SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillverkning med hjälp av horisontal-svarvar

I dessa lägen är horisontal-svarvar det bättre alternativet
I takt med att tillverkningsindustrin utvecklas, blir behovet av effektiva och precisa bearbetningsmetoder alltmer framträdande. Horisontalsvarvar står ut som en robust lösning för moderna tillverkningsbehov, kombinerar avancerad teknologi med anpassningsbarhet för att erbjuda hög produktivitet och bearbetningskvalitet.

Vad kännetecknar en horisontal svarv?


Kärnan i en horisontalsvarvs funktion är dess liggande spindel, som tillåter bearbetning av både stora och tunga arbetsstycken med exceptionell precision. Dessa maskiner är utrustade med sofistikerade styrsystem som säkerställer exakthet ner till minsta detalj, vilket är avgörande för komplexa och krävande produktioner.

Den huvudsakliga skillnaden mellan horisontala svarvar och vertikala svarvar ligger i deras spindelorientering och lämpligheten för olika typer av arbetsstycken. Medan horisontalsvarvar excellerar i att hantera långa och tunga material med hög precision, erbjuder vertikala svarvar andra egenskaper som är lämpliga för andra arbeten. Valet mellan en horisontal eller vertikal svarv beror därmed på specifika tillverkningskrav och arbetsstyckets egenskaper.

Flexibel och anpassningsbar produktion


En av de största fördelarna med horisontalsvarvar är deras förmåga att anpassa sig till en mängd olika bearbetningsbehov. Oavsett om det handlar om enkla eller komplexa komponenter, möjliggör dessa maskiner en skräddarsydd konfiguration för att maximera både flexibilitet och produktionseffektivitet – en essentiell egenskap för att hålla jämna steg med den snabba utvecklingen inom industrin.

Hållbarhet och långsiktigt värde


Byggda för att hålla, representerar horisontalsvarvar en långsiktig investering i tillverkningskapacitet. Deras robusta konstruktion och fokus på pålitlighet minimerar behovet av underhåll och säkerställer en kontinuerlig och effektiv produktion över tid, vilket är avgörande för företag som siktar på hållbar tillväxt och lönsamhet.

Teknologiskt ledande


För att möta de ständigt ökande kraven på precision och effektivitet, är dagens horisontalsvarvar utrustade med den senaste teknologin. Detta inkluderar allt från avancerade programmerings- och simuleringssystem till innovativa lösningar för automatisering och produktionsövervakning, vilket ger företag möjlighet att optimera sina produktionslinjer och uppnå nya nivåer av kvalitet och kapacitet.

Hitta din nästa svarv hos Duroc Machine Tool


Är du på jakt efter en lösning som kan ta din tillverkning till nästa nivå? Upptäck hur horisontalsvarvar kan höja nivån av din produktionsprocess genom att erbjuda hög precision och effektivitet. För dem som söker branschledande kvalitet och prestanda, erbjuder Duroc Machine Tool en portfölj av horisontalsvarvar, inklusive maskiner från det ansedda varumärket DN Solutions. Ta kontakt idag för att utforska hur deras lösningar kan stärka din tillverkningskapacitet och bidra till framtida produktionssuccéer.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
Doosan, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD