LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färger

Det ledande akustikföretaget Rockfon har lanserat produktserien Color-all, med akustiska undertaksskivor i 34 olika nyanser – designade för att öka trivseln genom såväl färg som akustiska egenskaper.
Om inredningen saknar färgklickar – varför inte utnyttja taket? Det menar akustiktillverkaren Rockfon, som nu lanserat Color-all: en färgglad produktserie av akustiska undertaksskivor i 34 exklusiva färger.

Produktserien är inte bara framtagen för att försköna inredningen. Den ska också öka trivseln, och därför kallar de konceptet för Colours of Wellbeing.

Färg och akustik går hand i hand
Hos Rockfon är man övertygad om den positiva inverkan som färger har på vår trivsel, produktivitet och stressnivå. Med det nya färgsortimentet uppmuntrar man därför till att utnyttja färgernas potential på den femte ytan – undertaket. Johan Hoffman, försäljningsdirektör på Rockfon, berättar:

– Många glömmer bort undertaket när man tänker på inredning, och missar därför en rad möjligheter till att definiera rummet och skapa en viss stämning. Taket har nämligen en stor inverkan på hur vi uppfattar ett rum, inte minst när det gäller färger. Det är nämligen välkänt att färger kan få oss att slappna av, ge oss mer energi eller öka vår koncentration.

Den färgglada produktserien är designad för att skapa en optimal inramning för inomhusmiljöer via en kombination av färg och akustik.

– Rockfons akustiska undertaksskivor är redan utformade för att optimera inomhusmiljön och bidra till ökat välbefinnande tack vare de ljudreducerande egenskaperna. Color-all ger möjlighet att lägga till en extra dimension i interiören, där summan av färger och akustiska egenskaper i kombination är större än delarna, berättar Johan Hoffman.

En palett med 34 exklusiva färger
Med undertaksskivor i hela 34 olika färger som standard skapas nya möjligheter att inkludera undertaket i designprocessen. Hela färgpaletten utnyttjas i den nya produktserien, som inspirerande grönt, energihöjande gult, positivt rött, lugnande blått, balanserande grått och avslappnande jordnyanser.

När färgvalet ska göras handlar det kort och gott om att ta hänsyn till rummets funktion och den stämning man önskar skapa.

– Det är viktigt att ha rummets funktion och syfte i åtanke när man färgsätter rummet. När vi utformar kontorsmiljöer kan till exempel blåa nyanser vara lämpliga där man vill främja fokus och djup koncentration. Å andra sidan kan ett rött mötesrum vara användbart för att öka tempot och energin, säger Johan Hoffman och fortsätter:

– Inom hälso- och sjukvården i vår del av världen kan grönt däremot vara bra färgval, eftersom gröna toner har en avslappnande effekt på oss och därför kan bidra till att skapa en lugn och helande atmosfär för både patienter och anhöriga.

De 34 färger som ingår i standardsortimentet är framtagna utifrån omfattande marknadsundersökningar och kundintervjuer i samarbete med experter inom färgpsykologi, berättar Johan Hoffman och avslutar:
– Färgvalen har sedan validerats av 50 ledande arkitekter och inredningsdesigners runt om i världen. Vi är därför övertygade om att de 34 färgerna kommer att tillgodose ett stort behov på marknaden.

För ytterligare bildmaterial samt koordinering av intervjuer, kontakta:
Evelina Sandberg | Kommunikationskonsulent, Perfekta PR | T +45 20 802 637 | E-mail: evelina@perfektapr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser