SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillhandahåller privat 5g- nätverk & testanläggning

Öppnar på Panasonic Campus i München
Panasonic öppnar sin första privata testmiljö för 5G-nätverk på Panasonic Campus i München. Företaget samarbetar med ledande 5G-as-a-Service-leverantörer för att göra privata 5G-nätverk enkla att installera och driva i hela Europa.

Panasonic Connect Europe har i dag presenterat ett nytt privat 5G-nätverk vid sitt Customer Experience Centre (CXC) i München för att hjälpa kunder att leverera oavbruten anslutning, realtidskommunikation och ökad säkerhet för verksamhetskritiska applikationer inom en mängd olika sektorer.

I samarbete med ledande 5G-as-a-Service-leverantörer (5GaaS) kan Panasonic nu erbjuda dedikerade och helt anpassade privata 5G-nätverk med ultralåg latens, vilket ger snabbare svarstider, förbättrad dataöverföring och kommunikation samt bättre nätverkseffektivitet och tillförlitlighet.

Den enkla installationen, konfigurationen och driften av Panasonics privata 5G-nätverk visas upp vid innovativa Customer Experience Centre på Panasonic Campus i München, med säkra och supersnabba upp- och nedladdningshastigheter.

Med två celler installerade i CXC kan kunder och partner utföra överlämningstester med applikationer och Panasonic TOUGHBOOK 5GSA-enheter med kontrollerad hastighet och uppleva fördelarna med 5G:s högre nätverkskapacitet. Kunderna kan också uppleva den förbättrade säkerhet och kontroll som privata 5G-nätverk erbjuder, med avancerade krypteringsprotokoll och modifierade Uplink- och Downlink-dataflöden som är optimerade för applikationer.

I och med att Panasonic äger hela accessnätet har man tagit bort komplexiteten för befintliga och nya kunder och affärspartner genom att använda den senaste tekniken för att migrera till privata 5G-nätverk. Detta förenklar förhållandet mellan hårdvara, mjukvara och anslutning, med befintliga möjligheter inom sektorerna transport och logistik, tillverkning och konstruktion, som kan upptäcka fördelarna med att ansluta en mängd olika enheter över ett privat nätverk.

Tredjepartstillverkare och mjukvaruutvecklare kan också testa 5G-applikationer och enheter i en verklig miljö, vilket hjälper till att optimera deras applikationer, om så önskas, för enheter som använder Windows-, iOS- eller Android-operativsystem.

Thorsten Lutz, EU Solution Architect på Panasonic TOUGHBOOK, förklarar: "Många organisationer vill frigöra potentialen hos 5G för ökad effektivitet och uppkoppling men är oroliga eller osäkra på hur de ska gå vidare. Med vår erfarenhet av uppkoppling och med flera mobila enheter från Panasonic som redan är optimerade för 5G är det ett naturligt nästa steg för oss att erbjuda säkra, supersnabba privata 5G-nätverk till kunder och potentiella kunder över hela Europa, där traditionella nätverk eller offentliga 5G inte är lämpliga för ändamålet."

Intresserade organisationer kan nu boka en workshop på plats och planera sin nästa nivå av uppkoppling med Panasonics experter.

Besök: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/campus-munich-walk-through-future


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity