Succé på Conexpo – Engcon fortsätter erövra Nordamerika - industritorget.se
TORSDAG 28 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Succé på Conexpo – Engcon fortsätter erövra Nordamerika

Tiltrotatortillverkaren Engcon summerar årets stora branschhändelse, Conexpo 2020 i Las Vegas, som en fullständig succé.
Med representation över hela mässområdet i flera maskintillverkares montrar och produktdemonstrationer med några av branschens främsta grävmaskinister tog Engcon besökarna med storm. Engcon är nu redo att erövra den nordamerikanska marknaden.
Den 10-13 mars gick årets stora händelse i branschen, Conexpo 2020, av stapeln i Las Vegas, USA. En av världens största maskinmässor, som vart tredje år lockar närmare 130 000 besökare. För den världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon, som deltagit på mässan ett flertal gånger, går årets upplaga till historien som den absolut bästa sett till antal besök i montern och uppmärksamhet från branschen.

– Vi kan inte vara annat än nöjda med årets Conexpo. Vi visste innan vi kom hit att intresset för Engcons produkter skulle vara stort, men kanske inte så här omfattande. Den satsning vi gjort på att lyfta fram våra helhetslösningar och dess fördelar har verkligen givit resultat. Kunskapen bland besökarna är betydligt större nu än tidigare, något som såklart är positivt för oss i vår bearbetning av den nordamerikanska marknaden, säger Krister Blomgren, VD på Engcon.

Likt tidigare år visade Engcon upp sina tiltrotatorer, det säkra redskapsfästet Q-Safe och det automatiska snabbfästessystemet EC-Oil. Allt demonstrerades live på en grävmaskin som kördes av egen personal. En nyhet inför årets upplaga av Conexpo var att besökarna själva fick möjlighet att testa hur tiltrotatorn och Engcons verktyg fungerar. Med två testmaskiner erbjöds besökarna att själva testköra. Något som var väldigt uppskattat och som drog många människor till Engcons monter.

– Vi har satsat extra mycket på pedagogiken i år, vilket verkar ha gått hem. Att få möjlighet att testa våra produkter är såklart ovärderligt och de grävmaskinister vi pratat med instämmer i det. Det krävs inte mycket tid i hytten för att få en känsla av hur flexibelt, smidigt och säkert arbetet blir med en tiltrotator påkopplad, säger Anders Smith, Region Director på Engcon.
Förutom utställning och demonstration i egen monter visades Engcons tiltrotatorer och redskap i flera maskintillverkares montrar. Bland annat kunde besökarna se Engcon-utrustade grävmaskiner i Doosans, Hyundais, John Deeres och Kobelcos montrar.

– Det ökade intresset från världens maskintillverkare, visar tydligt att våra produkter är på väg att bli en del av grävmaskinerna fortsätter Anders Smith.

Det var en strid ström med entreprenörer och grävmaskinister som ville testköra en tiltrotator under den fyra dagar långa mässan och med ett flertal nya kontakter i bagaget blickar Engcon nu framåt mot vidare bearbetning av den nordamerikanska marknaden.

– Potentialen på den här marknaden är enorm för oss och vi ser goda möjligheter till en bra tillväxt här under de kommande åren. Marknaden börjar bli allt mer mogen och med vårt säljkontor i North Haven, Connecticut, har vi goda chanser att göra avtryck bland de potentiella kunderna, avslutar Anders Smith.

Sten Strömgren
Marknad
sten.stromgren@engcon.se
+46 (0) 70 529 96 32

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-20
Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per år
Annonser