SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svarvar och deras användningsområden

Svarvar kan användas för att utföra en mängd olika bearbetningsoperationer
En svarv är en maskin som används för att forma och bearbeta material, vanligtvis metall, genom att rotera materialet med hjälp av en spindel. Detta sker genom att spindeln och det roterande materialet ställs in på en viss hastighet och genom att svarvverktyget pressas mot materialet för att ta bort material. Svarvar finns i olika storlekar och utföranden och används inom en mängd olika branscher. Dessa kan inkludera tillverkningsindustrin, fordonsindustrin, flygindustrin, medicinteknikindustrin och många andra.

Svarvar kan användas för att utföra en mängd olika bearbetningsoperationer, inklusive att kapa av material, skapa cylindriska former, plana ytor, gängor och olika former av hål. Svarvar kan även användas för att skapa detaljer med hög precision och jämnhet. Det finns olika typer av svarvar, inklusive manuella svarvar, datoriserade numeriskt styrda svarvar (CNC) och fleroperationsmaskiner som kombinerar flera funktioner, såsom fräsning och borrning, i en enda maskin.

Det är viktigt att arbeta säkert när man använder svarvar och det finns arbetsmiljörisker att ta hänsyn till. Det svenska Arbetsmiljöverket har information och riktlinjer om arbetsmiljö och säkerhet vid användning av svarvmaskiner.

Manuella svarvar


Manuella svarvar är de mest grundläggande formerna av svarvar och används ofta i mindre verkstäder och för mindre bearbetningsoperationer. Dessa svarvar ställs in och används manuellt, vilket innebär att operatören måste justera hastighet, mata in och ta bort materialet och justera svarvverktyget för hand.

CNC-svarvar


CNC-svarvar är datoriserade och används ofta för större och mer komplexa bearbetningsoperationer. Dessa svarvar styrs av en dator och programmeras för att utföra specifika operationer med hög precision och repeterbarhet. CNC-svarvar kan användas för att skapa komplexa geometrier och former och kan ofta utföra flera operationer samtidigt.

Flerfunktionsmaskin


Flerfunktionsmaskin är svarvar som kombinerar flera funktioner i en enda maskin. Dessa maskiner kan utföra flera bearbetningsoperationer såsom svarvning, fräsning och borrning, vilket gör dem mycket effektiva för att producera delar med hög precision och kvalitet. Flerfunktionsmaskiner är mycket effektiva och kan hjälpa er att minska era cykeltider och ledtider. I en horisontell flerfunktionsmaskin roterar komponenten runt en horisontell axel.

Sammanfattning av svarvar från Duroc Machine Tools


Svarvar är en viktig del av tillverkningsindustrin och används för att skapa en mängd olika produkter och delar. Oavsett om man behöver en grundläggande manuell svarv eller en mer avancerad CNC-svarv, kan Duroc Machine Tool AB erbjuda en mängd olika svarvar och fräsar för att passa olika behov och budgetar.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
Doosan, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-21
Scania öppnar för order Närproducerat i norr Mänskliga misstag stör­sta cybersäkerhetsriskenStortrivs i sin Manitou MRT3570 ESSå sparar företaget pengar
2024-05-20
Milltool AB lanserar MT22DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar