetet. Miljö och arbetsmiljö är oerhört viktigt och för att vi över huvud taget ska kunna utföra jobb i stadsmiljö numera, måste vår utrustning möta de högt ställda kraven för att få användas i stan. Och buller och vibrationer måste hållas på ett minimum för att personalen ska ha en rimlig arbetssituation.

Det är inte bara genom att hålla ett öga på maskinparken som Styrud verkar för god miljö och arbetsmiljö, utan det läggs också tid och resurser på att jobba med processer. Att koppla grepp kring projektens utförande och att till exempel minimera restprodukter genom att återanvända borrslam i recycling-enheter, gör att spillet minskar och det behövs avsevärt färre transporter till deponi mm.

En del av våra kunder tar sina upphandlingar seriöst och följer verkligen upp att givna krav och specifikationer följs. Man säkerställer på plats att utfästelser för miljö och arbetsmiljö efterlevs och det tycker vi är toppen, säger Johan. Det är stor skillnad i nivå på uppföljning, men att konkret kunna visa att miljö och arbetsmiljö är något vi tar på allvar innebär inte bara de alldeles uppenbara fördelarna för just miljö och personal, utan även konkurrensfördelar på marknaden. Win win.

Styrud har en egen verkstad i Herrljunga där många goda idéer både kläcks och sätts i verket. Just nu jobbar man en hel del med att bygga bort låsningar och skapa mer effektiva ekipage genom att ta fram flexibla enheter som kan kombineras efter behov.

Det är lätt att göra som man alltid har gjort, men med kreativa lösningar kan man komma bra mycket längre.

Anette Carlsson
Marknadskoordinator
Informationsmaterial, texter, foton, mässor, profilmaterial
anette.carlsson@styrud.se
031 336 78 68
0707-81 12 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser