SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tata Steel bidrar till en ansvarsfull ståltillverkning globalt genom medlemskap i Responsible Steel

Tata Steel har inlett ett samarbete med den globala standardiseringsorganisationen Responsible Steel. Samarbetet syftar till att minska utsläppen av växthusgaser och samtidigt skapa arbetstillfällen inom stålbranschen.
Responsible Steel är en ideell organisation med medlemmar från alla led inom stålindustrin. Organisationen har utvecklat en oberoende certifieringsstandard och ett program som syftar till att anpassa sig till ramverket ISEAL Codes of Good Practice.
Alla verksamheter inom Tata Steel i 26 länder blir del av Responsible Steel som är stålbranschens första globala standardiseringssystem när det kommer till hållbarhet. Tata Steel blir en av de största ståltillverkarna i världen som ingår i organisationen.

Gröna leverantörskedjor
Enligt Tata Steel är medlemskapet ett åtagande av företaget att agera ansvarsfullt i alla sina verksamheter, från arbetsmiljö och i samhällen lokalt till hanteringen av miljöeffekter av ståltillverkning och arbetet med att göra leverantörskedjor grönare. Genom sitt tidiga medlemskap kommer Tata Steel att stödja vidareutvecklingen av de standarder Responsible Steel använder för att styra industrins framtida produktion och processer.

– Vi är väldigt glada över att bli medlemmar i Responsible Steel, inte minst på grund av vårt engagemang för hållbara affärsmetoder och ansvarsfulla leveranskedjor. Vi ser hållbarhet som en integrerad del av vår verksamhet och något som vägleder oss i utformningen och genomförandet av våra långsiktiga strategier. Tack vare medlemskapet i Responsible Steel har vi en bra plattform för att bygga vidare på vårt arbete och samtidigt möjliggöra ett ansvarsfullt ekosystem för hela stålindustrin, säger T V Narendran, VD för Tata Steel.

Ansvarsfull affärspraxis
Stål är världens mest använda material och de som använder stålhar en växande förväntan på att materialet de arbetar med är ansvarsfullt producerat.
– Som en del av Tata Steel-familjen ger detta medlemskap våra kunder ännu större förtroende att de köper produkter från ett företag som är engagerat i ansvarsfull affärspraxis. Det är viktigt eftersom det i allt högre grad är vad konsumenterna med rätta förväntar sig av dem. Responsible Steel ger oss också en ram genom vilken vi kommer att uppnå vårt uppdrag att bygga en ledande europeiska stålverksamhet som är hållbar i alla avseenden, säger Henrik Adam, VD Tata Steel Europe.

Världens största materialindustri
Responsible Steel-certifieringen är till direkt nytta för tillverkare som redan håller höga standarder och förväntas ge fördelar över hela världen genom att uppmuntra dem som kan arbeta mer ansvarsfullt att ta sitt arbete till nästa nivå.
– Vi är mycket glada att välkomna Tata Steel som en affärsmedlem i Responsible Steel. Som en av världens ledande stålproducenter ger Tata Steel enormt djup, bredd och inflytande för att hjälpa oss att uppnå vårt uppdrag och mål, säger Ali Lucas, VD Responsible Steel.

Stålbranschen är världens största materialindustri och står för mer än sju procent av de globala utsläppen av växthusgaser.

– Responsible Steel representerar medlemmar från alla led i stålförsörjningskedjan. Företag från multinationella gruvorganisationer, globala stålproducenter, bearbetningsföretag och slutanvändare samt det civila samhället arbetar tillsammans med oss för att hitta lösningar för att producera stål på ett ansvarsfullt sätt. Som världens enda standard för flera intressenter och certifieringsinitiativ för stålsektorn arbetar vi med att bygga samarbetsrelationer som skapar verklig påverkan för både planeten och samhället. Vi vet att klockan tickar både för att hitta och implementera lösningar på den globala miljökrisen. Att arbeta med Tata Steel hjälper oss att väsentligt påskynda vår vision mot en värld där endast ansvarsfullt lågkoldioxidstål produceras, fortsätter Ali Lucas, VD Responsible Steel.

Presskontakt
Damien Brook
+44 (0)7818 588545
damien.brook@tatasteeleurope.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode