SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Swecrom har nya ägare

De tidigare ägarna är mycket nöjda med lösningen
Vid årsskiftet genomgick verkstadsföretaget Swecrom AB i Borlänge ett ägarbyte. Köparna Anton Mikaelsson och Mattias Stenvall har även tagit över Piteåföretaget Nordkrom AB.

Swecrom AB grundades 1990. Företaget har idag tio anställda och en omsättning på 11,7 mkr (2021). Säljarna Tomas Persson och Ulf Isaksson har fram till nu haft en liknande verksamhet i Piteå, Nordkrom AB, som tillsammans med Swecrom har ungefär halva marknaden i Sverige och flera kunder i Finland. Båda bolagen ingår i köpet.

Anton Mikaelsson och Mattias Stenvall är bosatta i Piteå och har varit anställda hos Nordkrom sedan 2013 respektive 2014. Nu tar de över rodret helt och hållet och ser fram emot att renodla verksamheterna genom stegvisa förändringar.

– Tanken är att vi ska göra det vi redan gör men ännu bättre och ännu effektivare. Det känns både roligt och intressant, säger Mattias Stenvall.

Swecrom och Nordkrom levererar tjänster med specialisering på hårdförkromning, genom elektrolytisk ytbeläggning av kolvstänger och andra detaljer.

– Vi renoverar till stor del befintliga detaljer till industrin, som på så sätt kan återvinnas i stället för att ersättas med nya delar, säger Anton Mikaelsson som förklarar att de kommer att fokusera mycket på såväl miljö som arbetsmiljö.

Att leda Swecrom i Borlänge delvis på distans ser de som en spännande utmaning.

– Det har fungerat bra tidigare och skapar även möjligheter. Swecrom och Nordkrom gör i stort sett samma saker, det som skiljer litegrann är hur vi arbetar. Vi ska se till att dela med oss ännu mer av hur vi jobbar i de olika företagen för att lära av varandra.

De tidigare ägarna är mycket nöjda med lösningen.

– Swecrom och Nordkrom är två etablerade och solida bolag som funnits länge i branschen.

Vi vet att Anton och Mattias kommer att förvalta och jobba för att utveckla verksamheterna på bästa sätt och vi önskar dem stort lycka till, säger Tomas Persson.

För mer information, kontakta
Anton Mikaelsson, anton@swecrom.se, 070 – 282 16 35
Mattias Stenvall, mattias@swecrom.se, 076 – 778 17 73
Kontaktinformation
Postadress
Kabel­gatan 9
94331 Öjebyn
Region
Luleå
Norrbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556681-4108
Grundat: 2003
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Nordkrom AB!

Vi utför hårdförkromning av många olika objekt som kräver en hård slityta. Vår speciella teknik ger en slitstark yta som svarar mot högt ställda krav på korrosionsskydd. Ex.på objekt: kolvstänger, valsar, axlar, verktyg, formar för gummi- och plastindustri, m.m.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Anton Mikaelsson
Verkstadschef / Delägare
0702821635

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen