FREDAG 06 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktober

Svenska Aerogel Holding AB (Publ) beräknar att den första storskaliga produktionslinan i Gävle – Master Pilot Plant 2019 kommer att vara startklar för tester i slutet av oktober.
Nästa steg blir att utvärdera teknik och kvalitet, verifiera mot recept samt säkra att alla miljökrav uppfylls. Hela anläggningen kommer att testas i ett SAT (Site Acceptance Test) innan anläggningen driftsätts i skarpt läge mot kund.

”Det här är ett viktigt steg för bolaget och vi ser fram emot givande och viktiga diskussioner med potentiella partners och kunder den närmaste tiden. Vi har en nära dialog och de följer våra framsteg med stort intresse. ” Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel.

Den första industriella produktionen av Quartzene är snart igång. Det är ett avgörande steg för Svenska Aerogel som kommer att kunna erbjuda betydligt större volymer till globala industrier. Den sista pusselbiten levererades till fabriken i slutet på förra månaden och montage, mekanik och elinstallationer kunde då slutföras för att koppla ihop alla enheter i ett nytt styrsystem. Parallellt med detta har nya och utökade order hanterats i ursprunglig utrustning i fabriken.

Produktionschef Nestor Wallberg förklarar läget: ”Vi är mycket nöjda med att målet nu är så nära. Vi bygger något som ingen annan någonsin gjort och hela processen är unik.

Det betyder förstås en rejäl portion med utmaningar och det är oerhört spännande för alla inblandade att få vara med om detta. Samtidigt producerar vi maximalt i den ursprungliga delen av fabriken och levererar utan dröjsmål. Det visar verkligen att det finns ett stort engagemang hos alla inblandade.”

Produktionen av Quartzene har under hela uppbyggnaden av MPP 2019 pågått parallellt i befintlig anläggning och kommer med den nya linans ökade kapacitet att nå betydligt större volymer. MPP 2019 är den första av fyra planerade tillverkningsmoduler som skalar upp kapaciteten. Fullt utbyggd kommer den unika anläggningen i Gävle att kunna producera 1000 ton/år.

Investeringen i fabriken skapar möjlighet att tillmötesgå de ökade volymkrav som Svenska Aerogels kunder och återförsäljare förväntas komma med. Svenska Aerogel levererar Quartzene till industrier som använder materialet som en tillsats i egna produkter i syfte att bl a nå effektiva isolerande egenskaper. Tillverkande industrier söker lösningar för att kunna erbjuda slutprodukter som bidrar till energibesparingar, mindre materialförbrukning och bättre prestanda. Det handlar om helt nya eller förbättrade produkter som isolerar effektivt, renar och filtrerar. Här uppmärksammas Quartzene som tillför de egenskaper som krävs för att lyckas med hållbara lösningar i industriella tillämpningar.

För ytterligare information kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel 070 616 0867 toreinar.norbakk@aerogel.se

Svenska Aerogel har utvecklat Quartzene, nästa generations aerogel. Quartzene är ett tillsatsmaterial för produkter inom termisk isolering, färg&ytskikt, filtrering och tryckbarhet.

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA info@fnca.se, 08-528 003 99.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-28
Ny process för pulverlackering fördubblar produktionen i EnglandSenaste Shark-tappen ger hög säkerhetABB lanserar den interaktiva smarta stadenVi har filat på handtaget längeTYROLITS nya slipskiva CERABOND X utmanar Vindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörVindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörKodifiering av svenska järnvägsnätet möjliggör ökad kvalitet för special­transporterProton Lighting har anställt ny säljare i norra Sverige. Välkommen Tommy Säfström!Expansion Obbola möter en ökad efterfrågan på linerSkulle du hoppa fallskärm utan fallskärmsutrustning?Hyundai visar framtidens mobilitets­lösningar på eCar Expo i GöteborgVem blir Årets Byggchef 2019?Kläder och AI ska förebygga belastningsskador. Boliden först ut att testa!Deloitte rankar Sveriges snabbast växande teknikföretag 2019Forskningsprojekt ska stärka svensk stålindustriEuropeisk skogsindustri överens om bioekonomisk forskningsagenda
2019-11-27
ABB:s första koldioxid­neutrala framtidsfabrik håller vad den lovarÖkad effektivitet med vagnar istället för ställageABB i-bus® KNX-kombiaktorer – flexibilitet i kompakt designABB-teknik i Vattenfalls 40 snabbladdnings­stationer i SverigeSchneider Electric ett av de 50 främsta företagen inom mångfaldsarbete enligt Financial TimesMiljoninvestering i elektronmikroskopiNy design på skär­verktyg kan ge lägre flygpriser om tio årTL Byggs affärschef Jonas Bölegård kan bli Årets ByggchefEways laddar BringSolör Bioenergi förser Geijerskolan i Ransäter med fossilfri värmeHydroscand lanserar SlangExpress i EskilstunaHalmstadföretaget Swedlock är en del av SOS Alarms nya tjänst ”Smart Passage”Stort intresse för Sacos studentmässorOsäker arbetsmiljö i IT-industrin riskerar människors hälsa Framtidens visitkort är nu digitala med ecoCardSolcellsanläggning nu i drift på förskolan SagaEaton släpper nya RMQ Flat Enclosure Nytt projekt ska utveckla bättre valsar till stålindustrinSå här används robotar optimalt i praktiken
2019-11-26
SBS Steam Boiler Service i Varberg investerar i 4 Kw Fiberlaser från Movs ABWoup tar tillvara på spillet från KL-träfabrikerJackon väljer molnbaserad tullhantering från DescartesJättesatsning på solceller i UppsalaG A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovationEltel Finland tecknar ett treårigt ramavtal inom telekom värt cirka 25 miljoner euroSkanska vinner inter­nationellt innovationspris för European Spallation SourceFyra miljoner kronor till nytt projekt inom Metalliska materialÅrets kvinnliga Gasell vill skapa säkra arbetsplatserVolkswagen fokuserar på eldriven motorsportNy flödesmätare från LUTZNordens smartaste laddstation - eRange IQPositivt när Bomag demonstrerade unika asfaltsfräsenBiobaserade kajaker för en hållbar världKEWAB Elkraft årets leverantör - för fjärde gången
2019-11-25
25:e servicebesöket till HöganäsVerktyg hjälper dig med föreskrifterVäxla upp miljöarbetet med ny global standardPeab får renoveringsprojekt i centrala Helsingforswpd europe GmbH uppnår financial close för svenska vindkraftsprojektet Aldermyrberget Följ med till Volvos storsatsning! Sist men inte minst, den är supersnabb!Amphi–Tech får genombrott i HollandSizes fördubblar produktions­kapaciteten till 1200 lägenheter under 2020Byggnads slår larm efter kontroller - fel på mer än hälften av byggnads­ställningarnaInterroll kompletterar MPP (Modular Pallet Conveyor Platform) med stapelkran och transfervagn
Annonser