TISDAG 18 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska Greenbyte bildar en stark global aktör ihop med Power Factors (USA)

Gemensamt kommer bolagen att representera över 75 GW av vindkraft, solkraft och energilagring, i 60 länder världen över
Det står nu klart att Power Factors, LLC, den nordamerikanska ledaren inom mjukvara för förvaltning av förnybar energi, har förvärvat den europeiska ledaren inom samma sektor, Göteborgsbolaget Greenbyte AB.

Transaktionen avslutades den 14:e april, 2021.

– Tillsammans blir vi den globala marknadsledaren i vår bransch, säger Power Factors VD Gary Meyers.

I och med förvärvet skapar de båda bolagen en helt ny position i branschen. Som en gemensam aktör kan Greenbyte och Power Factors spela en större roll i att driva de förändringar som just nu sker parallellt inom digitalisering och energiomställning.

– Energimarknaden genomgår en omfattande övergång till förnybar energi och ett mer storskaligt företag, med en klar produktvision och ett starkt erbjudande, behövs för att stödja den, säger Gary Meyers.

Som en del av Power Factors kommer Greenbyte att påskynda och utöka sitt uppdrag med att hjälpa kunder att visualisera, förstå och agera på data från förnybar energiproduktion. Gary hyser inga tvivel om att Greenbyte är precis rätt partner för rollen.

– Vi har länge varit imponerade av Greenbytes team, deras fantastiska produkt, och deras förmåga att etablera sig på den europeiska vindkraftsmarknaden, säger han.

Trots att Power Factors är något större med ca 150 anställda jämfört med Greenbytes ca 100, anser Gary att Greenbytes position i Europa speglar den som Power Factors – med huvudkontoret en timmes bilfärd söder om Los Angeles – själva håller i Nordamerika.

– Deras framgångar kompletterar vår egen, vilket gjorde det till ett enkelt beslut att gå samman. Vi har dessutom ett gemensamt mål i att arbeta för att möjliggöra övergången till förnybara energikällor, säger Gary Meyers.
Med tiden förväntas de två plattformarna slås samman och förädla de bästa metoderna från bägge plattformar för att skapa ett enda enhetligt verktyg för effektiv förvaltning och drift av stora tillgångar av förnybar energi. Även i Göteborg ser man positivt på förvärvet och Greenbytes VD Jonas Corné är mycket nöjd.

– Konsolideringen av våra två företag ger en oss en överlägsen global bredd och konkurrenskraft när det gäller mjukvara för förnybar energi. I Power Factors har vi hittat en partner som kompletterar både vår marknadsnärvaro och vårt tankesätt, säger han. Genom denna förändring blir de enligt Jonas Corné en både starkare och mer komplett aktör.

– Vi kan på ett effektivare sätt leva upp till kundernas behov, genom mer pålitlig data, mer innovation och i slutändan bidra till mer förnybar energi, säger han.

Enligt Jonas har en konsolidering av det här slaget länge varit väntad i branschen och ligger därför helt rätt i tiden. Det pågående teknikskiftet med en stark trend för digitalisering samt stora och brådskande behov av omställning till förnybar energi, förändrar energibranschen i snabb takt.

IRENA uppskattar att förnybar energi och lösningar för energieffektivitet tillsammans erbjuder över 90% av de åtgärder som krävs för att minska energirelaterade utsläpp. Över hela världen fortsätter länder att sätta rättsligt bindande mål att nå nettonollutsläpp. 452 städer, 22 regioner, 1110 företag, 45 av världens mest framstående investerare och 549 universitet har redan åtagit sig att nå nettonollutsläpp genom Climate Champions’ Race to Zero-kampanj. Denna förändring skapar en otrolig möjlighet för det kombinerade företaget Power Factors och Greenbyte.

– Data hjälper till att omvandla energibranschen, det handlar om allt från automatiserade arbetsflöden till att identifiera de strategier som behövs i kampen mot klimatförändringarna, säger Jonas Corné.

För mer information vänligen kontakta:
Lisa Åsehäll Syversen, Director of Marketing Greenbyte
lisa.syversen@greenbyte.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-05-06
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
2021-05-05
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
2021-05-04
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
2021-05-03
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
2021-04-30
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
2021-04-29
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
2021-04-28
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Annonser