ONSDAG 26 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Teräselementti Oy inleder export inom Norden

Stål- och fasadkompetens först till Sverige och Norge
Det finländska företaget Teräselementti Oy med specialkompetens inom stål- och fasadkonstruktioner inleder export inom Norden från och med början av 2020. I det inledande skedet fokuserar företaget på den svenska och norska marknaden, där det i första hand marknadsför sin specialkompetens om stålkonstruktioner. I fortsättningen är målet att även erbjuda mer omfattande helheter till utvalda objekt.

”Teräselementtis verksamhet i Finland fortsätter som normalt, men nu riktar vi blicken även utanför Finlands gränser och söker tillväxt på den större nordiska marknaden. Vårt mål är att bygga upp en långsiktig exportverksamhet och öka omsättningen till en viktig del av affärsverksamheten. Därför har vi nu grundat en egen enhet för exportverksamheten”, berättar exportchef Mikael Rinne, som ansvarar för Teräselementtis nya exportenhet.

Teräselementti har genomfört exportprojekt under 1990- och 2000-talen i till exempel Ryssland, Sverige och Norge samt på Island. Företagets strategiska mål har länge varit att öka exportens andel.

”Nu hittade vi en lämplig person för att leda verksamheten och ansvara för helheten. Mikael har gedigen erfarenhet av marknadsföring i Norden, och vi är övertygade om att vi under hans ledning framgångsrikt kommer att kunna utvidga vår verksamhet och i fortsättningen betjäna kunder även utanför Finlands gränser”, säger Teräselementtis VD Ville Helenius.

Teräselementtis främsta mål är att bygga upp den nya affärsverksamheten och skaffa projekt på de nya marknaderna. I takt med att verksamheten utvecklas rekryteras fler experter till exportenheten. I de nordiska länderna genomför Teräselementti projekt för både produktleveranser och färdiga monteringar.

”Produkterna som tillverkas i fabriken i Lembois är en viktig del av Teräselementtis portfolio, och även de produkter som är avsedda för export kommer i första hand från Lembois. Vi utnyttjar såväl våra egna som strategiska samarbetspartner i våra exportprojekt. För monteringen ansvarar i fortsättningen våra lokala och pålitliga samarbetspartner”, säger Rinne.

Byggbranschen är på uppsving i Norden för tillfället, och utsikterna på marknaden är lockande. Teräselementti har en stark tro på att det finns en efterfrågan på företagets högkvalitativa och flexibla kunnande på den internationella marknaden.

”Teräselementtis styrka är mångsidig kompetens och smidigt utnyttjande av den. Företaget har investerat i den senaste tekniken och redan i åratal systematiskt använt sig av datamodeller. Jag tror även att finskheten är en stor konkurrensfördel på den nordiska marknaden”, säger Rinne.

Mer information:
Mikael Rinne
Exportchef
Teräselementti Oy
Tfn +358 40 539 8057
mikael.rinne@teraselementti.fi

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-19
Veidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric AB
Annonser