SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TCS är nummer ett i kundnöjdhet

För elfte året i rad i Sverige
Tata Consultancy Services rankas som den främsta leverantören av IT-tjänster för kundnöjdhet i Sverige i Whitelane Researchs oberoende undersökning av de organisationer som spenderar mest på IT. TCS får högsta betyg i undersökningen för elfte året i rad i Sverige och 15:e året i rad för Norden.

Totalt omfattar Whitelane Research 2024 IT Sourcing Study över 450 deltagare från Nordens främsta IT-organisationer, vilka har utvärderat över 1 000 unika relationer med IT-partners. Med ett bredare perspektiv på trender visar rapporten att 28 procent av de tillfrågades organisation planerar att anlita externa konsulter mer under de kommande två åren. Den främsta anledningen till detta är mer skalbarhet för affärsbehoven (54 procent) följt av tillgång till resurser och kompetens (50 procent). I bedömningen av IT-leverantörer visar rapporten att TCS kundnöjdhet är 80 procent, vilket är 7 procentenheter högre än branschgenomsnittet.

”Vi är mycket stolta över att återigen bli rankade som nummer ett i kundnöjdhet i Sverige och i Norden av Whitelane Research. Toppositionen är ett erkännande av oss som en digital transformationspartner som skapar innovation tillsammans med våra kunder i regionen. Att arbeta nära våra kunder och växa tillsammans är vår högsta prioritet. Rankingen är ett fantastiskt bevis för det marknadsengagemang som vårt kompetenta team visar år efter år”, säger Shreerang Talekar, chef för TCS i Norden och Sverige.

Undersökningen visar dessutom att TCS fick den högsta rankningen inom fem IT-områden:

• Applikationstjänster (80 % jämfört med branschgenomsnittet på 76 %)
• Moln- och infrastrukturtjänster (79 % jämfört med branschgenomsnittet på 73 %)
• Arbetsplatstjänster (82 % jämfört med branschgenomsnittet på 72 %)
• Nätverks- och anslutningstjänster (80 % jämfört med branschgenomsnittet på 70 %)
• Säkerhetstjänster (83 % jämfört med branschgenomsnittet på 72 %)

TCS fick dessutom näst högst ranking inom digital transformation (79 procent jämfört med branschgenomsnittet på 73 procent).

Rapporten tar en djupare titt på organisationers prioriteringar för IT-investeringar under de kommande två åren och konstaterar:

• Ökad säkerhet, motståndskraft och/eller cyberförsvar rankas som det främsta investeringsområdet för kunder under de kommande två åren (63 %).
• Automatisering av affärsprocesser (57 %) och kostnadsbesparingar (52 %) anses också vara prioriterade områden för investeringar.
• Ökad AI/maskininlärningskapacitet (47 %) ökade med 24 procentenheter jämfört med föregående år.

"Teknikpartnerskap är avgörande för företags framgångar, och att TCS konsekvent rankas som nummer ett i kundnöjdhet i Norden i 15 år är ett bevis på deras förmåga inom detta område. Nordiska företag kommer att efterfråga sådana partners ännu mer under de kommande åren. Detta för att säkerställa att de har tillgång till rätt kompetens för att tillföra innovation till sin verksamhet. Det är av avgörande betydelse att organisationer har en pålitlig partner som de kan lita på, och vi gratulerar TCS för att ha varit nummer ett i 15 år i rad", säger Jef Loos, Head Sourcing Europe på Whitelane Research

”Postnord och TCS har ett framgångsrikt samarbete sedan många år där långsiktighet är mycket uppskattat. TCS förmåga att kombinera forskning och modern teknik för att skapa innovation är något jag värderar högt i vårt samarbete. Det faktum att några av våra gemensamma innovationer och banbrytande projekt har uppmärksammats och vunnit innovationspriser är ytterligare ett bevis på detta”, säger Christian Oestergaard, Lead Visionary, Postnord.

Resultaten av Whitelane 2024 IT Sourcing Study följer flera branscherkännanden för TCS, bland annat att vara listad som en av de bästa arbetsgivarna i Europa och Norden och, enligt Brand Finance, att vara det företag som har den högsta tillväxten för varumärkeskapital i den globala IT-tjänstebranschen, till 19,2 miljarder dollar från 17,2 miljarder dollar 2023.

Sedan 2013 har Whitelane genomfört sin årliga IT-sourcing-studie för att utvärdera de ledande IT- och molntjänstleverantörerna i Europa och den anses vara en av de mest representativa rapporterna på marknaden för outsourcing. Klicka här för mer information om årets IT-sourcing-rapport från Whitelane Research.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN