SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hantering

Tre starka bolag som alla är specialiserade på sitt område
Service och långsiktiga kundrelationer är ett vinnande koncept för Ottosson Truck, Hüllert Maskin och Svenska Jekko som tillsammans ingår i Vara Maskinimport.

Tre starka bolag som alla är specialiserade på sitt område: Ottosson Truck/Hyundai på motviktstruckar, Hüllert Maskin på teleskoplastare och Svenska Jekko på minikranar.

Service & långsiktiga kundrelationer
Oavsett om maskinen kommer från Ottosson Truck, Hüllert Maskin eller Svenska Jekko ligger fokus alltid på kunden.

God service och pålitlig eftermarknad är viktiga delar i ett tryggt maskinägande. Det stora arbetet påbörjas efter leveransen av en såld maskin.

Sedan 2020 har Ottosson Truck ansvaret för eftermarknaden gällande Merlo teleskoplastare och Jekko minikranar i södra Sverige och Hüllert Maskin har hand om eftermarknaden gällande Hyundai truckar i Skaraborg och Västra Götaland. I Värmland samarbetar Ottosson Truck med KMT Service i Karlstad.

Tillsammans erbjuder vi totallösningar inom materialhantering med rätt maskiner, rätt service, rätt ergonomi, rätt priser och rätt finansiering.

Våra bolag i Vara Maskinimport
Ottosson Truck erbjuder det bästa av två världar - Global truck med Lokal service

Sedan 2012 är Ottosson Truck svensk generalagent för Hyundai samt auktoriserad återförsäljare för Abeko, Tecna och Combilift.

Inom ett nätverk av kontor, verkstäder och återförsäljare finns uthyrning och försäljning av nya och begagnade truckar, service, reservdelar, och mycket mer att tillgå. Huvudkontoret ligger i Sölvesborg, men kontor med verkstad finns även i Vara, Karlstad, Helsingborg och Norrköping. Servicebussar utgår från cirka 20 orter runt om i Sverige.

Om Hyundai
Hyundai Forklifts har sin tillverkning av motviktstruckar i Sydkorea. Det europeiska kontoret ligger i Belgien där det också finns ett lager av leveransklara truckar och ett nybyggt reservdelslager. Årligen säljs cirka 3000 truckar på den europeiska marknaden med lyftkapacitet från 1 till 25 ton.

Se hela produktutbudet här:

Hüllert Maskin är ledande inom teleskoplastare i Sverige
Hüllert är sedan 1995 svensk generalagent för Merlo teleskoplastare. Huvudkontoret ligger i Vara där även verkstad, lager, den stora utställningshallen och övningsfält finns. Hüllert Maskin samarbetar med ett stort antal serviceverkstäder runt om i landet.

Om Merlo
Merlo har sin fabrik i Cuneo i Norra Italien och tillverkar och säljer årligen 7 000 teleskoplastare över hela världen.

Svenska Jekko - En global ledare inom minikranssektorn
2018 startades Svenska Jekko AB med en stabil grund bestående av ägarens starka plattform och ett framgångsrikt team med många års erfarenhet.
Genom innovation och tekniska/smarta lösningar erbjuder Jekko sina kunder lösningar för alla typer av jobb och arbetsplatser, stora som små.
Jekko är marknadsledande inom smidig och flexibel lyfthantering, ingen annan minikran kan stabiliseras vid fler vinklar och positioner än Jekko.

Om Jekko
Jekko etablerades 1972 i Treviso, Italien. Där har de än idag sin produktion. 1999 lanserade Jekko den moderna minikranen som nu har blivit det självklara valet inom flertalet branscher.

Vi kompletterar varandra och växer tillsammans
Företaget som blev Hüllert Maskin AB såg dagens ljus för över 70 år sedan, medan Svenska Jekko är ynglingen i koncernen och bildades 2018. Ottosson Truck grundades av Sven-Eric Ottosson 1969 och drevs inom familjen fram till att företaget förvärvades av Vara Maskinimport 2018.

De tre bolagen som ingår i Vara Maskinimport har olika historier, men vad som binder alla samman är den höga nivån av service och fokus på personliga relationer med kunder, leverantörer och anställda.


Kontaktinformation

Ottosson Truck AB

Postadress
Norje­vägen 65
29476 Sölvesborg
Besöksadress
Norje­vägen 65
SE-29476 Sölvesborg
Region
Sölvesborg
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556148-6845
Grundat: 1969
Anställda: 30
Global Truck - Lokal Service
- Det bästa av två världar
Med Sverigeagenturen för Hyundai Forklifts erbjuder Ottosson Truck/Hyundai ett av Sveriges snabbaste växande truckvarumärke, med en bredd av truckar som utvecklats utefter världsmarknadens behov. Inom ett nätverk av kontor, verkstäder och återförsäljare finns uthyrning och försäljning av nya och begagnade truckar, truckservice, reservdelar, rådgivning, och mycket mer att tillgå.

Ottosson Truck/Hyundai specialanpassar truckar för specifika branscher eller efter andra önskemål.
Ottosson Truck/Hyundai erbjuder totallösningar med rätt truck, rätt service, rätt ergonomi, rätt pris och rätt finansiering.

Agenturer

Abeko, Sverige
Combilift, Sverige
Auktoriserad återförsäljare av 4-vägstruckar från Combilift
HYUNDAI, Sverige (Generalagent)
Tecna, Sverige

Certifieringar

AAA

Vill du arbeta hos Ottosson Truck AB?

Företaget har för tillfället 3 platsannonser: Servicetekniker fält TruckServicetekniker TeleskoplastareServicetekniker verkstad Truck

Kontakter

Olle Stanleysson
Lagerchef
0456-317 71
Nicklas Joelsson Björkman
Försäljning Blekinge / Kronoberg Säljsupport | Säljsupport ÅF
0456-589 774
Lars-Erik Hedberg
Servicechef/Tekniskchef
0456-317 72
David Tkaczyk
Försäljning - Skåne
0708-399 133
Bengt Joelsson
VD
0456-589 775
Pernilla Stenström
Marknadsansvarig/Säljkoordinator
0456-589 777
Timmie Åberg
Reservdelar - Lager/Service
0456-589 771
Klas Vangen
Försäljning - Värmland
0708-399 209
Jenny Stenberg
Marknadskommunikatör
072-644 55 00
Jörgen Falk
Försäljning Västra Götaland
0708-399106

Filmer

Optimal virkeshantering med en 4-vägs truck från Combilift

Optimal virkeshantering med en 4-vägs truck från Combilift
Ny truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai med miljömotorer som uppfyller EURO steg 5 standard
Hyundai Truckar
Hyundai inomhusprogram
Världskompetens 1 timme ifrån dig
Lansering av 50-års jubileum

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-10-13
Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!Läkemedelsrobotar gör entréNy standard för batteri­anläggningar med litium-jonbatterierUtställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
2021-10-12
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
2021-10-11
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
2021-10-08
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsproduktVärldens smartaste mobila B2B-projektor?Power expanderar lager i SkillingarydNy dalakraft till föreningslivetVästerbotten gör kompetens­inventeringSTIHL lanserar röjsågen FS 561Kopplar samman Betong och AI
2021-10-07
Rörkopplingar i tekno­polymerSpeciallösning för Med Tech!Varmluftspistoler för krympslangFortsatt medvind för laddnätverket ChargePointSkanska väljer innerväggar från Xella till NatriumSkapa affärer av insamlad data - steg för steg Bjelin ställer om till grön elHur väljer man rätt processvärmare?Solcellsparken är nu på plats på taketNy generation elektriska motviktstruckarEngcon öppnar webbshopMaximera drifttiden med Hitachi ZX160-7 och ZX180-7
2021-10-06
Från siktdukar till elcentraler - en 127-årig historiaScania satsar på grönare ITIp-klassade snabb­kontakter för tuffa miljöerVårt kvalitetsarbete tar aldrig pausÅterbrukad plåt gör entré inom rymdforskningenYoung Entrepreneurs Challenge 2021 i Europa