SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tibnor – en viktig kanal

För SSAB:s fossilfria stål i framtiden
2026 börjar SSAB leverera fossilfritt stål kommersiellt ut till marknaden. Då står också SSAB:s dotterbolag Tibnor redo att distribuera det till kunder i hela Norden. ”Tibnor är en mycket viktig kanal ut för SSAB på vår nordiska hemmamarknad”, säger Matts Nilsson, Head of Sales Sweden & Norway på SSAB Europe.

Stål är ett av vårt samhälles viktigaste material, men dessvärre är det även en av de största källorna till koldioxidutsläpp. Det vill SSAB ändra på och utvecklar därför ett helt fossilfritt stål, som är planerat att lanseras som en kommersiell produkt under 2026. Detta premiumstål tillverkas av vätgasreducerat järn och i stället för koldioxid blir biprodukten vatten.

– Vi förändrar sättet att tillverka stål i grunden, och det kommer att revolutionera hela branschen eftersom det eliminerar koldioxidutsläppen från ståltillverkningsprocessen, säger Matts Nilsson.

Lång relation med Tibnor
Men SSAB ändrar däremot inte sin grundstrategi. Den nordiska hemmamarknaden är fortfarande en viktig hörnsten och på den marknaden är Tibnor en viktig distributionskanal ut till små- och medelstora bygg- och industriföretag.

– Tibnor är en av SSAB:s viktiga kanaler för produkter på vår hemmamarknad. Vi har en lång relation och stor erfarenhet av tekniska samarbeten, inte minst när det handlar om att driva uppgradering och utveckla våra kunders produkter. Tack vare detta nära samarbete kan vi i framtiden få ut vårt fossilfria stål även till mindre och medelstora bolag i Norden och Baltikum, säger Matts Nilsson och tillägger att intresset för fossilfritt stål är mycket stort bland SSAB:s nordiska kunder.

– Många av våra kunder har insett hur det fossilfria stålet kan stärka deras konkurrenskraft och öka deras exportmöjligheter.

Hälften av Tibnors leveranser
Jonathan Nejman är inköps- och lagerstyrningschef på Tibnor. Han ser fram emot att distribuera SSAB:s fossilfria stål inom ett par års tid.

– Vi på Tibnor är mycket stolta och glada över att kunna vara med och bidra till omställningen av stålindustrin genom att göra SSAB:s fossilfria stål tillgängligt också för små och medelstora bygg- och verkstadsbolag.

SSAB:s stål står för cirka hälften av alla Tibnors leveranser till kund.

– Vi arbetar med att sänka koldioxidavtrycket i hela vårt produktsortiment. SSAB har en relativt koldioxideffektiv produktion redan idag men när det fossilfria stålet kommer blir det en game-changer, fortsätter Jonathan Nejman.

Minskat koldioxidavtryck på flera plan
Utöver samarbetet med SSAB kring distribution av det fossilfria stålet fokuserar Tibnor även på att minska sitt koldioxidavtryck från sina transporter.

– Alla interna transporter ska ha nollutsläpp 2030 och vi skärper utsläppskraven vid upphandling av utgående transporter, säger Jonathan Nejman och tillägger att en ökad fyllnadsgrad i bilarna också är prioriterat.

Nu ser han fram emot försäljningsstarten av SSAB:s fossilfria stål

– Vi är den naturliga kanalen ut för att förse Nordens och Baltikums små och medelstora industri- och byggföretag med fossilfritt stål när det blir tillgängligt. Det ser både vi och våra kunder fram emot!

För mer information, kontakta:
Jonathan Nejman
inköps- och lagerstyrningschef, Tibnor
010-484 00 48
jonathan.nejman@tibnor.com


Kontaktinformation
Postadress
Sundbybergs­vägen 1
17173 Solna
Besöksadress
Sundbybergs­vägen 1
17173 Solna
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556004-4447
Grundat: 1976
Anställda: 1000
Välkommen till Tibnor AB

Tibnor förser industrin i Norden och Baltikum med stål, metaller och bearbetningstjänster. Vi drivs av att göra skillnad för alla våra kunder. För vi, precis som de, måste arbeta hårdare, smartare och bättre för att hävda oss i den globala konkurrensen. Som en modern distributör av stål och metaller förstår vi att vår roll sträcker sig längre än till själva leveransen. Vi gör skillnad!

Tibnor har säljkontor, lager och bearbetningsanläggningar i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Baltikum. Vårt huvudkontor ligger i Solna utanför Stockholm. Varje land har lokala ledningsgrupper med god kännedom om sina respektive marknader. Inköp och lagerstyrning, parts business, IT, marknadsföring, kommunikation och HR sköts centralt. I Sverige finns även våra dotterbolag som verkar under eget varumärke.

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008 – OHSAS 18001 – QS 9000 – SS-EN 1090-1:2009

Kontakter

Tobias Frelsöy
Chef för marknadsföring och kommunikation
010-484 00 00

Filmer

The story of Tibnor

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-09-16
Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
2022-09-15
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security AllianceBeijer Almas dotterbolag Lesjöfors expanderar Hainbuch utökar portföljen för snabbväxlingTrumhanterare för fotgängare Dubbla utmärkelser till NSK vid Toyotas prisutdelningPeab storsatsar på drift och underhållIranskkopplad hackergrupp i ny cyberattackvåg Bixia och BatteryLoop i nytt samarbeteBanbrytande ekvation kan ge vassare kvantdatorerIvanti utökar Neurons plattform Nu lanserar vi på Netigate textanalys! Skarta Energy & Tohmajärvi kommun inleder samarbete
2022-09-14
Framtidens antenn är härNyindustrialiseringen är i riskzonenModern elinstallation med ConradNu lanserar Processus sin nya hemsidaMissa inte Världssjöfartens dag 2022!Nu välkomnar vi Pappelina till Pretopia!Plastspecialist lanserar ny serie av återvunna materialNy certifierad partner till Bosch RexrothLLB Expo tillbaka Behöver du låna pengar till en fastighet
2022-09-13
Spara tid, pengar och klimatVälkommen till årets Framtidsvecka!SSG Fluiddagar arrangeras 26-27 oktoberDuni Group medverkar på ScanpackPressinbjudan Fastighets­Mässan Malmö 2022Pressinbjudan Elmässan SydNya funktioner i IVECO ON Easy WayBasefarm byter namnHållbara leveranser är en konkurrensfördel Lambertsson Logistics tecknar stor affär i västSOTI:s plattform växer Efterfrågar tydlighet kring digital transformation Bosch, Fein och Rothenberg lanserar batterialliansenUtmattning största problemet med videomöten
2022-09-12
Fler solceller och minskad elförbrukningRekordstart på Elmia Husvagn Husbil Swecons nye marknadschef David AlströmIndustritvättar till behållare från 30 till IBC 1000 literMolnexperten Cloudreach etablerar kontor i StockholmCirkulära material och flöden i fokusEn mer flexibel produktionPresenterar nästa generations battericellerVälkomnar Rederi AB Uman som ny medlemDetaljhandeln tror på digitala medarbetare
2022-09-09
Swecon tillbaka på Entreprenad LiveUppgradera er produktion Ett par räcker - Harting TW1STERFabeo ställer ut på Entreprenad Live!Möjlighet för Sverige att ta tätenNytt förtroende av företag inom Storskogen AB